kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۲۸۹
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
همزمان با کاهش قیمت برنج صورت گرفت

عرضه گسترده تخم‌مرغ شانه‌ای ۴۲۵۰۰ تومان

در حالی که قیمت هر شانه تخم‌مرغ در هفته‌های اخیر به بیش از 55 هزار تومان رسیده بود. سرپرست معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۱۷ مهرماه (دیروز) عرضه تخم‌مرغ به‌طور گسترده در سراسر کشور با قیمت شانه‌ای حدود ۴۲۵۰۰ تومان آغاز شد.

حسین دماوندی‌نژاد اظهار داشت: تولید ماهانه تخم‌مرغ در کشور به حدود 100 هزار تن رسیده که این میزان از مصرف کشور کمی بیشتر است و به این ترتیب هیچ مشکلی در تامین تخم‌مرغ مورد نیاز کشور و حتی افزایش ذخایر وجود ندارد.
سرپرست معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اتحادیه سراسری مرغ تخم‌گذار هم توافقاتی برای واردات تخم‌مرغ از کشور ترکیه داشته که این واردات هم در حال انجام است.
دماوندی‌نژاد تاکید کرد: با توجه به واردات و مازاد تولید پیش‌بینی‌های لازم برای تامین افزایش تقاضای تخم‌مرغ هم صورت گرفته و به این ترتیب مشکلی هم در تامین مازاد تقاضای شش ماهه دوم سال وجود ندارد. وی افزود: تمام تلاشمان این است که با حفظ تعادل بازار تخم‌مرغ آرامش به این بازار بازگردد.
دماوندی‌نژاد با‌ اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز واحد‌های تولید مرغ گوشتی و تخم‌گذار و همچنین دامداران خاطر نشان کرد: با توجه به تلاش‌های صورت گرفته و تامین ارز مورد نیاز توسط بانک مرکزی نیاز مرغداران به نهاده برای ماه جاری و آینده به طور کامل تامین شده است.
وی افزود: برای جبران کاستی‌ها،‌ این نهاده‌ها به سرعت در حال رسیدن به گمرک و ترخیص هستند و در کوتاهترین زمان در اختیار واحد‌های تولیدی قرار می‌گیرند. به گزارش فارس، دماوندی‌نژاد تصریح کرد: با تمهیدات صورت گرفته، نهاده در ماه‌های پس از آبان نیز به مقدار مورد نیاز تامین و در اختیار دامداران و مرغداران قرار می‌گیرد.
قیمت برنج رو به کاهشی شد
از سوی دیگر، عضو هیئت ‌مدیره انجمن برنج ایران هم با ‌اشاره به رکود بازار برنج طی دوهفته اخیر اعلام کرد قیمت برنج رو به کاهش است.
علی اکبریان در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه واردات برنج باید در زمان برداشت، ممنوع شود، گفت: مقدار مصرف برنج ۸۰ میلیون ایرانی مشخص است و تولیدات نیز معلوم است و واردات، جزئی اجتناب‌ناپذیر در بازار است.
وی با بیان اینکه امسال از خرداد ماه بر طبل افزایش واردات و فزونی گرفتن قیمت‌ها کوبیدند، گفت: خشکسالی را نیز بهانه کردند ولی جهاد کشاورزی اعلام کرد ۱۰ تا ۱۵ درصد خشکسالی در مزارع برنج داشتیم که در قیمت برنج تاثیرگذار نیست.
اکبریان سال‌های طلایی برنج را در سال‌های پر باران ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ عنوان و در عین حال اظهار کرد: با وجود کرونا و بسته شدن رستوران و تالار، اگر ۱۵ درصد کاهش تولید داشتیم بالغ بر ۲۵ درصد هم مصرف برنج در ۱۴۰۰ کاهش
یافت.
وی تصریح کرد: جوی را ایجاد کردند که برنج در حالت عادی افزایش قیمت پیدا کرد و عده‌ای از این مسئله سود بردند.
اکبریان گفت: ما دو نوع برنج ایرانی داریم یکی کیفی و دیگری پر محصول است که اولی در خرداد ماه تا قیمت ۴۳ هزار تومان در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسید و برنج پر محصول ۲۵ هزار تومان فروخته می‌شد که افزایش بسیار بالا پیدا کرد.
وی ادامه داد: در ۱۵ روز قبل بازار به طور کلی خوابیده است و برنج در مازندران و گیلان ۱۰ تا ۱۵ درصد افت قیمت داشته و عنبر بوی خوزستان نیز هنوز در نیامده است.
اکبریان با ‌اشاره به افت قیمت‌ها در بازار اظهار کرد: برنج هاشمی تا ۲۰ روز قبل، ۴۲ هزار تومان به فروش می‌رسید؛ البته این قیمت در مرکز گیلان است ولی همان برنج امروز در بازار با افت قیمت رو‌به‌رو شده است.
به گزارش ایسنا، عضو هیئت‌ مدیره انجمن برنج ایران با اعتقاد بر اینکه افزایش قیمت‌ها بر اثر هجمه رسانه‌ای بوده است، گفت: تمام مشکلات توسط سازمان برنج کشور حل می‌شود؛ البته اگر چنین سازمانی تشکیل شود!