kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۰۸۶
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۴

یک اتفاق کم‌نظیر جهانی که فقط در ادبیات دفاع مقدس رخ داده است!(اخبار ادبی و هنری)

 

آیین رونمایی از کتاب «نگاهبان»؛ 50 خاطره از نیروهای نگهدارنده اسیران عراقی در ایران، با حضور مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری، سرهنگ اصغر عزیزی، امیر سرتیپ رحمت شاه‌پناه، امیر سرتیپ دوم داوود مهدی‌زاده و سرهنگ احمد حافظ اکبریان از راویان این کتاب، علی‌اکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره مهر و نسرین ساداتیان نویسنده کتاب صبح روز
10 مهرماه، در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سرهنگی با‌ اشاره به نحوه نگهداری اسرای عراقی در ایران گفت: ارتش نقش پیشانی بازی در نگهداری اسرای عراقی را در ایران داشت. عراق در جنگ تحمیلی به جز جنازه و ویرانی، ادبیات را نیز از خود بجا گذاشت؛ به‌طوری که 60 عنوان کتاب از اسرای عراقی که در ایران نگهداری می‌شدند، نوشته شده است. این امتیاز بزرگی است و در هیچ کجای دنیا این امر سابقه ندارد. اسیر در هر جنگ دیگری همین که زنده می‌ماند، هنر کرده است، اما طی جنگ تحمیلی اسرای عراقی، دست به قلم بردند و خاطرات‌شان را نیز نوشتند.
عزیزی، از اعضای کمیسیون نگهداری از اسرای عراقی در ایران، دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: جمهوری اسلامی در طول 22 سال، در بیش از 22 استان و 30 محل از بیش از 65 هزار اسیر نگهداری کرده است. نگهداری اسیر در جمهوری اسلامی یک نگهداری فیزیکی مانند آنچه در دیگر جنگ‌ها همچون جنگ جهانی اول و دوم و... رخ داد، نبود؛ بلکه یک نگهداری انسانی، اسلامی و ایرانی بود.
او با بیان اینکه به تأکید امام(ره)، با اسرا طبیبانه برخورد کردیم، یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از این اسرا در موکب‌های اربعین حضور دارند و به فارسی صحبت می‌کنند.
نسرین ساداتیان، نویسنده کتاب «نگاهبان»، نیز در ادامه این جلسه با‌ اشاره به خدماتی که ایران برای نگهداری اسرای عراقی انجام داد، گفت: کتاب «نگاهبان» آینه‌ای برای انعکاس نگاه نگهبانان و اسیران عراقی در کشورمان است؛ اسیری که تا آخرین گلوله با ما در جبهه نبرد جنگید و با کوله‌باری از افکار بعثی به دست رزمندگان ما اسیر شد. اسیری که تشنگی‌اش را با کاسه آب رزمندگان ما برطرف کرد و با دستان خاکی و پینه‌بسته سربازان کشورمان سیراب شد.