kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۳۷۰
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۸

اسلامی: طرح‌های هسته‌ای باید در راستای گسترش کشاورزی مدرن تعریف شوند

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه اکنون کشاورزان ما به‌دلیل عدم پیاده‌سازی شیوه‌های مدرن صنعتی از روش‌های سنتی در تولید محصولات استفاده می‌کنند، گفت: برای رفع این موضوع طرح‌های صنعت هسته‌ای باید در راستای ترویج و گسترش کشاورزی مدرن تعریف شوند.

اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با همراه جمعی از معاونین و مدیران این سازمان از بخش های مختلف سایت هسته‌ای کرج بازدید کرد.
معاون رئیس جمهوری در این بازدید از مرکز شتاب دهنده سیکلوترون، هاتسل، مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای سیکلوترون و آزمایشگاه‌های مربوطه و همچنین مراکز کشاورزی هسته‌ای و طرح‌های در حال انجام و مرکز ملی یون‌درمانی به‌طور مبسوط بازدید کرد.
اسلامی در بازدید از طرح‌های تولید رادیوداروها با تاکید بر لزوم افزایش مزیت‌های اقتصادی و راهبردی محصولات صنعت هسته‌ای، به نکاتی درخصوص میزان تولید و نسبت آن با مصرف داخلی اشاره کرد.
وی همچنین در بازدید از فعالیت‌های پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای با اشاره به اهمیت فعالیت‌های کشاورزی هسته‌ای و دستاوردهای دانشمندان سازمان انرژی اتمی در حوزه کشاورزی، گفت: محصولات، ارقام جدید و نوآوری‌ها باید تبدیل به مزیت اقتصادی در صنعت هسته‌ای شوند؛ این امر نیز مستلزم این است که سازوکاری دقیق و تخصصی برای آن تعریف شود تا مردم و تولیدکنندگان بتوانند از این طرح‌ها و دستاوردهای ملی نفع لازم را ببرند.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در حال حاضر کشاورزان ما به‌دلیل عدم پیاده‌سازی شیوه‌های مدرن صنعتی شدن کشاورزی از روش‌های سنتی در تولید محصولات کشاورزی استفاده می‌کنند. برای رفع این موضوع مهم، پروژه‌های صنعت هسته‌ای باید در راستای ترویج و گسترش کشاورزی مدرن تعریف شوند و حرکت کنند.
او ادامه داد: از جمله موضوعات مهم در این حوزه می‌توان به تولید ارقام برنج در کشور اشاره کرد که تولید داخلی ما کمتر از نیاز کشور است و باید به اندازه‌ای تولید افزایش یابد که این مشکل در کشور برطرف شود و بتوانیم قطب صادرات در این حوزه باشیم.
اسلامی در بخش دیگری از این بازدید از طرح مرکز ملی یون‌درمانی بازدید کرد و مسئولان پروژه روند پیشرفت کار و اقدام‌های انجام‌شده و در حال انجام را تشریح کردند.
وی با تاکید بر سرعت بخشیدن به طرح و پیشرفت کار مطابق با زمانبندی تعریف‌شده، توصیه‌هایی درخصوص تربیت نیروی انسانی، اولویت تهیه تجهیزات و دیگر امور مرتبط مطرح کرد.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر رادیوداروهای ارزشمندی نظیر تالیوم، گالیوم، کریپتون۸۱ و FDG از طریق شتاب‌دهنده سیکلوترون این مرکز در حال تولید می باشد. همچنین در بخش کشاورزی هسته‌ای کشت از طریق بافت گیاهی و تکثیر در گلخانه و نیز تهیه ارقامی جدید از برنج و دیگر نباتات و مبارزه با آفات مختلف از مهم‌ترین طرح‌های این مرکز هستند.