اندیشکده آمریکایی مرکز امنیت دریانوردی بینالملل:
ایران در میان دارندگان زیردریایی در جایگاه چهارم جهانی است
اندیشکده آمریکایی مرکز امنیت دریانوردی بینالملل تأکید کرد: ایران در حال حاضر در میان کشورهای دارنده زیردریایی در رده چهارم قرار دارد.
اندیشکده مرکز امنیت دریانوردی بینالملل در گزارش خود آورده است: تنش میان نیروهای نظامی ایران و آمریکا در خلیج فارس اتفاق تازهای نیست. تقابل میان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و کشتیهای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان یک رخداد همیشگی میان کشتیهای مستقر در منطقه است.
همچنین آمریکا میداند حملات انتحاری و جنگ نامتقارن ایران میتواند تأثیرات مخربی برای آمریکا و همپیمانانش در منطقه خاورمیانه داشته باشد.
اندیشکده مرکز امنیت دریانوردی بینالملل در ادامه آورده است: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران حملات انتحاری را به عنوان روش خود انتخاب کرده است، پایگاههای آن در نقاط مختلفی از سواحل خلیج فارس، از تنگه هرمز تا شمال خلیج مستقر شدهاند. حملات انتحاری بر یک عقیده بنا شدهاند مجموعه حملات کوچک که استادانه طراحی شدهاند و در زمانهای مختلف به طور مخفیانه از این پایگاهها به سمت یک هدف مشترک انجام میشوند. اگرچه این تاکتیک پراکنده به یک حمله ضعیفتر منجر میشود که مقابله با آن آسانتر است، از آنجایی که نیروهای حملهکننده در دستهجات بزرگ عمل نمیکنند تشخیص آنها بسیار سخت است. همچنین ناوهای مجهز به موشکهای ضد کشتی آنها میتواند کشتیهای آمریکا را در فاصلههای دورتر هدف قرار دهد به طوری که آن را تخریب کند.
ایران در حال حاضر در میان کشورهای دارنده زیردریایی در رده چهارم قرار دارد که ابزاری مناسب در خلیج فارس محسوب میشوند. زیردریاییهای کوچک ایران بخشی از توان رزمی زیرسطحی این کشور هستند که علیرغم ارزان و غیر پیچیدگی شان برای تهدید دشمن موفق هستند.
علاوهبر این ایران دارای مینیزیردریاییهایی است که تهدید آنها در نبردهای زیرآب میتواند قابل توجه باشد. این زیردریاییها حداقل در سه کلاس جداگانه قرار دارند و همگی از نوع دیزلی هستند. اندازه کوچک این زیردریاییها تشخیص آنها را بسیار دشوار میکند.
همچنین اندازه مینی زیردریاییها آنها را قادر میسازد تا در آبهایی با عمق کم عمل کنند و آنها را به ابزاری مناسب برای هدفگیری کشتیها در بنادر، کمین و هجومهای آبی و هر نوع ناوگان کشتیهای جنگی در تنگه هرمز تبدیل کند. این ابزارها همچنین قادرند در عملیات مینگذاری در دریاهای کمعمق شرکت کنند.
به گزارش ایسنا، این اندیشکده آمریکایی همچنین نوشت: تاکتیکهای جنگی ایران چیز جدیدی نیست و این کشور از تجربیاتش در طول جنگ با عراق استفاده میکند که در واقع همان راهبردهای نامتقارن است. تجهیزات دریایی ایران جدید نیستند و حتی برخی از آنها از نوع قدیمیشان محسوب میشود که قابلیتهای جدید روی آنها تعبیه شده است. آنچه که ایران در اختیار دارد، در واقع یک استراتژی نظامی است که براساس نبردهای نامتقارن بنا شده است.
در پایان گزارش اندیشکده امنیت دریانوردی بینالملل آمده است: رجزخوانی ایران برای نابودی ناوگان دریایی آمریکا را نباید شوخی تلقی کرد، بلکه تهدید ایران باید جدی گرفته شود، حملات نامنظم و انتحاری این کشور در دریا، افزایش برد موشکهای ضد کشتی ایران برای اصابت به هر گونه هدف در خلیج فارس و ارتباطات غیر متقارن و تاکتیکهای فرماندهی نامنظم چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. از این رو لازم است که نیروی دریایی، زمینی و هوایی آمریکا رزمایشهای بیشتری را در زمینه مقابله احتمالی با حملات متقارن ایران انجام دهد.