kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۵۷۲
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۲
در ادامه پیشروی‌های ارتش سوریه

استان درعا به‌طور کامل آزاد شد

 

ارتش سوریه با ورود به چند روستای دیگر در منطقه درعا، عملا تسلط خود بر این استان کلیدی در جنوب کشور را تکمیل کرد.
تلویزیون دولتی سوریه با پخش تصاویری از حرکت خودروهای نظامی در روستاهای یدوده، مزیریب و تل شهاب در غرب استان درعا، خبر پیروزی دولت بر مخالفان مسلح را اعلام کرد. هم‌اکنون و پس از ۱۰ سال نبرد، دولت بشار اسد به‌جز استان ادلب در شمال غرب و برخی مناطق کردنشین در شمال، عملا کنترل تمام کشور را در دست دارد. در سال ۲۰۱۳ شهرک‌های واقع در غرب استان درعا و در مثلث سوریه، اردن و جولان اشغالی به تدریج از کنترل دولت سوریه خارج شد. در سال ۲۰۱۸ ارتش سوریه کنترل آنجا را مجددا به دست آورد، اما به برخی شهرک‌ها با عملیات نظامی ورود نکرد تا افراد مسلح آن آشتی با دولت سوریه را بپذیرند اما از آن زمان این امر محقق نشده بود. درنهایت در هفته‌های اخیر این مناطق نیز آزاد شدند.
تکرار شکست آمریکا در سوریه
در همین حال، قبایل و عشایر عرب شرق سوریه بر مخالفت کامل خود با اشغالگری آمریکا و پایبندی آن به هر وجب از خاک این کشور تاکید کردند. به گزارش اسپوتنیک، فرزندان قبایل و عشایر عرب در شرق استان دیرالزور در همایشی که در شهرک الطابیه برگزار کردند بر مخالفت با همه اشکال اشغالگری آمریکا در منطقه الجزیره سوریه و لزوم بازگشت هر وجب از خاک سوریه به آغوش دولت سوریه تاکید کردند. قبایل شرق سوریه همچنین حمایت خود را از روند آشتی ملی دولت سوریه با مخالفان و فرامین عفو صادره شده توسط بشار اسد رئیس‌جمهور این کشور در مقطع گذشته اعلام کردند.
احیای روابط کشورهای عربی با دولت سوریه
خبر دیگر اینکه، خبرگزاری آناتولی ترکیه به بررسی علل ازسرگیری روابط کشورهای عربی با دولت سوریه پرداخت و نوشت، اتحادیه عرب از سال ۲۰۱۱ عضویت سوریه را به حالت تعویق درآورد. بسیاری از کشورهای عربی نیز در آغاز جنگ، از گروه‌های معارض (تروریستی) حمایت سیاسی، مالی و تسلیحاتی کردند. به گزارش آناتولی، با این وجود، اما سوریه و نظام حاکم بر آن، از نظر سیاسی و اقتصادی، در انزوای کامل نبود؛ به نحوی که با وجود تصمیم اتحادیه عرب، برخی از کشورهای عربی شمال آفریقا، عمان، عراق و مصر، در قبال جنگ سوریه اعلام بی‌طرفی کردند و کانال‌های ارتباطی نیز با دولت سوریه داشتند.
بنا بر این گزارش، مداخله نظامی روسیه در سوریه از سال ۲۰۱۵ و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، باعث شد که دولت سوریه باقی بماند و سرنگونی آن از نظر نظامی، کمرنگ شود. لذا، بسیاری از کشورهای عربی بسیار زود، این واقعیت را درک کردند که عادی‌‌سازی مجدد روابط خود با نظام حاکم در دمشق، به سودشان است. آناتولی در ادامه نوشت، مهم‌ترین تحولی که باعث شد موضع کشورهای عربی تغییر کند، در اوایل سال ۲۰۱۷ بود که تروریست‌ها، در جنگ حلب شکست خوردند و در سال ۲۰۱۸ نیز، پس از شکست در نبردهای ریف دمشق و استان درعا، مجبور شدند تسلیم ارتش سوریه شوند و سلاح خود را به آن تحویل دهند. به گزارش این خبرگزاری، امارات و بحرین نیز در اواخر سال ۲۰۱۸ سفارت‌های خود را در دمشق افتتاح کردند. عمان نیز در اکتبر ۲۰۲۰، سفیر خود را به دمشق بازگرداند. گزارش‌هایی نیز از تلاش عربستان برای ایجاد کانال ارتباطی مستقیم با دولت سوریه حکایت دارد؛ به نحوی که گفته شد، «خالد الحمیدان» رئیس‌سرویس اطلاعات عربستان، پس از سفر به دمشق، با بشار اسد رئیس‌جمهور و علی مملوک رئیس‌دفتر امنیت ملی سوریه دیدار کرد.