۴۰ شرکت کرهای ۷۰ میلیون دلار طلب خود را از داراییهای بلوکهشده ایران برداشت کردند!
با تصمیم اخیر آمریکا، فقط ۴۰ شرکت صادراتی کرهای بخشی از مطالبات خود را از محل پولهای بلوکه شده ایران در این کشور دریافت کردند و پولی به دست دولت ایران نرسید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از جونگ دیلی، منابع دیپلماتیک ادعا میکنند 40 شرکت در کره جنوبی که به ایران صادرات داشتند، بخشی از مطالبات خود را در ماه گذشته دریافت کردند.
در نتیجه وضع تحریمهای جدید علیه ایران در 2018 در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، 40 شرکت کرهای هزینه صادرات خود به ایران را دریافت نکرده بودند. کل مطالبات این شرکتها از ایران حدود 90 میلیون دلار است که 70 میلیون دلار آن در ماه گذشته پرداخت شد.
دولت آمریکا در ماه مارس به ایران اجازه داد از پولهای بلوکه شده خود در کره برای پرداخت به این شرکتها استفاده کند.
حدود هفت میلیارد دلار از سرمایههای ایران از سپتامبر 2019 در «بانک صنعت» و «ووری بانک» کره جنوبی مسدود شده است.
بانک مرکزی ایران از 2010 حسابهایی در این دو بانک باز کرده تا شرکتهای کرهای بتوانند از طریق آنها انتقال مالی به ایران
انجام دهند.
دولت آمریکا پس از وضع تحریمهای جدید در 2018 ، به کره برای واردات نفت از ایران معافیت داد ولی این معافیت در 2019 پایان یافت.
پرداخت پول این شرکتها از محل پولهای بلوکه شده ایران به معنای حل شدن مشکل این حسابها نیست. طبق گفته منابع، مسئله این پرداختها جدا از مسئله رفع مسدود شدن سرمایههای ایران است و مذاکرات در این مورد ادامه دارد.
این گزارش مدعی است ایران، کره را برای آزاد کردن این سرمایهها تحت فشار گذاشته است. وزارت امور خارجه کره جنوبی در اوایل سال جاری اعلام کرد در حال مذاکره برای حل این مشکل است ولی این سرمایهها تنها پس از مشورت با آمریکا و سایر کشورهای مربوطه آزاد
خواهند شد.
به گزارش تسنیم، دولت کره جنوبی بارها وعده آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران در بانکهای این کشور را داده است اما نتوانسته است چراغ سبزی از سوی آمریکا در این زمینه بدست آورد. حرف شنوی بسیار زیاد کره جنوبی از آمریکا در این خصوص و پیروی از سیاستهای ضدایرانی واشنگتن باعث شده است سئول به عنوان «رعیت آمریکا» نزد افکار عمومی ایران شناخته
شود.
به این ترتیب بر خلاف هیاهوی برخی رسانههای حامی دولتِ برجام برای فاکتور کردن اتفاقات اخیر به نام موفقیتهای برجامی، پولی ناشی از تمدید معافیت موقت کره ایها به دست ما نرسیده و تنها برخی شرکتهای کرهای برای فروش اقلامی محدود، طلب خود را دریافت نمودهاند و برجام همچنان نتوانسته گشایش تازهای در مبادلات بینالمللی ایران ایجاد کند.
یازم به یادآوری است که تولیدکنندکان لوازم خانگی کرهای که در سالهای گذشته آزادانه در ایران فعالیت داشتند، پس از تحریمهای آمریکا از ایران رفتند ولی پس از آن به علت سود سرشار بازار کشورمان، تلاشهایی برای حضور دوباره در ایران از مسیر قاچاق صورت گرفت.
در همین رابطه طی روزهای گذشته برخی فعالان صنعت لوازم خانگی از قاچاق گسترده این کالاها از مرزهای جنوبی و غربی کشور خبر دادند و از مسئولان درخواست کردند حالا که پس از بدعهدی کرهایها، تولیدکنندگان داخلی جور بازار را کشیده و در حال رشد هستند، جلوی قاچاق کالاهای مشابه خارجی به داخل کشور
گرفته شود.