کد خبر: ۲۲۳۲۱۳
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲

اعلام آمادگی دولت افغانستان برای تقسیم قدرت با طالبان

همزمان با انتشار گزارش‌های نگران‌کننده از اوضاع جنگی افغانستان، وزیر خارجه این کشور اعلام کرده که دولت به شرط آنکه طالبان دست از حمایت از تروریسم بردارد حاضر است قدرت را با این گروه تقسیم کند!

 

سرویس خارجی-

درگیری‌ها در روزهای اخیر در برخی مناطق افغانستان مثل هرات، لشکرگاه و قندهار به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته و بنابر اعلام منابع دولتی این کشور در این سه شهر طی چند روز اخیر بیش از 344 غیر نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند.
منابع بیمارستانی در این کشور نیز می‌گویند، در جریان درگیری‌های ۶ روز اخیر میان طالبان و نظامیان افغان در شهر هرات ۲۴ غیرنظامی افغان کشته و ۱۷۸ غیرنظامی دیگر زخمی و راهی بیمارستان شدند.
سازمان پزشکان بدون مرز در افغانستان هم می‌گوید، زندگی در شهر لشکرگاه مرکز استان هلمند به بن بست رسیده و کارکنان این سازمان در این شهر نمی‌توانند به علت مشکلات امنیتی وظایف خود را انجام دهند.
شبکه طلوع نیوز اما به نقل از منابع خود گزارش داده، شبه‌نظامیان طالبان روز دوشنبه ساختمان تلویزیون و مرکز رادیویی در شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند افغانستان را به کنترل خود
درآورده‌اند.
همزمان وزیر خارجه افغانستان نیز اعلام کرده کابل آماده است تا با طالبان در ازای برخی شروط قدرت را تقسیم کند.
به گزارش ایسنا، «محمد حنیف اتمر»، در اظهاراتی به روزنامه روسی «ایزوستیا» گفته: «بله، ما آماده همکاری با طالبان و آوردن آنها به دولت هستیم. ما آماده صلح و تقسیم قدرت با آنها هستیم...ما شروط زیادی نداریم. در واقع تنها یک شرط داریم و آن، این است که سرنوشت افغانستان با آزادی بیان و اراده مردم افغانستان تعیین شود و افغانستان نباید تهدیدی برای هیچ کشور دیگری باشد و نباید نیروهای تروریستی خارجی داشته باشیم...این تنها و مهم‌ترین اصلی است که ما در گفت وگوی سیاسی با طالبان بر آن تاکید داریم.
دولت ما آماده است تا طالبان را به عنوان یکی از اجزای خود بپذیرد، به شرطی که طالبان از حمایت از تروریسم دست بردارد».
این وزیر افغان در مورد خبر تماس برخی کشورها با طالبان نیز این طور موضع گرفت که «ما از تلاش‌ها برای متقاعد ساختن طالبان درخصوص ضرورت صلح و حل و فصل سیاسی استقبال می‌کنیم اما متقابلا از تحریک طالبان برای ادامه خشونت و همکاری با تروریست‌های خارجی استقبال
نمی‌کنیم».
فریاد الله اکبر شبانه مردم
خبر دیگر از افغانستان اینکه در ادامه اعتراض‌های مردمی به جنگ جاری در افغانستان، اهالی کابل نیز در پیروی از حرکت خودجوش مردم هرات دیشب ندای
« الله اکبر» سر دادند. شب دوشنبه مردم در هرات از فراز بام‌های منازل خود در اعتراض به حمله طالبان طنین
«الله‌ اکبر» سر دادند و از نیروهای امنیتی اعلام حمایت کردند.در کابل نیز ستاد مردمی این برنامه، ساکنان پایتخت را فراخوانده بود تا ساعت  ۹:۰۰ شب بر فراز بام‌های منازل خود شعار «الله اکبر» را سر دهند و از مقاومت مردمی در لشکرگاه، قندهار، هرات و تالقان حمایت کنند.
عبدالله عبدالله، رئیس‌شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، از این حرکت به عنوان «حماسه ماندگار» مردم هرات یاد کرده است. رئیس‌شورای عالی مصالحه ملی نوشته: «کشور و مردم ما در یک آزمون تاریخی و دشوار قراردارند. طالبان به جای لبیک به صدای صلح‌خواهی مردم راه جنگ، ویران‌گری، غارت و چپاول پیشه‌کرده‌اند.
حمله بر بزرگ شهرهای هرات، تالقان، قندهار، هلمند و... گواه روشن نیت جنگ‌جویانه و ویران‌گر این جریان است». حرکت مردم افغانستان در هرات با واکنش‌های گسترده مواجه شده است. بسیاری‌ها از این اقدام حمایت کرده‌اند.