دولت دوازدهم در حال پیشخور کردن درآمدهای مالیاتی است
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت در حال پیشخور کردن درآمدهای مالیاتی ماههای آینده در ایام باقیمانده تا پایان دوره خود است.
احسان خاندوزی در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره تشدید سوءمدیریت در ماههای پایانی عمر دولت دوازدهم گفت: دولت متأسفانه اقداماتی که میتوانست در طی هشت سال با طمأنینه و طی مراحل قانونی، به درستی پیش ببرد را به ماههای پایانی خود حواله داده و این اقدامات با تعجیلی که میتواند به اصل کار لطمه وارد کند، در حال انجام است؛ که از جمله این اقدامات میتوان به واگذاری پهنههای معدنیاشاره کرد.
به گفته وی، اخبار واصله از حوزه نفت و گاز هم حاکی از آن است که در همین ایام پایانی دولت دوازدهم، برای بسیاری از پروژهها و پیمانکاریها با سرعت در حال برگزاری مزایده و مناقصه و صدور مجوز عقد قرارداد هستند که ممکن است حواشی و مسائلی را ایجاد کند. نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: متأسفانه در حوزه مالیاتها نیز اخبار خوبی به گوش نمیرسد. خاندوزی تصریح کرد: بر اساس گزارشهای واصله، از بسیاری شرکتهای دولتی یا شرکتهای عمومی غیردولتی خواسته شده تا پیشاپیش یک دوازدهم مالیاتی که باید طی ماههای آینده واریز شود را زودتر به حساب خزانه واریز کنند تا در همین ماههای ابتدای سال قابل مصرف باشد؛ این باعث میشود دولت بعد در ماههای پایان سال که به طور طبیعی هزینهها افزایش پیدا میکند و نیازمند درآمد بیشتر است، امکان بهرهمندی از درآمدهای مالیاتی را نداشته باشد چرا که توسط دولت دوازدهم پیشخور شده است. گفتنی است اقدامات سؤالبرانگیز دولت روحانی در هفتههای پایانی منحصر به موارد فوق نیست. مدتی قبل خبری منتشر شد که نشان میداد در هفتههای پایانی دولت تدبیر و امید، محموله عظیم 40 کانتینری یک برند خارجی لوازم خانگی در آستانه ترخیص از گمرک قرار دارد. این در حالی که قرار بود برای حمایت از تولید، از واردات محصولات دارای مشابه داخلی جلوگیری شود. همچنین مسئولان وزارت نفت در روزهای گذشته تلاش کردند موفقیتهای بزرگی درباره توسعه پالایشگاه آبادان را به نام خود فاکتور بزنند که بلافاصله یکی از مسئولان این پالایشگاه واکنش نشان داد و گفت که وزارت نفت با مانور سنگین رسانهای به دنبال دستاوردسازی در طرح تثبیت و توسعه پالایشگاه آبادان است و بررسی این طرح از جنبههای مختلف، گواه ناکارآمدی و آشفتگی مدیریتی و عدمالنفع است.
علاوهبر این، مدتی قبل با انتشار اسنادی در رسانهها معلوم شد در ماههای پایانی دولت دوازدهم، تعدادی از مدیران ارشد وزارت نفت به عنوان اعضای هیئت امنا اقدام به تاسیس موسسهای با بودجه میلیاردی کردهاند و دستگاههای نظارتی هم نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند، با این حال وزیر نفت در یک دهنکجی آشکار، با اذعان به هشدار دستگاههای نظارتی، این مرکز را افتتاح کرد. شایان ذکر است ک ه به گفته کارشناسان و بر اساس آمارها، نقدینگی ۳۶۰۰ هزار میلیاردی و تورم ۵۲ درصدی به همراه کسری بودجه ۳۵۰ هزار میلیارد تومانی، بخشی از میراث دولت روحانی برای دولت سیزدهم خواهد بود.