قالیباف: «اتحادیه بینالمجالس جهانی» مقابل یکجانبهگرایی آمریکا بایستد
سرویس سیاسی-
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی دیروز جمعه با «دوآرته ونتورا پاچکو» رئیساتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) که به منظور حضور در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاستجمهوری به ایران سفر کرده، دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف با بیان اینکه IPU باید بیش از پیش از ظرفیت خود در شرایط متفاوت امروز دنیا استفاده کند، اظهار داشت: باید پذیرفت دیپلماسی عمومی دنیای امروز به خاطر حضور رسانهها و فضای مجازی قدرتمند شده و قدرتهای یکجانبهگرا اگر میخواستند، میتوانستند آن را مدیریت و کنترل کنند؛ البته آنها نیز در حوزه رسانه تسلط دارند ولی NGOها و تشکلهای غیردولتی نیز توانستهاند قدرت خوبی در این خصوص کسب کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه قدرتهای جهانی ساختارهایی را سازماندهی کردهاند که تولید قدرت کرده و هیچ گاه از بین نمیرود و صرفا افراد در آن جابهجا میشوند، گفت: در گذشته جامعه ملل را داشتیم که امروز تحت عنوان سازمان ملل فعالیت دارد و این سازمان شورای امنیتی دارد که در کنار آن رژیمهایی تشکل شده و امنیت، اقتصاد، FATF و... را در دست گرفتهاند.
به گزارش فارس، رئیسنهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: دولتهایی که پول و امکانات بیشتری داشته باشند بر این سازمانها تسلط پیدا میکنند و اینجاست که یکجانبهگرایی شکل گرفته و هر تصمیمی آنها میگیرند باید اجرایی شود.
وی در ادامه به موضوع تحریم ایران از سوی آمریکا اشاره و بیان کرد: سازمان ملل و شورای امنیت تصمیمی میگیرد و آمریکا با یک حرف تمام آنها را نادیده گرفته و حرف کنگره و دولت خود را اجرا میکند، لذا آنها نه میتوانند نماینده مردم خود باشند و نه نماینده مردم جهان.
قالیباف با تأکید بر اینکه از IPU میخواهیم به عنوان یک قدرت پارلمانی جلوی یکجانبهگرایی آمریکا را بگیرد، عنوان کرد: آنها این قدرت را دارند که رژیمهای بینالمللی، تشکلها و NGOها را به خصوص سازمانهایی همچون FATF، فیفا و یونسکو را تحت تأثیر خود قرار دهند، لذا اتحادیه بین المجالس جهانی باید از فرصت استفاده کرده و با فعالیت مؤثر در موضوعات بینالمللی و منطقهای تأثیرگذار باشد تا به امنیت و توسعه کشورها به عنوان یک اولویت توجه شود.
رئیسقوه مقننه در پایان خاطرنشان کرد: IPU میتواند در ایجاد صلح و امنیت منطقه غرب آسیا نیز مؤثر باشد و ما نباید به دولتهای خارجی اجازه نفوذ و دخالت در منطقه را بدهیم.
رئیس IPU : اجازه نمیدهیم هیچ کشوری
اتحادیه بینالمجالس را مدیریت کند
دوآرته ونتورا پاچکو ، رئیساتحادیه جهانی بین المجالس نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه این اتحادیه یک سازمان حامی چندجانبهگرایی برای حل مشکلات دنیا است، گفت: ما حامی گفتوگو بوده و معتقدیم هر اتفاقی در دنیا بیفتد در نقطه دیگر دنیا نیز تأثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه تلاش داریم علاوهبر مشکلات جهانی، در سطح منطقه نیز سهم مؤثری ایفا کنیم، یادآور شد: در حوزه مناقشات یمن نیز تلاشهای به سزایی کردهایم و هیئتی برای تسهیل گفتوگوها به این کشور اعزام کردیم تا بتوانیم اندکی از این رنج انسانی بکاهیم.
پاچکو با بیان اینکه همهگیری کرونا نشان داد ما ظرفیتها و ابزارهای ویژهای داشتیم که تاکنون از آنها استفاده نکرده بودیم، عنوان کرد: مثلا در 6 ماه گذشته، بیش از 80 وبینار جهانی برگزار کردم؛ البته نشست آنلاین نمیتواند جایگزین نشست حضوری باشد اما برای حل برخی از مشکلات میتوان با استفاده از یک وبینار یک ساعته، راهحل پیدا کرد.
رئیسIPU تصریح کرد: یکی از سازوکارها برای اینکه مانع نفوذ بیش از حد برخی کشورها در این سازمان باشیم، تلاش برای حفظ رأی تمام کشورها به صورت برابر است و برای ما شرایط این کشورها؛ برای مثال جمعیت آنها تفاوتی ندارد و هر کشور تنها یک رأی در این اتحادیه دارد.
وی افزود: از سوی دیگر برخی از کشورها حق السهم اختیاری پرداخت میکنند که ما اجازه ندادهایم این موضوع به گونهای باشد که سازمان را به این کشورها وابسته کند.
معتقدیم تحریمها علیه ایران
باید هر چه سریعتر برداشته شود
رئیساتحادیه جهانی بین المجالس در ادامه ضمن محکوم کردن تحریمها علیه ایران، عنوان کرد: ما معتقدیم این تحریمها باید هر چه سریعتر برداشته شود، چرا که این مردم هستند که در اثر تحریمها، بیشترین خسارت را متحمل میشوند؛ این مسئله منصفانه نیست و استفاده از تحریم به عنوان روشی برای حل و فصل مشکلات میان دولتمردان درست نیست.
بر اساس این گزارش، در این نشست، احمد نادری و مجتبی رضاخواه نمایندگان تهران رئیسو دبیر این اتحادیه در ایران و علیرضا سلیمی عضو هیئترئیسه مجلس نیز حضور داشتند.
گفتنی است محمدباقر قالیباف در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه با مقامات کشورهای خارجی که برای مراسم تحلیف آیتالله رئیسی به ایران آمده بودند از جمله «حموده صباغ» رئیسمجلس سوریه، «تالانت مامیتوف» رئیسمجلس قرقیزستان، «محمد ظاهر ذاکرزاده» رئیسمجلس نمایندگان تاجیکستان، «ویاچسلاو ولودین» رئیسدومای دولتی روسیه، «مصطفی شنتوپ» رئیسمجلس ملی کبیر ترکیه، «تاندی مودیسه» رئیسپارلمان آفریقای جنوبی، «ایویتسا داچیچ» رئیسمجلس صربستان، «ولادیمیر آندریچنکو» رئیسمجلس نمایندگان جمهورى بلاروس، خانم «صاحبه غفاراوا» رئیسمجلس ملی جمهوری آذربایجان، «نچیروان بارزانی» رئیساقلیم کردستان عراق و اسماعیل هنیه رئیسدفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) بطور جداگانه دیدار و گفتوگو کرد.