kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۹۰۱
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸

طالبان: برای تأمین امنیت شیعیان نیروی ویژه تشکیل می‌دهیم

 

در پی افزایش حملات تروریستی به مساجد شیعیان افغانستان و اعتراض‌ها به کوتاهی مقامات طالبان در تامین امنیت مردم، این گروه شبه نظامیِ
حاکم قول داد که امنیت مساجد شیعیان و مدارس را تامین کنند.
طی دو جمعه گذشته دو حمله انتحاری به نمازگزاران شیعه در ولایت‌های قندوز و قندهار توسط داعش انجام شده و متاسفانه صدها تن از شیعیان مظلوم افغانستان به شهادت رسیده یا مجروح شده‌اند. مسئولیت هر دوی این حملات را نیز گروه تروریستی داعش بر عهده گرفته است. طالبان که دو ماهی است قدرت را در این کشور به دست گرفته، پیش از این اعلام کرده بود قادر به مقابله با گروه داعش است ولی این حملات به وضوح نشان داد گروه طالبان قادر نیست وعده‌های پیشین خود را عملی کند. با افزایش انتقادها از عملکرد طالبان در این زمینه این گروه قول داد امنیت مساجد شیعیان را تامین کند. پس از حملات تروریستی روز جمعه، «عبدالغفار محمدی» فرمانده پلیس طالبان در قندهار به رویترز گفت افراد بیشتری برای تامین امنیت مساجد شیعیان مستقر می‌شوند. به گفته‌ محمدی، طالبان همچنین با نیروهای داوطلب محلی برای تامین امنیت مساجد همکاری خواهند کرد. وی هچنین اعلام کرد که گروه طالبان نیروهای ویژه‌ای برای حفاظت از مساجد و مدارس به‌ویژه اماکن مربوط به شیعیان ایجاد خواهد کرد.
 وحدت شیعه و سنی
شورای علمای شیعه افغانستان نیز با تاکید بر مسئول بودن طالبان در تامین امنیت این کشور اعلام کرد هیچ توطئه‌ای نمی‌تواند وحدت بین اهل تشیع و تسنن افغانستان را از بین ببرد. به گزارش تسنیم، این شورا با انتشار بیانیه‌ای اظهارداشت: «ترکیب نامیمون تفکر افراطیت و برنامه‌های پیچیده استخباراتی، در فقدان تدابیر لازم امنیتی حملات خونینی را علیه شیعیان افغانستان انجام داد...اگر چه ما یقین داریم که مراکز استخباراتی جهانی و منطقه‌ای این برنامه‌ها را جهت ایجاد تنش‌های فرقه‌ای و بی‌بنیاد نشان دادن امنیت نسبی در کشور انجام می‌دهند، اما این موضوع از مسئولیت امارت اسلامی به‌عنوان دولت حاکم، برای تامین امنیت هموطنان چیزی را کم نمی‌کند.» شورای علمای شیعه افغانستان این را هم گفت که «مکرراً و جداً از مقامات امنیتی امارت اسلامی افغانستان می‌خواهیم که برای تامین امنیت در کشور، مخصوصاً مراکز مذهبی و فرهنگی شیعیان تدابیر جدی و عملی را روی دست بگیرند تا بیش از این هر روز شاهد ناامنی و کشتار مردم بی‌گناه در کشور نباشیم.» در ادامه این بیانیه با اشاره به «اخوت و وحدت اهل تشیع و تسنن در افغانستان» خاطرنشان شده که: «پس از وقوع این رویداد خونین در جمع نمازگزاران شیعه، جمع زیادی از برادران اهل سنت در بیمارستان‌ها برای اهدای خون جهت نجات جان مجروحان صف کشیدند و برخی دیگر سوزناک‌تر از برادران شیعه‌شان بر سر اجساد شهدا‌گریه کردند...»