kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۷۳۹۲
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۴
اظهارنظر کارشناسان درباره مهمانی خبرساز

کمیته اخلاق رئیس ‌فدراسیون فوتبال را احضار کند نقش شورای رسانه‌ای درباره اتفاقات لیگ چیست؟!

سکوت فدراسیون در قبال انتقادات صورت گرفته درباره مهمانی خبرساز، نشانگر خطر بزرگی است که فوتبال کشور را تهدید می‌کند؛ خطری که می‌گوید: اینجا برای پوشاندن نقاط ضعف به جای کار و تلاش‌، مسیر دیگری انتخاب شده؛ مسیری به نام دادن حق‌السکوت به رسانه‌ها.

 

سرویس ورزشی-

هفته قبل بود که روزنامه کیهان در گزارشی به مراسم افطاری فدراسیون فوتبال با برخی سردبیران و یا نمایندگان رسانه‌های ورزشی اشاره کرد که در آن افراد با هدیه‌های میلیونی شدند. این گزارش بازتاب فراوانی در فضای رسانه‌ای داشت اما تا همین امروز با واکنشی از سوی فدراسیون‌نشینان رو‌به‌رو نشده است.
اینکه برخی رسانه‌های ورزشی مواضع خود نسبت به موضوعات ورزشی را به چنین هدایایی گره بزنند و با زیر پا گذاشتن شرافت وجدان کاری در مسیری که فلان مدیر یا فلان رئیس‌خواسته گام بردارند، موضوع قابل بحثی است اما در این مقطع ابتدا باید از مدیرانی سراغ گرفت که در ماههای ابتدایی ریاست خود با یک اقدام عجیب بر تمام شعارهای قبلی شان خط کشیدند و نشان دادند برای ساختن فوتبال ویران شده ایران نیامده‌اند و به دنبال محکم کردن پایه‌های صندلی خودشان هستند.
دیروز اکبر محمدی در گفت‌و‌گویی با سایت باشگاه پیکان ابعاد تازه‌ای از ماجرای چند روز قبل فدراسیون فوتبال و تلاشش برای برقراری ارتباط با برخی رسانه‌ها را آشکار کرد. او در مصاحبه خود با اشاره به اتفاقات بازی پیکان و سایپا و جو ایجاد شده علیه پیکان تاکید کرده: من نشانه‌هایی دارم از اینکه یک شورای رسانه‌ای ایجاد شده که هدفش القای صدور حکم به سود باشگاه سایپا به فدراسیون فوتبال است. مطمئن باشید اگر خدای ناکرده ماجرا به این سمت برود، می‌گویم که چه کسانی از دل رسانه‌ها برای چه باشگاه‌هایی کار می‌کنند و چگونه اهداف شان را جلو می‌برند.
ضمن گلایه از اتفاقات رخ داده در برنامه فوتبال برتر و صحبت‌های مجری این برنامه عنوان کرد: برنامه گذشته فوتبال برتر به محمدی نگرانی ما اضافه کرده است. متاسفانه مجری این برنامه دوشنبه شب به موضوع پیش آمده دامن زد و ماجرا را طوری جلو برد که انگار رئیس‌کمیته انضباطی است.
وطنخواه:آینده‌ خوبی برای فوتبال متصور نیستم
سکوت فدراسیون فوتبال، اشاره اکبر محمدی به برخی ارتباطات رسانه‌ای حکایت از قرار گرفتن فدراسیون در مسیری دارد که انتهایش چیزی جز شکست و ناکامی نیست. رضا وطنخواه یکی از چهره‌های شناخته شده فوتبال کشورمان در این باره به مجله کیهان ورزشی گفت: مدیر واقعی کسی است که بتواند یک مجموعه را به درستی و در سلامت کامل اداره کند. وقتی یک مدیر نقطه ضعف دارد باج می‌دهد. شما کارنامه رئیس‌فدراسیون فوتبال را مطالعه کنید و بعد پاسخ این سؤال را بدهید که؛ چگونه به راس فوتبال رسیده است؟ با بودن مدیرانی چون محمد دادکان چرا باید فوتبال به دست این افراد بیفتد؟آقای عزیزی خادم قطعا در راه رسیدن به این جایگاه کمک‌هایی گرفته است و حالا به عده‌ای بدهکار است و باید بدهی آنها را بدهد. بنده با این رفتارها که دیده‌ام آینده خوبی برای فوتبال ایران متصور نیستم. اینها نه تخصص دارند و نه می‌توانند در برابر خواسته‌های عجیب رفقایشان مقاومت کنند. وای به حال این فوتبال.
