kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۲۹۱
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲
وزیر صمت: تا آخر پاییز

لوازم خانگی قاچاق با سامانه جامع تجارت ردیابی می شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ردیابی لوازم خانگی قاچاق به وسیله سامانه جامع تجارت تا آخر پاییز انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، سیدرضا فاطمی ‌امین در جمع فعالان صنعت لوازم خانگی از تهیه سندی برای لوازم خانگی در چهار سال آینده خبر داد و افزود: در حال حاضر نسبت صادرات لوازم خانگی به واردات قابل دفاع نیست اما اگر همین روند پیش برود، تا دو سال آینده اسفناک می‌شود. باید برنامه‌ریزی کنیم که سال آینده نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی به 50 درصد برسد. این رقم در سال 1402 به نسبت یک به یک برسد و در سال 1404 نسبت صادرات به واردات دو برابر شود.
وزیر صمت در مورد قاچاق لوازم خانگی که عمدتا از طریق مرزنشینان انجام می‌شود، گفت:‌ برای مقابله با قاچاق در کلان صنعت برنامه داریم. در صنعت لوازم خانگی هم قرار است از طریق سامانه جامع تجارت در قالب یک برنامه سه ماهه از اول مهر تا آخر پاییز، جریان گردش کالاهای لوازم خانگی شفاف ‌شود.
فاطمی امین با بیان اینکه قاچاق به صورت رسمی انجام نمی‌شود، افزود: از طریق سامانه جامع تجارت کاری می‌کنیم که واردات کالا توسط مرزنشینان در استان‌های غیرمرزی توزیع نشود. اگرچه نمی‌توانیم ادعا کنیم قاچاق را به صفر می‌رسانیم اما آن را کنترل می‌کنیم.
وی ادامه داد: سال 92 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصویب و سامانه جامع تجارت طراحی شد و وزارت صنعت موظف بود سامانه را راه‌اندازی کند. این سامانه نواقصی داشت که از نظر پوشش توزیع و رصد کالا کامل نبود و تا پایان سال جاری سامانه جامع تجارت تکمیل می‌شود. همچنین سهمیه‌ها، رانت‌ها و امضاء‌های طلایی در بازار پایه فولاد و پتروشیمی که مواد اولیه لوازم‌خانگی است، برداشته می‌شود.
به گفته وزیر صمت، 80 درصد مشکلات صنعت لوازم‌ خانگی مربوط به بیمه اجتماعی، مالیات و تأمین مالی است که باید برای رفع آن تلاش کنیم و قدرت خرید مردم را هم ارتقا دهیم.
فاطمی امین با اشاره به فرصت‌های پیش روی صنعت لوازم خانگی، تصریح کرد: ‌وقتی دولت برنامه دارد در چهار سال، چهار میلیون مسکن تولید کند یعنی چهار میلیون تقاضا برای تلویزیون، پکیج، یخچال، کولر و سایر لوازم‌خانگی ایجاد می شود.
جهش تولید لوازم خانگی
همچنین پیمان‌پاک رئیس سازمان توسعه تجارت در نشست فعالان صنعت لوازم خانگی با وزیر صمت، گفت: طی چهار سال آینده باید حداقل 35 میلیارد دلار از محل صادرات لوازم خانگی به دست آوریم. در راستای این برنامه، رایزنی بازرگانی با کشورهای عراق و سوریه داریم. طبق مطالعه‌ای که صورت گرفته است باید تولید مشترک لوازم خانگی با سایر کشورها انجام گیرد تا بحث کیفیت و قیمت بهتر شود. همچنین در حوزه کشورهای شبه قاره هند و کشورهای مشترک‌المنافع رایزن‌های بازرگانی را فعال کردیم تا بازار برای محصولات ایرانی ایجاد کنند.
همچنین، مهدی صادقی‌نیارکی؛ معاون امور صنایع وزارت صنعت اظهارداشت:‌ سال 96 که محدودیت ارزی کمتر بود و تحریم هم گسترده نشده بود، تولید لوازم خانگی به 11 میلیون دستگاه رسید و از 30 خرداد 97 که ممنوعیت واردات 1500 قلم کالای ساخته شده ابلاغ شد از جمله واردات لوازم ‌خانگی هم ممنوع شد. در سال بعدی تولید به
هشت میلیون و سال 99 به 15میلیون و 500 هزار دستگاه رسید و امسال پیش‌بینی می‌شود 16 میلیون و 500 هزار دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شود.
وی افزود:‌ ظرفیت نصب شده تولید لوازم‌خانگی در کشور حدود 20 تا 22 میلیون دستگاه است اما از این ظرفیت به طور کامل استفاده نمی‌شد و در شرایط تحریم و مشکلات ارزی تولیدکنندگان ما تلاش کردند ظرفیت خالی را تکمیل کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی در سال آینده باید به ۵۰ درصد برسد. در حال حاضر۲۰۰ میلیون دلار واردات در مقابل ۱۶۰ میلیون دلار صادرات لوازم خانگی انجام می‌شود.
گفتنی است در نشست فعالان صنعت لوازم خانگی با وزیر صمت اعلام شد: میزان رشد تولید لوازم خانگی در سال 99 نسبت به 98 به میزان 78 درصد محقق شده است. ضمن اینکه تولید امسال لوازم خانگی 12 درصد با رشد همراه بوده، اما نسبت به سال 96 که تحریم‌ها و مشکلات ارزی کمتر بود،‌ رشد 30 درصدی در تولید لوازم خانگی اتفاق افتاده است.