kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۲۵۹۷
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۷
اجحاف در حق کیانی با اقدام سیاسی کمیته بین‌المللی المپیک

دست‌های خالی تکواندو در المپیک 2020 ضعیف‌ترین نتیجه 21 سال اخیر رقم خورد!

سه نماینده تکواندوی ایران در المپیک توکیو بدون کسب حتی یک مدال به کار خود پایان دادند. این ضعیف‌ترین نتیجه تکواندوکاران ایران در تمام ادوار المپیک بود.

 

سرویس ورزشی-

سومین روز المپیک دیروز یکشنبه در حالی آغاز شد که نمایندگان ایران در رشته‌های تکواندو، تیراندازی، قایقرانی و بسکتبال به مصاف رقبای خود رفتند. با توجه به سوابق خوب تکواندو در بازی‌های المپیک انتظار می‌رفت سه نماینده ایران در توکیو حداقل یک مدال برای کاروان ورزشی کشورمان به ارمغان بیاورند که این اتفاق رخ نداد.
در روز دوم مسابقات (شنبه) آرمین‌هادی پور از دور رقابت‌ها کنار رفت، دیروز هم ناهید کیانی و میرهاشم حسینی به روی شیاپ چانگ رفتند که ماحصل تلاش آنها مدالی در پی نداشت. در وزن 57- کیلوگرم، ناهید کیانی مقابل کیمیا علیزاده ملی‌پوش سابق تکواندو ایران که در حال حاضر زیر پرچم پناهجویان به رقابت می‌پردازد، قرار گرفت که این مسابقه در نهایت به شکست 18 بر 9 بانوی تکواندوکار کشورمان انجامید.
این دیدار در راند نخست با تساوی 3- 3 به پایان رسید، اما در راند دوم با برتری 4 بر یک علیزاده به پایان رسید تا دو تکواندوکار با برتری 7 بر 4 علیزاده، راند سوم را شروع کنند. در راند سوم مسابقه نیز با وجود فشار ناهید کیانی این کیمیا علیزاده بود که از فرصت‌ها استفاده و در نهایت در این راند نیز 11 بر 5 به برتری دست یافت تا در مجموع با نتیجه 18 بر 9 نماینده کشورمان را شکست دهد و حریف جید جونز دارنده دو مدال طلای المپیک از انگلیس شود. ناهید کیانی برای حضور در جدول شانس مجدد باید منتظر می‌ماند تا در صورت فینالیست شدن کیمیا علیزاده امکان تلاش برای کسب مدال برنز را داشته باشد، اما با شکست علیزاده در نیمه نهایی مقابل «تاتیانا مینینا» از کمیته المپیک روسیه، ناهید کیانی حذف شد و فرصت تلاش برای کسب برنز را نیز از دست داد.
اقدام سیاسی کمیته بین‌المللی المپیک
حضور کیمیا علیزاده در المپیک تنها به لطف اقدام سیاسی کمیته بین‌المللی المپیک بود. این ورزشکار نتوانست در مسیر کسب سهمیه موفق عمل کند ولی با نظر مثبت کمیته بین‌المللی المپیک به توکیو راه یافت. این تصمیم سیاسی کمیته بین‌المللی المپیک در شرایطی بود که آنها همواره در شعارهایشان سیاست را از ورزش جدا می‌کنند ولی در عمل به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند. با راه یافتن علیزاده به المپیک در حق ناهید کیانی از ایران اجحاف شد و او برای رسیدن به جمع 16 ورزشکار(در شرایطی که با کسب سهمیه باید در جمع 16 تکواندوکار باشد) مجبور شد در دوره مقدماتی با علیزاده از تیم پناهجویان مبارزه کند.
نمایش ضعیف میرهاشم حسینی
در رقابت‌های وزن 68- کیلوگرم مردان، میرهاشمی حسینی در دور نخست به مصاف «یوجن هوانگ»، دارنده مدال نقره 2017 جهان، مدال نقره المپیک دانشجویان و سه مدال برنز گرندپری از چین تایپه رفت و مقابل حریف خود 18 بر 15 پیروز شد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت.
میرهاشم حسینی در مرحله یک چهارم نهایی برابر اولگبک رشیتوف از ازبکستان با نتیجه 34 بر 22 شکست خورد. حسینی در این دیدار ابتدا در راند نخست با نتیجه
