kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۵۵
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۸
رئیس بانک مرکزی:

فرمان رهبری موجب رونق اقتصادی می‌شود

اجرای فرمان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر خروج بانک‌ها از بنگاهداری موجب رونق تولید و اشتغال می‌شود.

خرم‌آباد - خبرنگار کیهان:

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این مطلب افزود: نظام بانکی در راستای همراهی با سیاست‌های کلان اقتصادی دولت و بکارگیری همه امکانات در جهت رشد تولید و اشتغال مکلف شده است از بنگاهداری بیرون بیاید.
ولی‌الله‌سیف خاطرنشان کرد: بانک‌های کشور موظف شده‌اند ظرف دو هفته آینده لیستی از بنگاه‌هایی که مستقیم و غیرمستقیم در مالکیت آنهاست ارائه کنند و برنامه‌هایشان را برای امسال و سال‌‌های بعد اعلام کنند.
وی با بیان این مطلب که یک بانک حداکثر 40 درصد سرمایه‌اش را می‌تواند در جاهای مختلف سهام داشته باشد و نامحدود نیست، افزود: به دلیل اینکه حجم زیادی از سهام بانک‌ها ممکن است مشکلات زیادی در بازار ایجاد کند برای خروج آنها از بنگاهداری سه سال زمان تعیین شده است.
سیف گفت: تعدادی از بانک‌ها از اصول بانکداری عدول کرده‌اند و مرتکب تخلف شده‌اند که طی بخشنامه‌ای اعلام کرده‌ایم ظرف مدت سه سال به حد نصاب قابل قبول بانک مرکزی برگردند.
سیف اعلام کرد: توان اعطای تسهیلات 240 هزار میلیارد تومانی بانک‌ها در سال 93 با اتخاذ تدابیری به 280 هزار میلیارد افزایش یافته است که یکی از راه‌های خروج بانک‌ها از بنگاهداری است.
رئیس کل بانک مرکزی وجود فساد در پرداخت تسهیلات توسط برخی مسئولان بانک‌ها را از علل عدم وصول مطالبات معوقه بانکی برشمرد و اضافه کرد: فروش مستغلات و املاک، پیگیری و تعیین تکلیف مطالبات معوقه و افزایش سرمایه از جمله راهکارهایی است که برای خروج بانک‌ها از فعالیت‌های بنگاهداری در نظر گرفته‌ایم.
سیف با اعلام خبر تشکیل کمیته‌هایی در بانک مرکزی و یکایک سایر بانک‌ها برای پیگیری مطالبات معوق و لاوصول آنها، گفت: پرونده‌هایی که ممکن است مفاسدی در آن باشد برای پیگیری جداگانه به قوه قضائیه منعکس می‌شود که تاکنون 575 پرونده را به قوه قضائیه داده‌ایم و مبلغ آنها حدود 27 هزار میلیارد تومان بوده است.
سیف گفت: با تسهیلات 280 هزار میلیارد تومان امسال هیچ پروژه جدیدی شروع نمی‌شود و تنها به پروژه‌های بالای 80 درصد پرداخت می‌شود که البته این تصمیمات سرمایه‌گذاری پروژه‌های خارجی را شامل نمی‌شود.