ساخت یک میلیون مسکن در سال کاملاً شدنی است
علی نیکزاد که طی دوران مدیریت خود در وزارت راه و شهرسازی، طرح موفق مسکن مهر را اجرا کرد، گفت: برای اجرای این طرح باید زمینهای دولتی در اختیار قرار بگیرد و طبق مصوبه مجلس بانکها مکلف شدهاند حداقل
20 درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن با اقساط پلکانی اختصاص دهند.
وی افزود: همچنین برای تامین تاسیسات زیربنایی و روبنایی به دستگاههای ذیربط تکلیف شده تا شهرکهای مسکونی به امکانات لازم از جمله حمل ونقل و امکانات رفاهی و معیشتی تجهیز شوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از طرح تاسیس صندوق ملی مسکن خبر داد و گفت: راهاندازی این صندوق با هدف تامین بودجه و ساماندهی و رونق ساخت و سازها در کشور صورت میگیرد که میتواند به توسعه
ساخت و سازها در کشور کمک شایانی کند.
نیکزاد، رونق ساخت و سازها را موجب رونق صنعت و افزایش اشتغال در کشور دانست و تاکید کرد: دولت باید رونق ساخت و ساز را در اولویت برنامههای خود قرار دهد و اجرای این طرح میتواند از دو ماه آینده عملیاتی شود و استارت بخورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش مسکن، تنها بخشی است که میتوان با اتکا به توان داخلی توسعه داد و تحریمها مانعی برای آن نیست، افزود: همه امکانات برای توسعه ساخت و سازها در کشور وجود دارد و تنها به عزم و اراده جدی نیاز است و مجلس شورای اسلامی با همه توان آماده کمک و همکاری با دولت برای رفع مشکلات اقتصادی کشور و مردم میباشد.
گفتنی است، رستم قاسمی؛ وزیر راه و شهرسازی هم چند روز پیش با اشاره به اینکه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال، شدنی است، افزود: هزینه مسکن در سبد خانوار در متوسط کشور بالای 37 درصد و در شهرهای بزرگی همچون تهران بیش از 50 درصد است.
وی برنامهریزی و سیاستگذاری وزارت راه و شهرسازی را برای مسکن شامل سه قشر با درآمد بالا، میاندرآمدی و اقشار ضعیف عنوان کرد و افزود: مسکن هدایتی متعلق به طبقات بالای جامعه است که نیازی به کمکهای دولتی ندارند و هدایت میشوند تا خود با سرمایههای خود بسازند که برای این طبقه 300 هزار واحد مسکونی احداث میشود.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اقشار متوسط جامعه نیاز به حمایت دارند و وزارت راه و شهرسازی برای آنها بستههای حمایتی پیشبینی کرده است. بخش قابل توجهی از اقشار جامعه نیز که جزو اقشار کمدرآمد هستند نیاز به حمایت و کمکهای دولتی دارند تا مشکل تامین مسکن آنها حل شود. برای اقشار ضعیف جامعه نیز سازوکارها تعیین شده است. در تهران حدود 40 درصد مردم مستاجر هستند و هدف ساخت مسکن تامین مسکن برای مستاجران است.