kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۷۵۰
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۵

طالبان به مرز چین رسید!

عناصر گروه طالبان در ادامۀ پیشروی‌های خود، استان «بدخشان» در شمال شرق افغانستان را تحت کنترل خود درآوردند و به مرزهای چین رسیدند.

به گزارش وال استریت ژورنال، عناصر طالبان پس از کنترل بر بخش زیادی از خاک افغانستان طی دو ماه اخیر، در روزهای گذشته، خود را به مرزهای شرقی استان بدخشان در شمال شرق افغانستان رساندند و در خط مرزی این کشور و منطقه «سین کیانگ» چین مستقر شدند. افغانستان
۹۵کیلومتر مرز مشترک با چین دارد،
این منطقه عمدتاً دارای ارتفاع زیاد و صعب‌العبور است. هیچ جاده خاکی به مرز متصل نیست. استان بدخشان، علاوه‌بر چین، با تاجیکستان نیز مرز مشترک دارد. از طریق تاجیکستان، مسیر‌های ترانزیتی به سین کیانگ وجود دارد و این یکی از دلایلی است که چین طی سال‌های اخیر، نیرو‌های خود را در مرز تاجیکستان مستقر کرده بود.
چین هر چند از حامیان دولت کابل است، ولی بار‌ها میزبان هیئت‌های طالبان نیز بوده است. چین اوایل سال جاری، میزبانی از گفت‌و‌گو‌های صلح بین الافغانی را پیشنهاد داده بود.
تمام شهرستان‌های بدخشان، به استثنای مرکز استان، هم اکنون تحت کنترل طالبان قرار دارند. در روز‌های گذشته، بیش از ۱۰۰۰ نیروی دولتی افغانستان، به داخل تاجیکستان فرار کرده‌اند.
تحولات میدانی
دولت افغانستان دیروز از استقرار و فعال شدن یک سیستم دفاع هوایی جدید در فرودگاه کابل به منظور
خنثی‌سازی حملات راکتی و موشکی خبر داد.
به گزارش ایسنا، وزارت کشور افغانستان طی بیانیه‌ای، با ارزیابی این مسئله که نیروهای امنیتی افغان آماده دفاع از مردم و قلمروی خود به هر شکلی و هزینه‌ای هستند، اعلام کرد:‌ این سیستم‌ها پر کاربردترین سامانه‌ در جهان برای خنثی کردن حملات راکتی و موشکی هستند.
کابل محصور در کوه‌های پر از صخره و بلند، بارها هدف حملات راکتی قرار گرفته است.
درگیری‌ها بین عناصر طالبان و نیروهای امنیتی افغان، همزمان با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، شدت گرفته است. «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا، اردیبهشت سال جاری گفته بود که تا پیش از ۱۱ سپتامبر (20 شهریور)، تمامی نیروهای این کشور را از افغانستان خارج می‌کند.
آواره شدن 8000 خانواده
فعالان مدنی و اعضای شورای استانی بادغیس اعلام کردند، در پی تشدید جنگ در این استان، اعضای 8000 خانواده در این استان آواره شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، پس از حملات سنگین در بادغیس و سقوط شهرستان‌های بالامرغاب، قادس، مقر، آبکمری، جوند و غورماچ به دست طالبان، عناصر این گروه بیشتر مناطق استان را اشغال کردند، و قصد دارند مرکز این استان را نیز تسخیر کنند.
«محمود انتظار» فعال مدنی در بادغیس گفت: امروز پنجمین روز است که مرکز شهر بادغیس در محاصره طالبان قرار دارد و هر روز حملات گسترده‌ای برای تسخیر این شهر از سوی طالبان صورت می‌گیرد.
به گفته وی، به دلیل شدت درگیری‌ها، تمام شهروندان یا در خانه‌ها حبس و یا از این استان، به استان هرات آواره شدند.
«محی الدین کریمی»، یک استاد دانشگاه در بادغیس، نیز در این باره گفت: جنگ در بادغیس تنها به غیرنظامیان آسیب می‌رساند و تا کنون، شمار زیادی از مردان، زنان و کودکان کشته و زخمی شده‌اند. وی افزود، قانون جنگ متاسفانه از سوی طالبان و نظامیان، رعایت نشده است و مناطق مسکونی به شدت آسیب دیده‌اند. کریمی خاطرنشان کرد که طی پنج روز گذشته، بیش از ۷۴ غیرنظامی زخمی و ۵ تن دیگر کشته شده‌اند.
«جنیدالله اشکانی»، مسئول شبکه نهاد‌های جامعه مدنی، نیز خواستار توقف جنگ در بادغیس شد و گفت: در حال حاضر به دلیل جنگ، بیشتر خانه‌ها، بازار و تاسیسات دولتی در مرکز بادغیس تخریب شده و 8000 خانواده از بادغیس آواره شده‌اند.
حمایت آمریکایی‌ها
از پایان اشغال افغانستان
همزمان با ادامه تحرکات واشنگتن برای خروج از افغانستان، نتیجه یک نظرسنجی سراسری نشان داد، اکثریت مردم آمریکا از پایان اشغالگری ۲۰ ساله در افغانستان حمایت می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، بنا بر گزارش وبگاه آمریکایی «هیل»، نظرسنجی مشترک این رسانه وابسته به کنگره و موسسه نظرخواهی «هریس ایکس»، نشان می‌دهد که ۷۳ درصد آمریکایی‌ها از خروج نظامیان این کشور از افغانستان حمایت می‌کنند.
این نظرسنجی سراسری در حالی انجام شد که طی هفته‌های اخیر رسانه‌ها از سرعت گرفتن روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان خبر دادند. هفته گذشته وبگاه آمریکایی «پالتیکو» گزارش داد: «خروج ارتش ایالات متحده از افغانستان عملا انجام شده است».