فدراسیون فوتبال و علامت سؤال بزرگ
ابراهیم قاسمپور یکی از بهترین‌های تاریخ فوتبال ایران نیز درباره اقدام اخیر فدراسیون گفت: شاید به این افراد شیرینی داده‌اند؛ شاید هم رشوه. من نمی‌دانم اسمش چیست. ممکن هم است حق السکوت بوده و...خب آقای عزیزی خادم در ابتدای کارش است و می‌خواهد حمایت یک‌سری افراد را داشته باشد. کارهای خوب و مثبت را که همه انعکاس می‌دهند، وقتی شما به برخی رسانه‌ها اینگونه شیرینی می‌دهید یعنی می‌خواهید تخلفات‌تان را انعکاس ندهند. باید از خود ایشان بپرسید که منظورشان چه بوده است.
کاظم اولیایی مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال هم در این باره عنوان داشت: فدراسیون فوتبال با عدم مقبولیت رو‌به‌رو بوده و هست. وقتی شما مقبولیت نداشته باشید متوسل به مسائل دیگری می‌شوید اما راه رسیدن به مقبولیت این نیست که به افراد هدیه و رشوه بدهید. نکته دیگر اینکه اگر ما جایگاه حقوقی فوتبال را تعریف کنیم و کمیته اخلاق فدراسیون را خود رئیس‌انتخاب نکند و انتخاب مجمع باشد، در آنصورت اگر اتفاقاتی اینچنینی(تطمیع سردبیران ورزشی) بیفتد، کمیته اخلاق می‌تواند رئیس‌فدراسیون را احضار کند و از وی پاسخ بخواهد.یادمان نرود که پرونده رئیس‌سابق فیفا در کمیته اخلاق همان فیفا به جریان
افتاد.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر درباره میهمانی اخیر فدراسیون فوتبال با برخی سردبیران ورزشی اینکه؛ اگر واقعا باشگاه سایپا در این مراسم نقش داشته باشد حق الناس مطلق است زیرا این کارخانه و حتی پیکان با توجه به ورشکستگی شان و هزینه‌ای که از مردم می‌گیرند نه تنها اجازه چنین اقداماتی را ندارند بلکه اجازه تیمداری به صورت حرفه‌ای را هم ندارند.
اکبر طاهری مدیرعامل پیشین باشگاه نیز درباره این موضوع می‌گوید: اینکه این هدیه‌ها از کجا می‌آید و هزینه‌اش از چه منبعی فراهم می‌شود، این را باید مورد بررسی قرار‌داد که چرا این فرهنگ ناپاک و آلوده رشوه دادن جا افتاده است؟ حالا مهم نیست که هدیه یک ریال باشد یا چند میلیون. این فرهنگ باعث می‌شود تا فردا دیگران هم بگویند خب ما هم برویم و رشوه بدهیم. زمانی که مدیرعامل پرسپولیس بودم به من گفتند فلانی قبلا به ما هدیه می‌داد، کارت سوخت می‌داد و... شما هم باید هدیه بدهی. گفتم من از این کارها انجام نمی‌دهم.
واقعیت فوتبال ایران
واقعیت آن است مدیرانی که قبل از رسیدن به این صندلی مهم، از برنامه‌ریزی‌، سیستم، شفاف ‌سازی و سلامت کاری سخن بر زبان می‌راندند اما با یک مهمانی پرهزینه به جهت همسو کردن ساختن برخی رسانه‌ها با افکار و اهداف خود، هر چه در وادی شعار گفته بودند را زیر سؤال بردند.
اینکه یک مدیر در دل این حجم از مشکلات داخلی و بین‌المللی فوتبال ایران، سراغ چنین کاری برود و پاسخگوی اقدام خود نیز نباشد، نشانگر خطر بزرگی است که فوتبال کشور را تهدید می‌کند. خطری که می‌گوید: اینجا برای پوشاندن نقاط ضعف به جای کار و تلاش‌، مسیر دیگری انتخاب شده؛ مسیری به نام دادن حق السکوت به رسانه‌ها و....