پیشبینی 3 راهبرد برای فعالیت مدارس در سال تحصیلی جدید
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیرضا کاظمی با حضور در آیین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی که در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، برگزار شد، پیرامون برنامهریزی برای آغاز سال تحصیلی اظهارداشت: تمام برنامهریزیهای لازم را برای آغاز سال تحصیلی انجام دادهایم و در تلاشیم تا سال تحصیلی را در مهرماه آغاز و زمینه بازگشایی مدارس را نیز به صورت آرام و تدریجی مهیا کنیم. در همین راستا الگوی بازگشایی مدارس را آماده و طی بخشنامهای در هفته گذشته به مدیران ابلاغ کردیم.
کاظمی افزود: ما سال تحصیلی را در سه مسیر و سه راهبرد دنبال میکنیم. راهبرد اول غیرحضوری است که از طریق مدرسه تلویزیونی ایران دنبال میشود، تمهید مقدمات لازم برای آغاز به کار مدرسه تلویزیونی انجام شده است. بخش بعد که به صورت غیرحضوری دنبال میشود آموزش از طریق شبکه شاد است و برنامهریزیهای خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در روزهای آینده از نسخه جدید شاد رونمایی و ظرفیتهای جدید را توضیح و تبیین خواهیم کرد عنوان کرد: اقدامات دیگری نیز در حال انجام است که امیدواریم زمینه آغاز مطلوبتر آموزش از طریق فضای مجازی را در پی داشته باشد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: مهرماه را با این دو راهبرد آغاز خواهیم کرد، راهبرد سوم هم راهبرد آموزش حضوری است. در الگوی بازگشایی که طراحی کردهایم زمینه حضور آرام، تدریجی و کم دغدغه را مهیا میکنیم. این کار مهم را باید با کمک همه رسانهها و همدلی مردم انجام دهیم. به حفظ سلامتی دانشآموزان توجه داریم و سلامت آنها خط قرمز فعالیتهای ماست.
کاظمی با اشاره به رویکرد تفویض اختیار گفت: با توجه به تفاوتهای اقلیمی و وضعیت متفاوت کرونا در استانها تصمیم را به شورای مدرسه واگذار کردهایم که به تایید منطقه آموزش و پرورش و ستادملی کرونا در منطقه میرسد.
وی ادامه داد: استانداردهای حضور دانشآموزان را نیز بر اساس توافق با مجموعه وزارت بهداشت در قالب پیوستها به مدارس ابلاغ و شبکه نظارتی طراحی کردهایم که بر وضعیت تحصیلی تمام مدارس نظارت داریم و به طور دقیق میتوانیم وضعیت هر مدرسه را رصد کنیم.
ثبتنام ۹۴ درصد دانشآموزان
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه خوشبختانه علیرغم شرایط سخت کرونا تا کنون بیش از ۹۶ تا ۹۷ درصد ثبتنامها در پایه اول ابتدایی را به پایان رساندیم و به طور میانگین بیش از ۹۳ تا ۹۴ درصد ثبتنامها در همه پایهها انجام شده و کتب درسی هم به همین میزان توزیع شده، گفت: امید است در روزهای باقی مانده بتوانیم خلأهای موجود را جبران کنیم. جای نگرانی نیست و امیدواریم با کمک اولیاء، دانشآموزان و همکاران بتوانیم سال تحصیلی خوبی را آغاز کنیم.
کاظمی افزود: یکی از دلایلی که باعث شد سال را به صورت مجازی آغاز کنیم واکسیناسیون معلمان بود که پیشبینی ما به دلیل تاخیرها یا به علت تراکمی که ایجاد شد مقداری به تاخیر افتاد، اما اکنون با تسریع واکسیناسیون معلمان پیشبینی ما این است که تا پایان شهریور واکسیناسیون کامل انجام شود. واکسیناسیون دانشآموزان هم در دستورکار وزارت بهداشت قرار گرفته و در روزهای آینده خبرهای خوشی از سوی وزارت بهداشت در این باره اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: اینها کمک میکند تا زمینه بازگشایی حضوری مدارس فراهم شود. سعی میکنیم از مدارس کم جمعیت با استانداردهای وزارت بهداشت آغاز کنیم و مدارسی که جمعیت بیشتری دارند با رویکرد ترکیبی باز کنیم. برای آن مدارسی که تراکم بالا دارند نیز با حداقل حضور برنامهریزی میکنیم. امید است با اتمام واکسیناسیون دانشآموزان زمینه بازگشایی کامل را داشته باشیم.
صحبت درباره بازگشایی مدارس زود است
رئیسبخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه فعلا صحبت درباره بازگشایی مدارس زود است، به ایسنا گفت: باید معلمین و دانشآموزان کاملا واکسینه شوند تا بتوان در این مورد صحبت کرد. با توجه به اینکه والدین دانشآموزان هم از ابتلای فرزندان خود به کرونا ترس دارند، بدون واکسیناسیون کامل، فرزندان خود را به مدرسه نمیفرستند و این بازگشایی نصفه کاره آسیبزا است. بازگشایی مدارس باید زمانی رخ دهد که برای همه اعتمادسازی شده باشد که اتفاقی نمیافتد تا فرزندان خود را به مدرسه بفرستند.
پیام طبرسی درباره گمانهزنیهایی که از زمان احتمالی بروز پیک ششم کرونا صورت میگیرد، اظهارداشت: فاصله طبیعی بین پیکهای کرونا حدوداً ۴ تا ۶ هفته است. درصورتی که در این ۶ هفته طلایی واکسیناسیون را تسریع کنیم با توجه به اینکه حداقل ۶۰ درصد مردم هم یک بار به کرونا مبتلا شدند امید داریم پیک ششم مانند پیکهای قبلی سخت نباشد.
طبرسی با اشاره به عبور از قله پیک پنجم، درباره علت آمار بالای مرگ و میر، ادامه داد: ما همچنان تعداد بیماران بستری در ICU بالایی داریم و تا این تعداد کاهش نیابد مرگ و میر هم کم نمیشود.
هشدار درباره شیوع انفلوآنزا
وی درباره شیوع آنفلوآنزا در فصل سرد سال و همزمانی آن با کووید۱۹، گفت: سال گذشته چون رعایت نکات بهداشتی بیشتر بود و مردم بیشتر ماسک میزدند خوشبختانه آنفلوآنزا چندان شایع نشد؛ اما اگر قرار باشد امسال ساده انگاری صورت گیرد و رعایتها کاهش یابد، احتمال شیوع مجدد آنفلوآنزا هم وجود دارد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی بیان داشت: هیچ محدودیتی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا پس از تزریق واکسن کرونا وجود ندارد و گروههای پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.