7 بر 6 مغلوب حریف خود شد و در راند دوم نیز نتیجه‌ای بهتر 7-2 مقابل حریف خود نگرفت. نماینده کشورمان در راند سوم برای جبران اختلاف 6 امتیازی خود شروع به حملات بدون برنامه گرفت و در نهایت این راند را نیز 20 بر 14 واگذار کرد تا در مجموع با نتیجه 34 بر 22 مغلوب حریف خود شود و از صعود به دیدار نیمه‌نهایی بازماند. نماینده کشورمان برای حضور در جدول شانس مجدد باید منتظر نتیجه نهایی دیدار نماینده ازبکستان و بوسنی و هرزگووین می‌ماند تا در صورت صعود تکواندوکار ازبک به دیدار نهایی، در جدول شانس مجدد برای کسب نشان برنز تلاش کند.
با برتری 28 بر 5 اولگبک رشیتوف مقابل نیاد هوشیچ از بوسنی و هرزگووین و صعود تکواندوکار ازبکستانی، میرهاشم حسینی به جدول شانس جدول مجدد راه یافت و برای کسب نشان برنز تلاش خواهد کرد.
در گروه شانس مجدد میرهاشم حسینی نماینده کشورمان به دیدار «لیی هوون دائه» نفر یک رنکینگ جهانی، دارنده سه طلای جهان، نقره و برنز المپیک رفت و در پایان با قبول شکست ۳۰ بر ۲۱ ‏‬ از دور مسابقات خارج شد. حسینی بعد از مبارزه پر انتقاد برابر «رشیدوف» ازبکستانی، در مبارزه برابر حریف کره‌ای هم کاری از پیش نبرد و با اختلاف فاحش نتیجه را به این حریف واگذار کرد.
ضعیف‌ترین نتیجه در 5 المپیک اخیر
با حذف میرهاشم حسینی، پرونده تکواندوکاران ایرانی در توکیو بدون کسب مدال بسته شد. موضوعی که دیروز انتقادات بسیاری را متوجه فدراسیون تکواندو کرد. تکواندو ایران از بازی‌های ۲۰۰۰ سیدنی به صورت رسمی وارد بازی‌های المپیک شد که در پنج دوره قبلی تیم ملی ایران در مجموع موفق به کسب دو طلا، یک نقره و سه برنز شده بود و برای نخستین بار توکیو و بازی‌های المپیک را دست خالی ترک خواهد کرد.
نگاهی به مدالهای کسب شده توسط تکواندو از المپیک 2000 تا 2020 به خوبی نشان دهنده روند نزولی این رشته ورزشی است:
المپیک آتن ............................................................ یک طلا و برنز
المپیک پکن ...................................................................... یک طلا
المپیک لندن .................................................................... یک نقره
المپیک ریو ........................................................................ یک برنز
المپیک توکیو .............................................................. بدون مدال
عسگری: شرایط همین باشد
المپیک بعدی هم مدال نداریم
فریبرز عسگری پس از حذف نمایندگان ایران از تکواندوی المپیک توکیو اظهار داشت: دلم می‌خواست با دست پر برگردیم و روی یک مدال حساب می‌کردیم که این اتفاق رقم خورد. واقعا تکواندو جنگ لحظه‌ها است. منم راضی نیستم دلم می‌خواست با مدال برگردیم اما چیزی کم نگذاشتم و سه سال هفته‌ای یک شب به خانه رفتم وجدانم راضی است. مردم حق دارند ناراحت باشند و از آنها عذرخواهی می‌کنم. عسگری در مورد آینده تکواندوی ایران گفت: با این شرایط سهمیه المپیک بعدی را بگیریم شاهکار کرده‌ایم اما با این شرایط مدال نخواهیم داشت.
عسگری در مورد نقش مدیریت در فدراسیون در فراهم کردن شرایط گفت: مدیریت موظف است شرایط را برای ورزشکار و مربی فراهم کند. مدیریت اگر منابع در اختیارش باشد امکانات را فراهم می‌کند. او در مورد اینکه آینده را چگونه می‌بیند، تصریح کرد: باید برگردیم ببینیم شرایط فدراسیون چگونه است و من را می‌خواهند یا نه. اما هر کسی انتخاب می‌شود باید سه سال حمایت شود.