هزینه انتخاب مدیران ناکارآمد را مردم باید بپردازند
مرتضی افقه، عضو هیئت علمی دانشگاه درخصوص اقدامات کوتاهمدت و بلندمدت برای کاهش نرخ تورم و افزایش قدرت خرید مردم گفت: دولتها، در مورد جراحیهای عمیق اقتصادی به صورت ریشهای عمل نکردند و سی سال است که حرفهای تکراری میزنیم و میشنویم بدون اینکه مشکلی حل شود و دلیلش هم ریشهای نپرداختن به موضوعات است. وی افزایش درآمدهای مالیاتی را نیازمند افزایش تولید داخلی دانست و افزود: درست است که فعالیتهای غیرمولد مالیات نمیدهند اما این حوزه نهایتاً 20 درصد قضیه را پوشش میدهد لذا باید به فکر تولید ملی و افزایش ثروت باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه، تأکید کرد: تولید ملی شرط لازم برای کاهش فقر و بیکاری هست اما شرط کافی نیست. هزینه انتخاب مدیران و کارکنان ناکارآمد را مردم باید بپردازند. ردیفهای بودجهای ما به قدری زیاد است که باعث کسری بودجه شده و کسری بودجه هم استقراض را به دنبال دارد.
وی بااشاره به تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری بر رفع مشکلات معیشتی مردم اظهار کرد: دلیل اینکه مشکلات معیشتی مردم حل نشده این است که این موضوع در حد حرف باقی مانده و به عمل نرسیده لذا مسئولان و متولیان امر باید این موضوع را صدر اولویتهای خود قرار دهند.
به گزارش تسنیم، این تحلیلگر مسائل اقتصادی بهترین استقراض دولت را استقراض از مردم دانست و گفت: ما به دلیل تحریمها امکان استقراض از خارج را نداریم و البته از مردم هم هر چه ظرفیت بوده تحت عنوان اوراق بدهی گرفته شده است لذا دولت چارهای جز استقراض از بانک مرکزی ندارد.
افقه در گفتوگو با رادیو افزود: در خیلی کشورهای پیشرفته دنیا، دیکتاتوری تولید حاکم است، این بدین معنا است که این کشورها با هر عامل اعم از فرد و سازمانی که باعث کاهش تولید داخل واشتغال شوند بیرحمانه برخورد میکنند و در مقابل از تولیدکنندگان حمایت و آنها را تشویق میکنند.