kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۰۱۸
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۰

واکنش وزیر صنعت و تجارت به پروانه معدن متعلق به همسر مدیر دولتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پروانه معدنی که به نام همسر یکی از افراد با نفوذ صادر شده بود لغو شده است.
محمدرضا نعمت‌زاده دیروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با انتقاد از نحوه اطلاع‌رسانی یکی از خبرگزاری‌ها درباره پروانه معدنی که به نام همسر یکی از افراد با نفوذ صادر شده است اظهار کرد: این قضیه مربوط به سال 1381 می‌شود و رسانه‌ها باید اطلاعات درست را به مردم منتقل کنند.
بنده و آقای سرقینی معاونت امور معدنی وزارت صنعت جلوی این کار را گرفتیم و چند بار نیز کار به دادگاه کشیده است.
وی با بیان این‌که این تخلف مربوط به امروز نبوده و متعلق به گذشته است گفت: برخی رسانه‌ها به گونه‌ای اطلاع‌رسانی می‌کنند که اگر کسی در مناطق روستایی یا دورافتاده این اخبار را بخوانند با خود می‌گویند ما به کسانی رای دادیم که امروز چنین کارهایی می‌کنند.
وی اظهار کرد: پروانه معدنی که به نام همسر این فرد با نفوذ صادر شده بود لغو شده و این فرد با جنجال‌سازی علیه آقای سرقینی شکایت کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که ما تلاش کردیم مسیر شکایت را عوض کنیم، عنوان کرد: در حال حاضر ایمیدرو مورد شکایت واقع شده است و این فرد همچنان در تلاش است تا پروانه لغو شده را به دست آورد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عملکرد یک ساله وزارت صنعت، معدن و تجارت از شروع به کار دولت تدبیر و امید اظهار کرد: بنا به گزارش مرکز آمار اشتغال در بخش صنعت و معدن رشد منفی 36 درصد در سال 1391 داشته و رشد کل بخش صنعت و معدن نیز منفی 12/5 درصد بوده و رشد سرمایه‌گذاری نیز منفی 22 درصد بود.
نعمت‌زاده ادامه داد: کاهش سرمایه‌گذاری، کاهش تولید و کاهش نیروی انسانی و مهمتر از آن تورم بالای 40 درصد باعث شده بود کسی سرمایه‌گذاری نکند و خود به خود سرمایه‌ها به سمت ارز و یا سرمایه‌گذاری در خارج از کشور سوق داده شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با حمایت رئیس‌جمهور و مسئولان در شاخه صنعت و معدن توانستیم ثبات نسبی را به وجود آورده و امید نسبت به آینده را تقویت بخشیم.
وی اظهار کرد: 35 بند مصوبه دولت در جهت رفع موانع تولید گرفتیم که البته درخواست ما بیش از 60 مورد بود و توانستیم با گرفتن این مصوبه‌ها اقداماتی در این راستا انجام دهیم و اصلاح مقررات و دستورالعمل‌ها نیز یکی از اقدامات مهم ما بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بانک‌ها مکلف شده‌اند حداقل60 درصد کل تسهیلات پرداختی خود را به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و صنعتی اختصاص دهند.
او با اشاره به این که به خاطر عدم کفایت سرمایه، تولید با  کاهش مواجه شده است، گفت: افزایش تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی منجر به رونق تولید و صادرات خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سهم یک درصدی بخش معدن از تولید ناخالص داخلی کشور گفت: این رقم طی 5 سال آینده باید 3 برابر شود.
وی افزود: در این مدت 150 فقره پروانه بهره‌برداری از معادن را که به ناحق صادر شده بود لغو کردیم که در دو مورد علیه ما شکایت شده بود، عده‌ای محدوده‌های معدنی را گرفته و هیچ کاری نمی‌کنند و معادن کشور را معطل نگه داشته‌اند. مسلما وقتی با این افراد برخورد می‌کنیم آنها نیز علیه ما جوسازی می‌کنند.
نعمت‌زاده با اشاره به این که برنامه تولید خودروی کشور تا 1404 به تصویب رسیده و تا آن زمان تولید خودرو  باید به سه میلیون دستگاه برسد، افزود: رئیس‌جمهوری در روز صنعت و معدن تاکید کرد که تمامی بخش‌های کشور باید صنعتی شوند. ما برای خروج از جهان سوم مجبور به صنعتی شدن هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که با توجه به این که چهار ماه از شروع فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها سپری شده و چه میزان از منابع به صنعت و معدن تزریق شده، گفت: پیگیری‌های زیادی در این زمینه انجام دادیم که بتوانیم سهمی از آن را دریافت کنیم که البته مصوب نیز شد ولی متاسفانه تا به امروز نتوانستیم مبلغی دریافت کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش حداکثر 15 درصدی سه فرآورده‌ پرمصرف لبنی خبر داد.
وی با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید شیر خام اظهار کرد: امسال بودجه‌ای برای تامین مابه‌التفاوت افزایش قیمت شیر خام از سوی دولت اختصاص نیافته و به همین دلیل تصمیم گرفتیم سه فرآورده پرمصرف شیر، ماست و نوع پرمصرف پنیر حداکثر تا 15 درصد افزایش قیمت داشته باشد. قیمت‌گذاری سایر محصولات لبنی نیز مشمول محدودیت نبوده و دخالتی در آن نمی‌شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که در صورت رفع تحریم‌ها توانایی جذب سه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را در بخش صنعت، معدن و تجارت داریم اظهار کرد:  اطلاعی از حذف اتاق مبادلات ارزی ندارم اما در حال چاره‌اندیشی برای برطرف کردن فاصله بین قیمت کالاهای وارداتی با ارز مبادله‌ای و کالاهای تولید داخل هستیم.
اظهارات خودرویی وزیر
وزیر صنعت همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد قیمت خودرو اظهار داشت: افزایش 2 درصدی مالیات بر ارزش افزوده، رشد 25 درصدی هزینه بیمه، تبدیل استاندارد یورو2 به یورو4 و نصب ایربگ باعث افزایش قیمت خودرو شده است.
وی اظهار داشت: در جلسه‌ای که با رئیس‌جمهور داشتیم از ما خواستند که هر چقدر امکان دارد در قیمت خودرو تخفیف بدهیم و ما نیز این موضوع را با خودروسازان در میان گذاشتیم.
نعمت‌زاده افزود: در نهایت خودروسازان از محل صرفه‌جویی‌های حاصل از افزایش تیراژ تولید، بابت ایربگ و یورو4 به خریداران تخفیف دادند.