راهکارهای چهارگانه برای ساماندهی بازار نهادههای دامی
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران گفت: با ۴ راهکار میتوان مشکلات بازار نهادههای دامی را برطرف و این بازار را ساماندهی کرد.
محمد مهدی نهاوندی درباره این ۴ راهکار ، اظهار داشت: تأمین مستمر و منظم ارز مورد نیاز برای واردات نهادههای دامی با توجه به ضوابط اعتباری یکی از راهکارها برای ساماندهی بازار نهادههای دامی است.
وی افزود: تأمین نهادههای مورد نیاز واحدهای تولیدی به صورت تنخواه در مقابل اخذ تعهد ارائه محصول به شبکههای توزیع دومین راهحل برای ساماندهی بازار نهادههای دام و طیور است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران تصریح کرد: همچنین برای ساماندهی بازار نهادههای دامی لازم است تا واحدهای تولیدی که محصول را در قبال نهاده دریافتی تحویل شبکههای توزیع ندادهاند از سامانه بازارگاه حذف شوند.
این مقام مسئول صنفی؛ قطع سهمیه واحدهای تولیدی را که نهاده دریافتی دولتی را در بازار آزاد عرضه کردهاند، از دیگر راهکارهای ساماندهی بازار نهادههای دامی برشمرد.
چندی پیش، مجید موافق قدیری، رئیسهیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان درباره راهکار حل چالش بازار نهادههای دامی و محصولات پروتئینی، اولین قدم را حذف سیاست ارز ترجیحی عنوان کرد و گفت: تخصیص ارز
۴۲۰۰ تومانی به واردات نهادههای دامی باید حذف شود و این یارانه در اختیار حداقل ۵ دهک اول کم درآمد جامعه قرار بگیرد.
براین اساس انتظار میرود دولت سیزدهم بلافاصله پس از تعیین تکلیف کابینه ، در اولین گام، ارز ترجیحی را تعیین تکلیف کند و با یک برنامه هدفمند و کارشناسی، به درخواست چندساله بخش خصوصی برای اصلاح روش پرداخت ارز
۴۲۰۰ تومانی اقدام کند. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، دولت باید این یارانه را مستقیماً به گروه مصرفکننده بدهد، آن هم نه همه مصرفکنندگان بلکه تنها دهکهای محروم جامعه سزاوار دریافت این یارانه هستند.