kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۰۷۴
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۴

مردم زبان خدمت را می‌فهمند(نگاه)


محمود عباس‌زاده مشگینی
آقای رئیس‌جمهور روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان اردبیل با بیان اینکه متاسفانه خدمات دولت گفته نمی‌شود، گفت: «کار رسانه ملی در این مورد خلاف تاکید امام راحل است، امام همواره تاکید داشتند که خود دولت خدمات خود را به مردم بگوید،  پس چرا خدمات دولت گفته نمی‌شود، حالا بماند دلیل اینکه نمی‌گذارند خدمات دولت تبیین شود.»
او با اشاره به شرایط یک سال گذشته ادامه داد: «کدام دولت با شرایط مشکلاتی که همه می‌دانند دولت را تحویل گرفته بود، چرا صندوق بین‌المللی، بانک جهانی و رسانه‌های خارجی باید کار دولت را در زمینه اقتصاد و موفقیت‌های کسب شده بگویند اما رسانه ملی نگوید، اهدافی در پشت آن است که ما بعدا آن را تبیین می‌کنیم.» این انتظار که همه مردم ایران چه کسانی که در انتخابات ریاست‌جمهوری به آقای دکتر حسن روحانی رای داده‌اند و چه آنهایی که رای نداده‌اند و همچنین رسانه ملی و حتی رقبای ایشان در انتخابات باید از دولت حمایت کنند انتظار بجایی است چون دولت برآمده از رای مردم و برای مردم است، دولت یکی از ارکان نظام و یک قوه از قوای سه‌گانه کشور بوده و حتی از جنبه‌هایی متفاوت و حتی متمایز از دو قوه دیگر است، بنابراین کارآمدی و اثربخشی دولت، کارآمدی نظام را نشان می‌دهد و صد البته بعد از تنفیذ حکم رئیس‌جمهور توسط رهبر معظم انقلاب، کمک به دولت ارزش اعتقادی نیز پیدا می‌کند، ضمنا فرقی هم نمی‌کند کدام دولت باشد. با توجه به اصل فوق گلایه آقای روحانی از رسانه ملی فی‌نفسه اشکال ندارد اما ایشان با استناد به فرمایش حضرت امام راحل مبنی بر اینکه «خود دولت» خدمات خود را به مردم بگوید سوال می‌کند که «پس چرا خدمات دولت گفته نمی‌شود؟» خوب، اولا این سوالی است که خود آقای روحانی باید پاسخ آن را بدهند چون رئیس دولت هستند، اما از لحن آقای رئیس‌جمهور استنباط می‌شود که منظور ایشان عوامل خود دولت نیست بلکه منظورش این است که چرا دیگران و از جمله رسانه ملی گزارشها و اطلاعات تولید شده در دولت را درباره عملکرد دولت، بازتولید و باز نشر و پردازش نمی‌کنند؟ لذا اگر منظور آقای رئیس‌جمهور را درست استنباط کرده باشیم لازم است سوالات و نکاتی را برای روشن شدن ماهیت قضیه تقدیم کنیم.
اولا نگارنده این یادداشت ضمن اعتقاد و احترام به عملکرد رسانه ملی به عنوان رسانه‌ای که در مقابل هزاران کانال تلویزیونی ماهواره‌ای و رسانه‌های مجازی و مکتوب خارجی و حتی داخلی، تلاش می‌کند یک تنه مبلغ ارزشهای مبتنی بر مکتب اهل بیت و نظام جمهوری اسلامی ایران و منافع ملی ما باشد، از بعد فنی انتقادات زیادی به برنامه‌های رسانه ملی دارد و فکر می‌کند که توجه به آنها در حرکت رسانه از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب کمک می‌کند هر چند ممکن است به محدودیت‌ها و محذورات این رسانه به اندازه مدیرانش واقف نباشد. اما آنچه از واقعیت عملکرد رسانه ملی درباره دولت استنباط می‌شود، انعکاس و پوشش عملکرد دستگاه‌های دولتی در این رسانه اگر نسبت به انعکاس عملکرد دولت‌های گذشته زیاد نباشد (که به نظر نگارنده خیلی زیاد است) قطعا کم هم نیست و بعید می‌دانم مسئولین امور رسانه‌ای دفتر رئیس‌جمهور گزارش دقیق و مقایسه‌ای آن را به عدد و رقم به آقای روحانی نداده باشند و از طرف دیگر ایشان در همین جلسه شورای اداری استان اردبیل در کنار ابراز رضایت تلویحی از رسانه‌های خارجی در تبیین عملکرد دولت، در مورد رسانه ملی می‌گوید: «مردم گوششان به رادیو و تلویزیون نیست!» آقای رئیس‌جمهور محترم! اگر در تحلیل عملکرد و خدمات دولت یازدهم مردم گوششان به رادیو و تلویزیون نیست پس مبنای نگرانی شما چیست؟ به ویژه وقتی اعتقاد دارید رسانه‌های خارجی موفقیت‌های دولت را می‌گویند! البته اگر نگران رسانه ملی و کم شدن مخاطبان آن هستید جای خرسندی است ولی از عباراتی که پس و پیش از آن آورده‌اید چنین استنباط نمی‌شود. آقای دکتر روحانی! واقعیت این است که اتفاقا یکی از ظرفیت‌هایی که دولت یازدهم نسبت به دولت پیش از خود، بیشتر از آن برخوردار است ظرفیت رسانه‌ای است به طوری که گفته شد اولا از ظرفیت رسانه‌ ملی بیشتر بهره‌مند است (به طوری که حتی در جریان ثبت‌نام یارانه خود دولت عملکرد افراط‌گونه رادیو و تلویزیون را یکی از دلایل عدم انصراف مردم از ثبت‌نام عنوان کردند!) ثانیا غالب نشریات و روزنامه‌هایی که با حمایت دولت اصلاح‌طلب متولد شده و متکثر شدند کاملا در اختیار دولت یازدهم هستند و از طرف دیگر رسانه‌های خارجی هم که طبق اذعان خودتان خدمات دولت یازدهم را تبلیغ می‌کنند فضای مجازی هم همین‌طور! بنابراین به نظر می‌رسد پشت پرده اینگونه گلایه‌های تند و مکرر و همچنین برخوردهای تند بی‌سابقه با منتقدین واقعیت‌های دیگری پنهان می‌شود! آقای رئیس‌جمهور! بیش از یک سال از شروع به کار دولت سپری شده و نظام هم استثنائا فضای بیشتری، به ویژه در بعد سیاست خارجی برای دولت باز کرده است ولی در هفته دولت که اصولا باید خدمات دولت به مردم بازگو شود شاهد طرح مطالب مناقشه‌برانگیز هستیم، آیا این رفتار و تحرکات (با عرض پوزش) رفتار فرافکنانه نیست؟ چون در حوزه اقتصاد مقاومتی شاهد هیچ طرح و برنامه اجرایی و عملیاتی نیستیم، برای خروج کشور از وضعیت رکود اقتصادی بعد از یک سال فقط شاهد تهیه یک لایحه هستیم که دو فصل مهم آن (بخش مالیات و بخش گمرک) در قبل از این دولت تهیه شده بود قیمت مایحتاج ضروری مردم البته با شیب ملایم بالا رفته است در بخش ایجاد اشتغال قدمی برداشته نشده است و در سیاست خارجی هم دشمنی غرب نه تنها کاسته نشده بلکه بیشتر و مرموزانه‌تر هم شده است و...!
آیا نمی‌توان حدس زد که دولت محترم به دلیل ناکامی در اجرای شعارهای خود و در شرایطی که کمتر از یک و نیم سال به انتخابات مجلس زمان باقی مانده و بعد از انتخابات مجلس هم فضای کشور به سمت فضای انتخابات ریاست‌جمهوری حرکت خواهد کرد، می‌خواهد با طرح موضوعات مناقشه‌برانگیز «حس عمومی رقابت زمان انتخابات» را داغ نگه داشته و در زمان انتخابات از این حس بهره‌برداری کند؟ آقای رئیس‌جمهور محترم! در پایان این نوشتار ضمن ابراز احترام به تمام زحمات حضرت‌عالی و وزارتخانه‌ها به ویژه نهادهای درگیر با مسائل معیشت مردم و عرض خداقوت به همکارانتان که مخلصانه برای توسعه و پیشرفت کشور تلاش می‌کنند، باید تاکید کنم، با وجود اینکه یک سال از فرصت چهار ساله طی شد لیکن سه سال باقی مانده هم فرصت کمی نیست بنابراین می‌شود از مباحث اختلاف‌برانگیز و مسائل فرعی فاصله گرفت و برای ساختن ایرانی بهتر و اعتلای کشور در سایه‌سار نظام الهی جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و حمایت مردم، طرحی نو درانداخت و در جهت اهداف نظام و انقلاب و سعادت دنیوی و اخروی مردم رو به جلو حرکت کرد. ان‌شاءالله.