kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۹۳۶۸
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰

تشکیل 6 باند کلاهبرداری اینترنتی از دانش‌آموزان استان مرکزی

 

رئیس ‌پلیس فتای استان مرکزی از تشکیل 6 پرونده کلاهبرداری اینترنتی فروش سؤالات امتحانی در استان خبر داد.
احسان آنقی افزود:گروه تلگرامی «تقلب» از جمله گروه‌هایی فعال کلاهبرداری است که در سایه غفلت و ساده‌انگاری دانش‌آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات شکل گرفته و با شیوه‌های مختلف از آنهاکلاهبرداری می‌کند. اعضای این گروه با شگردهای مختلف جذب مخاطب با سوءاستفاده از سادگی دانش‌آموزان و گاها دانشجویان به بهانه پاسخ به سؤالات امتحانات آنلاین و ارسال سؤالات امتحانی در قبال دریافت وجه، اقدام به کلاهبرداری از دانش‌آموزان می‌کند.
وی گفت: از سال تحصیلی جاری که شاهد برگزاری آزمون‌های مدارس به صورت غیرحضوری و در بستر فضای مجازی هستیم، فعالیت باندها و گروه‌های کلاهبرداری از دانش‌آموزان و دانشجویان در پوشش فروش سؤالات امتحانی و پاسخ به امتحانات آنلاین شدت گرفته است.
آنقی افزود: متاسفانه کلاهبرداران اینترنتی کاسبی جدیدی را این‌بار از طریق کلاهبرداری از دانش‌آموزان برای خود راه‌اندازی کرده‌اند و تبلیغات بسیاری را در شبکه‌‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام در سطح استان انجام می‌دهند که توسط پلیس فتا تعدادی از این کلاهبرداران شناسایی شده و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. وی تصریح کرد: تبلیغات فروش سؤالات پیش از امتحانات به ویژه سؤالات کنکور در بستر شبکه‌‌های اجتماعی بستر خوبی برای افراد کلاهبردار است تا از این طریق به فریب دانش‌آموزان اقدام کرده و دست به کلاهبرداری بزنند.
آنقی بیان کرد: گاها مشاهده می‌شود تخلفاتی نیز در حوزه شرکت در آزمون‌‌های آنلاین به جای افراد دیگر وجود دارد که این مورد هم تخلف محسوب می‌شود.
وی از تشکیل 6 پرونده کلاهبرداری اینترنتی فروش سؤالات امتحانی در استان خبر داد و افزود: پرونده این گروه‌ها در دست بررسی است و به محض نهایی شدن به مراجع قضایی ارسال می‌شود.
رئیس ‌پلیس فتای استان مرکزی ادامه داد:متاسفانه بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل اعتماد بی‌جا، فریبنده بودن تبلیغات و یا ضعف در برخی دروس جذب این گروه‌ها می‌شوند و مورد سوء‌استفاده کلاهبرداران قرار می‌گیرند.
آنقی افزود: یکی از شگردهای کلاهبرداران این است که با طراحی صفحات فیشینگ آزمونهای مربوط به‌ سال‌های گذشته را با تغییر تاریخ در معرض دید دانش‌آموزان قرار می‌دهند تا اعتماد آنها را جلب کنند و دانش‌آموزان نیز به دلیل سادگی فریب آنها را می‌خورند.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از شگردهای آنان ارائه پیشنهاد با نازل‌ترین قیمت و قیمت‌های پایین است تا انگیزه شکایت و پیگیری قضایی از طریق شاکی به دلیل مبالغ پایین از بین برود.
وی تصریح کرد: این گروه‌ها در ازای دریافت مبلغی پول به جای دانش‌آموزان یا دانشجویان امتحان می‌دهند یا اینکه در زمان امتحان، دانشجویان و دانش‌آموزان را پشتیبانی می‌کنند و برای این کار مبالغی دریافت می‌کنند.