۳۰ درصد جرائم ثبتشده در پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری اینترنتی است
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سرهنگ علیمحمد رجبی با اشاره به اینکه همچنان روند جرایم مرتبط با کلاهبرداری در فضای مجازی صعودی است، اظهارداشت: در سالهای اخیر ضریب نفوذ اینترنت در کشور، پهنای باند، توسعه خدمات و پلتفرمها رشد بسیار زیادی داشتهاند. رجبی با اشاره به افزایش ضریب استفاده از اینترنت به دلیل شیوع کرونا در دو سال اخیر بیان داشت: کرونا در این مدت تأثیر بسیار زیادی بر توسعه خدمات مبتنی بر وب به خصوص در حوزه خرید و فروش محصولات آنلاین داشته است. افزایش خرید و فروشهای اینترنتی، سبب رشد میزان جرایم اینترنتی به ویژه کلاهبرداری فضای مجازی شده است به طوری که در سال جاری تقریباً ۳۰ درصد جرایم پلیس فتا را جرایم کلاهبرداریهای اینترنتی به خود اختصاص داده است.
وی درباره اقدامات پلیس برای پیشگیری از وقوع جرائم کلاهبرداری اینترنتی عنوان کرد: اقداماتی که پلیس انجام داده است در دو حوزه پیشگیری وضعی و پیشگیری اجتماعی دستهبندی شده است. در حوزه پیشگیری اجتماعی کارهای خیلی زیادی انجام شده است که تولید انواع محتوای رسانهای با تمرکز بر حوزه فرهنگسازی از نمونه آن است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با تأکید بر ضرورت افزایش آگاهی مردم با آموزش همگانی گفت: کلاهبردار زمانی میتواند جرمی انجام دهد که خریدار، کاربر و بزه دیده غفلت کرده باشد زیرا راه دیگری برای کلاهبرداری اینترنتی وجود ندارد. در همین راستا در مرداد سال جاری پویش «خرید امن» طراحی و در سراسر کشور توسط پلیسهای فتا پیاده سازی و اجرا شد. رجبی در خصوص پیشگیری وضعی نیز بیان داشت: در این حوزه اقدامات اساسی صورت گرفته است. نخستین کار افزایش زحمت برای مجرمین فضای مجازی است و سامانه شاپرک و فعال کردن رمز پویا یکی از این اقدامات است.