کد خبر: ۲۲۴۱۶۵
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۹

رهبر غربگرای کودتاچیان بولیوی در زندان خودکشی کرد

«جنین آنی یز» که سال 98 با حمایت آمریکا و طی کودتایی علیه «مورالس» قدرت را به دست گرفته بود، در زندان خودکشی کرد اما زنده ماند.


28 مهر 1398 بود که انتخابات ریاست جمهوری در «بولیوی» برگزار شد. نظرسنجی‌ها پیش‌بینی می‌کردند «اوو مورالس»، رهبر غرب ستیز و مردمی بومیان بولیوی، بر رقیب خود «کارلوس مِسا»، از غر‌بگرایان این کشور، با فاصله نه چندان زیاد پیروز خواهد شد و مورالس بالاخره پیروز شد اما این پیروزی تحمل نشد و با ادعای نام آشنای «تقلب»، و با حمایت‌های پیدا و پنهان آمریکا شورشی به پا شد و در پی شورش‌ کودتایی که با تحققش خانمی به نام «جنین آنی‌یز» اعلام کرد که رئیس‌جمهور است، اما کاخ ریاست جمهوری او دیری نپایید و طرفداران مورالس دوباره به قدرت رسیدند و این رئیس‌جمهور خودخوانده زندانی شد.
حالا خبر رسیده که وکیل جنین آنی‌یز از تلاش ناموفق موکلش برای خودکشی با بریدن رگ مچ دستش خبر داده و اعلام کرده حین حبس مچ دستش را بریده؛ پلیس گزارش کرد که این اقدامی برای خودکشی بوده است.
وکیل آنی‌یز افزود، او احساس ترس زیادی می‌کند. پزشک او را که دستش را بریده بود، پیدا کرد. روی مچ دست چپش سه جای بریدگی بود. آنها جای بریدگی‌ها را بخیه زدند.
«ادواردو دل کاستیو»، وزیر کشور بولیوی تایید کرده که «آنی‌یز» در اقدامی تلاش کرد تا خودکشی کند اما اکنون وضعیتش با ثبات است.
به گزارش ایسنا، در همین حال، رئیس‌یگان ویژه ضد جرم پلیس ملی بولیوی نیز به تلویزیون محلی این کشور گفت: «آنچه رخ داده به معنای تلاش برای
خودکشی است».
گفتنی است، آنی‌یز اوایل سال جاری میلادی به اتهام دست داشتن و شرکت در کودتا برای براندازی دولت اوو مورالس، رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی در ۲۰۱۹ بازداشت شد.
وی اتهامات را نپذیرفت و گفت که قربانی سرکوب سیاسی شده است و اکنون تا زمان برگزاری جلسه دادگاه، در حبس به سر می‌برد.