سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور نصف شده است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، افشین صدر دادرس درباره وضعیت مصرف گوشت قرمز در کشور تصریح کرد: میانگین مصرف گوشت کشور برای هر نفر در سال، از 12 کیلوگرم به شش کیلوگرم کاهش یافته که به معنی کاهش 50 درصدی مصرف این کالای مهم در زنجیره غذایی مردم است.
او با اشاره به اینکه نظام توزیع در کشور دلالمحور است، درباره مشکلات دامداران گفت: علت اینکه دامدار اقدام به کشتار دامهای مولد میکند، کاهش توان نگهداری دام (سبک و سنگین) است.
همچنین پوریان؛ رئیسشورای تامین کنندگان دام کشور با بیان اینکه هفت میلیون راس دام روی دست دامدار مانده است، افزود: علت کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز، تعطیلیهای کرونایی بوده که باعث توقف یا کاهش فعالیت هتلها، رستورانها و تالارها شده است.
همچنین ابراهیم زارع؛ مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت
جهاد کشاورزی، افزایش قیمت دام سبک را برخلاف تورم
45 درصدی هزینههای تولید 30 درصد اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه پدیده خشکسالی هزینههای تولید دام را افزایش داده اما افزایش نرخ گوشت گوسفند نسبت به رشد نرخ تورم کمتر است.
وی افزود: امسال آمار کشتار دام در کشور نسبت به سال گذشته بیشتر است. پیشبینی میکنیم مصرف گوشت قرمز در کشور به یک میلیون و 20 هزار تن برسد.
گفتنی است، اگرچه میانگین مصرف گوشت قرمز در جهان به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی رستورانها کاهش یافته اما میانگین جهانی مصرف این کالا حدود نیم کیلوگرم کاهش یافته و همچنان حدود 12 کیلوگرم است. این در حالی است که به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در نتیجه سیاستهای دولت قبلی، مصرف گوشت در ایران، نصف شده و در حال حاضر 50 درصد متوسط دنیاست. در واقع مافیای واردات کشاورزی و محصولات غذایی با نفوذ در دولت قبلی، شرایط کاهش تولید محصولات زراعی و دامی و گرانیها را رقم زدند.