kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۳۸۱
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۳

افزایش مصرف بنزین در 5 ماهه ابتدای سال

مصرف بنزین در کشور طی 5 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه 4 درصد افزایش داشته است.



عباس کاظمی مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در گفت‌وگو با ایسنا درباره چگونگی تغییر در مصرف بنزین پس از اجرای گام دوم هدفمندسازی یارانه‌ها، خاطرنشان کرد: پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها مصرف بنزین افزایش یافت اما مطالعات نشان می‌دهد که طی مدت گذشته از سال جاری میزان مصرف بنزین نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 درصد افزایش یافته این در حالی است که در مدت مشابه سال 92 نسبت به سال 91 میزان مصرف بنزین از رشد 7 درصدی برخوردار شده بود.
معاون وزیر نفت همچنین درباره میزان واردات بنزین اظهار داشت: با توجه به اینکه میزان تولید بنزین در کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافته، متوسط میزان واردات از ابتدای سال تاکنون حدود 4 میلیون و 900 هزار لیتر بوده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در ادامه درباره این که پیش‌تر اعلام می‌شد که روزانه به واردات 10 میلیون لیتر  بنزین نیاز داریم گفت: میزان واردات بنزین 10 میلیون لیتر نبود اما در ابتدای سال پیش‌بینی می‌کردیم که به واردات روزانه 10 میلیون لیتر بنزین نیاز داریم.
وی با اشاره به این که روزانه 63 میلیون لیتر بنزین در داخل کشور تولید می‌شود، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید بنزین تا پایان سال به 66 میلیون لیتر و تا بهار سال آینده به 70 میلیون لیتر برسد.
 با اشاره به این که بنزین وارداتی دارای استاندارد یورو4 است، اظهار کرد: روزانه 17 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو4 نیز در کشور تولید می‌شود.
وی همچنین از توزیع بنزین یورو4 تا آبان‌ماه در شهرهای اصفهان، اهواز، شیراز و مشهد خبر داد و گفت: هم‌اکنون در شهرهای تهران، کرج، اراک و تبریز این نوع بنزین عرضه می‌شود.
کاظمی همچنین  از بهره‌برداری 20 جایگاه جدید عرضه CNG در هفته دولت خبر داد.
وی با اشاره به بهره‌برداری از 20 جایگاه جدید CNG در هفته دولت، گفت: با بهره‌برداری از این جایگاه‌های جدید تعداد کل جایگاه‌های CNG کشور به بیش از دوهزار و 200 باب رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام اینکه در حال حاضر به طور متوسط روزانه بین 20 تا 21 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در جایگاه‌های CNG عرضه می‌شود، تصریح کرد: این میزان مصرف CNG معادل مصرف روزانه 20 میلیون لیتر بنزین است.
کاظمی با تاکید بر اینکه افزایش سهم گازوئیل و CNG دو راهکارهای مدیریت مصرف بنزین در کشور به عنوان سیاستی غیر قیمتی است، اظهار داشت: به منظور افزایش انگیزه سرمایه گذاران بخش خصوصی امضای قراردادهای بیع متقابل و BOT و معرفی سرمایه‌گذاران به صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول از افزایش ظرفیت عرضه گاز در جایگاه های فعلی CNG به عنوان یکی دیگر از راهکارهای افزایش ظرفیت گازرسانی به خودروهای دوگانه سوز یاد کرد و افزود: با توجه به طراحی و تولید بسیاری از قطعات و تجهیزات در داخل کشور زمینه برای توسعه صنعت CNG فراهم است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام کرد: در هفته دولت 20 جایگاه جدید CNG در استانهای گیلان، آذربایجان غربی، کردستان، مازندران، سیستان وبلوچستان، خراسان رضوی، سمنان، خوزستان، آذربایجان شرقی، فارس، قم، اصفهان و کرمانشاه راه‌اندازی شده است.