kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۸۹۷
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹

بهره‌برداری از 10 طرح بزرگ آب و فاضلاب در هفته دولت

معاون برنامه‌ریزی و توسعه آبفای کشور گفت: 10 طرح بزرگ آب و فاضلاب همزمان با هفته دولت در شهریورماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.
علی‌اصغر قانع گفت: از این تعداد 7 طرح مربوط به بخش فاضلاب و بقیه در بخش آب با اعتباری افزون بر 2 هزار میلیارد ریال به بهره برداری می‌رسند.
وی با بیان اینکه در 220 شهر کشور طرح‌های فاضلاب در حال اجرا است تصریح کرد: اکنون 130 طرح بزرگ کشور برای تامین آب آشامیدنی مردم در حال اجرا است که با تکمیل و اجرای آن مشکلات زیادی در بخش آب آشامیدنی این شهرستان‌ها برطرف می‌شود.
به گفته قانع، 12 هزار میلیارد ریال در سال جاری در قالب پروژه‌های احداث تاسیسات فاضلاب و 13 هزار میلیارد ریال نیز در بخش طرح‌های عمرانی آب از محل اعتبارات تملک دارایی‌ها اختصاص یافت.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه آبفای کشور احداث 870 مجتمع آبرسانی روستائیان را از اولویت‌های دولت دانست و بیان داشت: در سال جاری، برای نخستین بار ردیف ملی و متمرکزی در قالب مجتمع‌های آبرسانی روستایی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های آبرسانی روستایی به 47 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد گفت: دو هزار میلیارد ریال بودجه مصوب از تملک دارایی‌ها و یکهزار میلیارد ریال نیز از محل هم‌افزایی تعرفه گاز برای بخش آب و فاضلاب روستائیان در سال جاری هزینه می‌شود.
قانع افزود: آب آشامیدنی ساکنان 6 هزار روستای کشور به صورت سیار تامین می‌شود و با اعتباراتی که از محل صندوق توسعه برای تامین بخش آب آشامیدنی روستایی اختصاص یافته، مشکلات زیادی از آنها برطرف خواهد شد.
مشترکان پرمصرف
باعث صدمه به دیگران می‌شوند
قائم‌مقام وزیر نیرو نیز با بیان اینکه برخی مشترکان آب کشور با مصرف خارج از الگو باعث صدمه به دیگران می‌شوند، گفت: پرمصرف‌ها به راحتی قابل شناسایی هستند، اما فعلا سیاست وزارت نیرو این است که از طریق هشدار، یادآوری و تذکر اقدام کند.
ستار محمودی درباره تاثیر تصمیم‌گیری‌های اخیر در مورد قطعی آب مشترکان پرمصرف در برخی کلانشهرها مانند تهران و اصفهان گفت: در برخی شهرها مانند تهران دو نوع محدودیت در بخش آب داریم که یک بخش آن کشش شبکه آبرسانی است.
قائم‌مقام وزیر نیرو اظهار داشت: محدودیت دیگر در آبرسانی به پایتخت، محدودیت منابع آبی است. بنابراین محدودیت منابع آبی در تهران طی تابستان و پاییز امسال برجسته‌تر می‌شود.
محمودی ادامه داد: وقتی مصارف بالا می‌رود، شبکه با مشکلاتی در آبرسانی مواجه می‌شود که این موضوع باعث خواهد شد تا در برخی محله‌ها حتی با وجود منابع آب در شبکه، امکان آبرسانی وجود نداشته باشد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد: بیشترین مشکل در محدود شدن منابع آبی را کسانی به وجود می‌آورند که مصارف بالاتری دارند و متاسفانه مصارف در این بخش مازاد بر نیاز صورت می‌گیرد و تلفات آب ایجاد می‌شود.
وی افزود: بنابراین در این شرایط باید به روش‌های مختلف به مشترکان پرمصرف هشدار داد و هدف ما این است که چون با مشترکان داد و ستد متقابل داریم بتوانیم به یک تعامل بلندمدت دست یابیم، ولی با این حال برخی هستند که واقعا دیگر رعایت نمی‌کنند و این موضوع به دیگران صدمه می‌زند.
قائم‌مقام وزیر نیرو با تاکید بر اینکه این دسته از مشترکان به راحتی قابل شناسایی هستند تصریح کرد: ما تاکنون بیشتر سعی کرده‌ایم با تذکر و یادآوری به سمت کاهش آب برویم و در حال حاضر نیز بیشترین سیاست وزارت نیرو در این بخش است.
به گفته محمودی، در حال حاضر بیشتر هشدارهایی که درباره لزوم کاهش مصرف آب داده می‌شود از این ناحیه است.