روایت استاندار بازنشسته از سوءمدیریت شدید دولت(خبر ویژه)
محمود زمانیقمی در دولت اصلاحات، استاندار ایلام و چهارمحال و بختیاری بود و در دولت روحانی نیز به استانداری یزد رسید اما در پی اعمال قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، اجبار از فعالیت دولتی منفک شد، وی که برای انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کرده بود، قبل از اعلام اسامی نامزدهای تایید شده، به جماران گفت: ما امروز در حوزه معیشت و اقتصاد وضع بسیار نابسامانی داریم و شاید هیچ مقطعی بعد از پیروزی انقلاب را با شرایط امروز ایران نمیتوانیم مقایسه کنیم. اما به این معنا نیست که همه علل وضع موجود ریشههای اقتصادی صرف دارد؛ به نظر من ریشههای مدیریتی هم فراوان دارد.
وی افزود: اگر قرار است ما امروز به سفره مردم رسیدگی کنیم و اجازه ندهیم تخممرغ هم از سفرهها خارج شود. این را برگردانیم و آرامآرام سفره مردم را به یک نقطه قابل قبول برسانیم. حتما باید اقتصاد رانتی - نفتی را آرامآرام به نفع اقتصاد صادراتی، تولید، رونق و خلق ثروت کاهش بدهیم. از طرف دیگر حتما باید بهدنبال حل این سه بیماری باشیم. من تصریح میکنم، آدمهایی که برادر به کار گرفتهاند، خویشاوندی استخدام کردهاند و باند تشکیل دادهاند، در هر جایی میخواهند باشند، آنها صلاحیت تغییر و تحول در این حوزه را ندارند. نمیشود که من خودم به آن امراض دچار باشم و بعد بگویم که میخواهم معجزه کنم.
زمانیقمی گفت: من در 9 استان کشور کار کردهام و همینجا اعلام میکنم، به عنوان یک سیاستمدار اصلاحطلب خودم و همه همفکران و دوستانم باید در سهمی که در بهوجود آوردن شرایط امروز کشور داشتهایم از مردم عذرخواهی کنیم. مگر ما چه کسی هستیم که فکر میکنیم هر کاری انجام دادهایم درست بوده و داریم درست انجام میدهیم؟
استاندار سابق یزد در دولت روحانی گفت: تمام بخشنامههایی که با نفوذ بعضی از عناصر از وزارتخانههای صنعتی، اقتصادی، گمرک و جاهای دیگر به نفع واردات و به زیان صادرات صادر شده همه یکجا باید لغو شود. بعد برای تدوین و ابلاغ بخشنامههای جدید با رویکرد اینکه واردات ما به سمت ورود مواد اولیه و متریال تولید برود، نه زینتی، و صادرات غیرنفتی را آسان کنیم، باید پیش برویم.
من اگر دولت را در دست بگیرم حتما هر دو ماه یکبار با کارآفرینان بزرگ کشور از نزدیک گفتوگو میکنم و معتقد هستم اگر قرار است ما دولت را کوچک کنیم، کارآفرینان نامی ایران و کسانی که امتحان پس دادهاند، کم نیستند و در صنایع مختلف هم هستند، وقتی مدیریت را از بالا، میانی و پایینی سالمسازی کردید و بیماریها را پاک کردید حالا دیگر این مدیر در خصوصیسازی این طرف نمینشیند شوت کند و آن طرف قوم و خویشهایش تحویل بگیرند. وقتی ماشینسازی تبریز را با 280 میلیارد تومان واگذار کردید و اولین چک پس از واگذاری هم برگشت خورد، 10 هزار نفر بیکار زنجیره اشتغال تولید CNC است که کار ماشینسازی تبریز روش خودش هست؛ قرار بوده ماشین تولید کند، چرا ما این بلا را سر آن آوردیم؟ برای اینکه این طرف میز مینشینیم، به آن طرف میز شوت میکنیم و باند و قوم و خویشمان تحویل میگیرد. نباید این کار را بکنیم.
وی همچنین گفته است: میگوییم میخواهیم خصوصیسازی کنیم و به باند و بستگان خودمان میدهیم. اگر این کار را نکرده بودیم آخر ماجرای ماشینسازی تبریز، هپکوی اراک و جاهای دیگر این نمیشد. چطور کشورهای دیگر دنبال یک مدل عاقلانه رفتهاند و از آن نتیجه گرفتهاند و امروز مظهر و نماد استاندارد صنعتی در دنیا میشوند؟
اگر میخواهیم دنبال بیمه، بورس و خیلی از این چیزها برویم، باید دنبال مدل برویم. هر کاری منطق دارد. این نظام بانکی است که ما داریم و مرتب میخواهند برج بفروشند؟ شورای پول و اعتبار یکبار برای همیشه کارویژه بانکها را مشخص کند.
بالاخره شما باید قدرت خرید مردم را بالا ببرید و این حرفهایی هم که کلیگویی میکنیم و میگوییم اقتصاد را متحول میکنیم، من اصلا از این حرفها بلد نیستم بزنم. من خیلی کار کنم، فعلا یک مردم را دو کنم، تخممرغ را به سفره برگردانم و جلوی اتلاف منابع ایران را هم میگیرم. ما بیش از 70 میلیارد دلار اتلاف منابع پنهان بهخصوص در حوزه نفت و گار داریم. چرا من باید به عنوان یک تولیدکننده در پتروشیمی مرتب احساس بزرگی کنم که من این همه سوددهی داشتهام؟ یکی نیست از من بپرسد با کدام قیمت سوخت؟ حتی فولادها، با کدام قیمت؟
با قیمت مجانی از دولت میگیریم و با قیمت بینالمللی به مردم میفروشیم؛ از جیب مردم برداشتهایم و یاد گرفتهایم بلافاصله به سراغ مصارف خانگی میرویم.