kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۲۵۲
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۲
در دیدار مقامات آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام شد

رایزنی کارگروه مشورتی دولت بایدن و اسرائیل برای تصمیم‌گیری مشترک درباره برجام

کاخ سفید از رایزنی‌های «کارگروه مشورتی راهبردی اسرائیل-آمریکا» با موضوع برنامه هسته‌ای ایران و برجام خبر داد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای روایتی از دیدار «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا با «ایال حولاتا»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در کاخ سفید ارائه کرده است.
کاخ سفید تصریح کرده این دیدار در چارچوب رایزنی‌های «کارگروه مشورتی راهبردی اسرائیل-آمریکا» برگزار می‌شود. این کارگروه بخشی از تلاش‌های مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران و تصمیم‌گیری درباره برجام است.
مطابق بیانیه کاخ سفید در این جلسه مقام‌های ارشد دفاعی، نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک آمریکا و رژیم صهیونیستی حضور داشته‌اند. کاخ سفید تصریح کرده است: سالیوان بر تعهد بنیادین بایدن به امنیت اسرائیل و تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد.
در ادامه این بیانیه با لحنی گستاخانه مدعی شده است: سالیوان توضیح داد که این دولت معتقد است دیپلماسی بهترین مسیر برای دستیابی به این هدف است. او همچنین خاطرنشان کرد که رئیس‌جمهور تصریح کرده چنانچه دیپلماسی شکست بخورد ایالات متحده آمریکا آماده توسل به سایر گزینه‌ها است.
دربخش پایانی این بیانیه آمده است: مشاوران امنیت داخلی [آمریکا و اسرائیل] توافق کردند گفت‌وگوهای باز و سازنده را حفظ کرده و هماهنگی‌های نزدیک میان تیم‌های بین‌سازمانی طرف‌ها درخصوص مسائل حیاتی اثرگذار بر امنیت ملی اسرائیل و امنیت منطقه را حفظ کنند.
همچنین یک مقام مطلع از رایزنی‌های مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی گفته واشنگتن و تل‌آویو هیچ طرح جایگزینی برای حالت فرضی شکست مذاکرات برجام ندارند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح‌آمیز دارد.
علاوه‌بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.
علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا هیچگاه به تعهدات خود ذیل برجام عمل نکرده و نهایتا در اردیبهشت‌ ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت جو بایدن، علیرغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران از انجام اقداماتی که برای بازگشت به برجام ضروری بوده خودداری کرده و عملاً پیگیری سیاست ترامپ را علیه ایران در دستور کار قرار داده است.
حفظ میراث ترامپ توسط بایدن
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی با‌اشاره به مصاحبه‌اش با فرانس ۲۴ نوشت: در مصاحبه با فرانس ۲۴ گفتم زمانی که روند بازبینی داخلی‌مان به جمع‌بندی برسد، به وین بازخواهیم گشت.
خطیب‌زاده همچنین در اظهارنظری دیگر درباره اظهارات امیرعبداللهیان درباره آزاد شدن ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در خارج از کشور و این‌که آیا این یک پیش شرط است؟ اظهار داشت: ایشان آنچه بیان کرد درخصوص این است که منطق آمریکا همچنان تغییر نکرده است. دولت بایدن می‌خواهد میراث شکست خورده تحریم‌ها علیه برجام و ملت ایران را حفظ کند و در عین حال می‌خواهد از وین نتیجه‌ای را که مایل است و یا بازگشت به برجام را حاصل کند. این باید تغییر کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: هم آمریکا باید نشان دهد در روش تغییر کرده و هم در اقدام. نمی‌شود تا به امروز تمامی تحریم‌های آمریکا باقی بماند و هیچ کدام از پول‌های ایران، نه هدیه کس دیگری در بانک‌های بین‌المللی و بانک‌های کشورهای دیگر، توقیف باشد و بعد آمریکا به عنوان طرف خواهان ادعاهایی را مطرح کند.آن‌چه آقای امیرعبداللهیان گفت این بود که آمریکا به روش‌ها و انحای گوناگون می‌توانست حسن نیت خود را نشان دهد از جمله اینکه پول‌هایی که متعلق به مردم ایران است و اعانه کسی نیست، بتواند به ایران برگردد.
سخنان تکراری بلینکن
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در «پاریس» در حاشیه نشست «سازمان همکاری و توسعه اقتصادی» در ارتباط با بازگشت متقابل ایران و آمریکا به تعهدات برجامی گفت: ما درباره تعهد آمریکا به بازگشت به تعهدات برجامی گفت‌وگو کردیم و بر ضرورت تمایل ایران برای انجام اقدام مشابه نیز تأکید کردیم.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر انفعال واشنگتن برای کمک به ازسرگیری مذاکرات «وین» برای احیای برجام را نادیده گرفت و اظهارات تکراری خود درباره به پایان رسیدن فرصت برای از سرگیری مذاکرات «وین» را تکرار کرد و گفت: فرصت برای آن چشم‌انداز و علاقه‌ای که ما به‌اشتراک گذاشتیم (بازگشت متقابل آمریکا و ایران به تعهدات برجامی) کوتاه‌تر و کوتاه‌تر می‌شود زیرا همانطور که قبلا نیز گفته‌ام و همانطور که قبلاً درباره آن بحث کردیم، با توجه به فعالیت‌های هسته‌ای ایران که ناسازگار با تعهدات برجامی و محدودیت‌های برجام برای چرخش سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر است و اورانیوم را تا ۲۰ درصد و حتی ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کند، ما روز به روز بیشتر به نقطه‌ای نزدیک می‌شویم که بازگشت مجدد به تعهدات برجامی دیگر مزایای این توافق (برجام) را احیا نمی‌کند بنابراین ما فرصت مقایسه وضع موجود با وضعیتی که امیدواریم به آن برسیم را داشتیم.
این اولین بار نیست که بلینکن مدعی می‌شود که فرصت برای احیای برجام رو به اتمام است و پیش از این در هشتم مهرماه نیز در این خصوص گفته بود: زمان بازگشت ایران به برجام رو به پایان است، مسئولیت بر عهده ایران است و توپ برجام اکنون در زمین ایران است.
تشکر واشنگتن از سئول
برای اقدامات ضدایرانی
وزارت امور خارجه کره جنوبی پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که «چوی جونگ کان» معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی و «رابرت مالی» نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران طی یک تماس تلفنی درخصوص همکاری در زمینه مذاکرات برای احیای برجام گفت‌وگو کردند.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش کرد، وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه‌ای درخصوص تماس تلفنی چوی جونگ کان و مالی گفت که چوی بر تعهد سئول برای ارائه حمایت لازم به منظور ازسرگیری مذاکرات وین «با توجه به اهمیت روابط سئول و تهران» تأکید کرد.
همچنین ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در اظهارنظری خصمانه مدعی شد که واشنگتن خواستار بازگشت فوری ایران به مذاکرات احیای برجام است و از سوی دیگر از اجرای تحریم‌ها توسط کره جنوبی قدردانی کرد.