kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۲۱۱
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۴
با شیوع کرونا رخ داد

کاهش ۷۰ درصدی مصرف لوازم‌التحریر در کشور

رئیس ‌اتحادیه فروشندگان لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار تهران از کاهش ۷۰ درصدی مصرف نوشت‌افزار در کشور با شیوع کرونا خبر داد و گفت: برای رونق بازار لوازم‌التحریر نیاز به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها باهم است.

موسی فرزانیان، افزود: بازار لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار در دو سال اخیر به دلیل کرونا و بسته شدن فیزیکی مدارس حال و روز خوبی ندارد و در رکود است.
وی اضافه کرد: صنف لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار به طور قابل توجهی درگیر کرونا بوده است به طوری که همکاران ما فقط با 20 تا 30 درصد ظرفیت خود به فعالیت می‌پردازند و اگر امسال مدارس به طور فیزیکی باز نشود ضربه سنگینی به صنف لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار وارد می‌شود. فرزانیان گفت: با کاهش خرید لوازم‌التحریر در کنار فشار به فروشندگان، تولید کارخانه‌ها نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته و برخی از کارخانجات تولید لوازم‌التحریر از سه شیفت کار به یک شیفت کار رسیده‌اند و مجبور به تعدیل نیرو شدند و فشار زیادی به صنف لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار وارد شده است فعلا منتظر هستند ببینند مدارس بازگشایی می‌شود یا خیر.
وی در توضیح تغییر قیمت لوازم‌التحریر در سال تحصیلی جدید افزود: قیمت لوازم‌التحریر امسال افزایش چندانی نداشته و برخی از اقلام طبق عرف با رشد 10 تا 15 درصدی روبه‌رو بوده و برخی از اقلام، چون گردش کار چندانی نداشته شامل افزایش قیمت هم نشده است.
رئیس ‌اتحادیه فروشندگان لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار تهران درخصوص سهم واردات در تامین نیاز لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار گفت: لوازم‌التحریر اولیه از جمله پاک کن، مداد، خودکار، ماژیک، تراش و... ممنوع الورود است و از ابتدای امسال تقریبا هیچ لوازم‌التحریری وارد نشده و اقلام موجود در بازار مربوط به سال‌های گذشته است.
فرزانیان افزود: تامین مداد و خودکار، پاک‌کن، تراش و... در دوسال اخیر به طور کامل از طریق تولید داخل بوده و باتوجه به کاهش تقاضا نیازی به واردات هم نبوده است.
وی در توضیح قیمت دفتر در بازار گفت: قیمت دفتر وابسته به قیمت کاغذ است و باتوجه به اینکه قیمت کاغذ در یک بازه زمانی کاهش و در یک بازه افزایش پیدا کرده بود قیمت انواع دفتر نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است و در برخی اقلام رشد 10 تا 15 درصدی داشته است.