kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۴۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۰

تمدید زمان دریافت وام مشاغل آسیب‌دیده از کرونا

 


زمان پرداخت وام برای ۱۴ رسته شغلی آسیب دیده از کرونا با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تا پایان آذرماه امسال تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در چهل و نهمین جلسه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا که به ریاست محسن رضایی؛ معاون اقتصادی رئیس‌جمهور برگزار شد، پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تمدید زمان وام مشاغل آسیب‌پذیر در پاندمی کرونا به تصویب رسید.
براین‌اساس صاحبان مشاغل 14گانه آسیب دیده از کرونا، تا پایان آذرماه مهلت دارند که برای دریافت این وام در سامانه کارا (https://kara.mcls.gov.ir) ثبت‌نام کنند.
همچنین در این کارگروه مصوبه مربوط به مجاز بودن دستگاه‌های اجرایی برای پرداخت هزینه‌های حفظ، حراست و نگهداری از مراکز خودگردان از محل اعتبارات مصوب که در سال 1399 تصویب شده بود، برای امسال نیز تمدید شد. این هزینه‌ها شامل آب، برق، گاز، نگهبانی و نگهداری ابنیه خواهد بود.
مصوبات جلسه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، بعد از تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست رئیس‌جمهور لازم‌الاجرا می‌شود.
گفتنی است، یکی از سیاست‌های بانک مرکزی در زمان شیوع کرونا، پرداخت وام به کسب و کارهای آسیب دیده از شرایط به وجود آمده است؛ برهمین اساس متقاضیان بعد از تشخیص بانک مرکزی و سامانه کارا می‌توانند به بانک‌های معرفی شده مراجعه کنند.
 بر اساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال دارای مجوز کسب یا تولید در بخش‌ها و رسته‌های تعیین شده از سوی وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحقیقات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و راه و شهرسازی که فعالیت‌های آنها در دوره شیوع کرونا با اختلال مواجه شد، مشمول این تسهیلات می‌شوند. این تسهیلات تنها به متقاضیانی تخصیص خواهد یافت که در سامانه «کارا»ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت‌نام کرده و به بانک معرفی شده باشند.
بر همین اساس، بانک‌ها با هدف کمک به صاحبان
کسب و کارهای آسیب‌دیده ناشی از شیوع بیماری کرونا و همچنین حفظ اشتغال و تامین هزینه‌های عملیاتی این واحدها، به معرفی‌شدگان سامانه «کارا» تسهیلات پرداخت می‌کنند.
 این تسهیلات برای شاغلان در واحدهای کسب و کار با تعداد کمتر از 50 نفر به ازای هر شاغل 120 میلیون ریال در دو مرحله به صاحب مجوز کسب و کار پرداخت می‌شود که 70 درصد آن برای پرداخت دستمزد شاغلان و 30 درصد برای هزینه‌های عملیاتی واحد کسب و کار آسیب‌دیده از کرونا اختصاص خواهد یافت.
ضمن اینکه این تسهیلات برای کسب و کارهایی که از شیوع این بیماری بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده‌اند، به ازای هر شاغل 160 میلیون ریال در نظر گرفته شده که در دو مرحله به فاصله یک ماه پرداخت می‌شود و 50 درصد تسهیلات به منظور پرداخت دستمزد شاغلان و 50 درصد برای هزینه‌های عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.