چه کسانی مشمول افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه میشوند؟
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، جزئیات، زمان اجرا و مشمولان بخشنامه افزایش مرخصی زایمان زنان از ۶ به ۹ ماه را اعلام کرد.
مصطفی سالاری در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به ابلاغ بخشنامه افزایش مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه، درباره زمان اجرای این بخشنامه اظهارداشت: این بخشنامه از حالا اجرا میشود و حتی کسانی که قبلا در دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند، شکایتشان مسترد و پرداختی به آنها انجام میشود.
سالاری افزود: بنابراین پرونده آنها که در دیوان شکایت کرده بودند و ما شرایطش را نداشتیم که به آنها پرداختی انجام دهیم، با این مصوبه دیگر نیازی به رسیدگی ندارد و دیوان عدالت فهرست مشمولان که شکایت کرده بودند را در اختیار ما قرار میدهد و ما به آنها غرامت را پرداخت و شکایات را مختومه میکنیم.
وی با بیان اینکه بدیهی است کسانی که از این پس حائز شرایط میشوند میتوانند از مرخصی ۹ ماهه استفاده کنند و مشمول مصوبه هستند، گفت: این مصوبه همچنین شامل حال کسانی میشود که اکنون در مرخصی زایمان هستند و میتوانند از این امکان بهره مند شوند.
طرح شکایت درخصوص افزایش زمان مرخصی زایمان در دیوان عدالت اداری ضرورت ندارد
در همین زمینه چند روز قبل، رئیسدیوان عدالت اداری اعلام کرد: باتوجه به صدور آراء لازم الاجرای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به شمارههای ۶۴ مورخ ۱۳/۱/۹۴ و ۱۳۲۸ مورخ ۱۹/۸/۹۳ و ۱۳۰۶ مورخ ۲۶/۶/۹۸ و پیگیریهای به عمل آمده و تصویب مصوبه شماره ۱۹۷۲۶ ت ۵۸۶۱۳-هـ مورخ ۲۶/۲/۱۴۰۰ هیئت وزیران، مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه افزایش یافته است و ضرورتی به طرح شکایت در این خصوص در دیوان عدالت اداری
وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری، حجتالاسلام مصدق اظهارداشت: پس از صدور رأی هیئت عمومی، همکاری گستردهای بین دیوان عدالت اداری و سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت و در نهایت مصوبه هیئت وزیران در تاریخ ۲۶/۲/۱۴۰۰ به تصویب رسید و مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی نیز در تاریخ ۱/۳/۱۴۰۰ مراتب را به مدیران کل و معاونین این سازمان ابلاغ کرده است. بنابراین در حال حاضر مرخصی زایمان مشمولان تامین اجتماعی ۹ ماه است و رعایت مصوبه هیئت وزیران الزامی است.
وی با بیان اینکه درخصوص موضوع مذکور آراء لازم الاجرا از هیئت عمومی دیوان عدالت اداری صادر شده است گفت: کلیه واحدهای تامین اجتماعی ملزم به رعایت آراء دیوان میباشند و در صورت استنکاف، مسئولیت قانونی خواهند داشت، همچنین شکایتهایی که قبلاً در این زمینه صورت گرفته است در اسرع وقت تعیین تکلیف میشود. در مورد افراد ذی نفع که مشمول مرخصی مذکور هستند ولی تاکنون شکایت نکردهاند، طرح شکایت در دیوان ضرورتی ندارد و رأساً به شعب تامین اجتماعی مراجعه کنند و شعب و ادارات سازمان تامین اجتماعی بدون لزوم اخذ رأی از دیوان عدالت اداری، مکلف به اجرای قانون در مورد ایشان هستند.