اخبار ویژه
بله برادرم بورسیه شد اما بورسیه شهادت !
نماینده مردم تهران در واکنش به برخی اخبار منتشر شده در سایتهای حامی دولت و شبکههای اجتماعی که برادران او را نیز در فهرست بورسیههای غیرقانونی دکترا قرار داده بودند، توضیحاتی بیان کرد.
به گزارش جهان، علیاصغر زارعی نماینده مردم تهران و از امضاکنندگان استیضاح فرجیدانا گفت: در روزهای اخیر با نزدیک شدن به زمان استیضاح وزیر علوم که بر پایه اقدامات سیاسی و غیرقانونی وی در یک سال اخیر صورت گرفته، شاهد بداخلاقیهای گسترده از جانب حامیان دولت یازدهم بودیم که علت استیضاح را افشای اسامی بورسیههای غیرقانونی در دولت قبل عنوان کردند.
زارعی افزود: حامیان دولت با انتشار فهرستهای غیرواقعی درباره بورسیههای دکترا در دولت قبل، مدعی شدهاند که چون قوم و خویش نمایندگان جزو این بورسیههای غیرقانونی بودهاند، نمایندگان هم با حس انتقامجویی طرح استیضاح وزیر علوم را طراحی کردهاند.
نماینده تهران اضافه کرد: مطلع شدم در این لیستهای مجعولی که توسط اصلاحطلبان و حامیان دولت در سایتها و شبکههای اجتماعی با عنوان فهرست بورسیههای غیرقانونی منتشر شده، ادعا شده که نام برادران من هم وجود دارد.
زارعی ادامه داد: البته باید اعتراف کنم که یکی از برادرانم از بورسیه استفاده کرده، اما نه بورسیه دکترا؛ بلکه بورسیه «شهادت» که در دوران جنگ تحمیلی نصیب وی شد. احتمالا منظور این بداخلاقیها هم همین بورسیه شهادتی بوده که نصیب برادر من شده است.
زارعی افزود: یکی دیگر از برادرانم نیز چند ماه پیش فوت کرد که کارگر بود و تحصیلات دانشگاهی نداشت که بخواهد بورسیه دکترا استفاده کند. دیگر برادرم هم که زنده است، همینطور اصلا تحصیلات دانشگاهی ندارد که بحث بورسیه دکترایش مطرح باشد، بنابراین، میماند همان یک برادرم که شهید شد و احتمالا منظور از این هیاهوهای حامیان دولت، بورسیه شهادت بوده که نصیب برادرم شد.
گفتنی است پس از جنجال چند روزه حامیان وزیر علوم بر سر بورسیهها- که در راستای انحراف اذهان از موضوع استیضاح صورت گرفت- و نقش اول برخی مقامات وزارت علوم در این بازی فریبکارانه، فرجیدانا دیروز مدعی شد: ما مخالف افشاگری هستیم. اساسا من مشکل جدی با افشاگری دارم و خواهش میکنم در مورد ما این واژه را به کار نبرید چون افشاگری از نظر شرعی درست نیست.
این تحقیر مجلس همان تکریمی بود که میگفتند؟!
رفتار برخی دولتمردان با گفتار آنها در زمینه احترام به مجلس در تناقض است.
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مصاحبه با خبر آنلاین درباره ارزیابیاش از استیضاح وزیر علوم، گفت: من از برخورد دولت با مجلس در این موضوع تعجب کردم چون این دوستان کسانی هستند که همیشه به درستی در اظهارنظرهایشان اعلام کرده بودند که مجلس را نماد جمهوریت نظام میدانند.
توکلی با اشاره به برخی اظهارنظرهای مقامهای دولتی، ادامه داد: برخی اظهارات تحقیرکننده و بیمنطق از سوی مقامات دولت و بیان اینکه اگر وزیر هم استیضاح شود، هر کسی به وزارت علوم بیاید همین سیاست و روش را ادامه خواهد داد. این طرز سخن گفتن باعث تعجب است. باید از این آقایان پرسید که مسیر قوه مجریه را جز مجلس چه کسی تعیین میکند؟ اینگونه اظهارنظرها معنایی جز دیکتاتوری ندارد و با مواضع رئیسجمهور درباره جایگاه مجلس جور درنمیآید.
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیسجمهور اخیرا در اظهارنظری با تاریخی خواندن استیضاح وزیر علوم در رابطه با گزینههای احتمالی وزارت علوم در صورت رایآوری استیضاح، گفته بود: «با فرض آن که استیضاح رای بیاورد، گزینه بعدی قطعا کسی خواهد بود که تغییری در خط مشی وزارت علوم ایجاد نخواهد کرد.»
توکلی با اشاره به حمایتش از دولت در زمان رای اعتماد، گفت: بنده کسی بودم که در دفاع از کلیت دولت در مجلس به عنوان موافق حرف زدم و درباره انتخاب وزیر علوم با صراحت اعلام کردم چون در دانشگاهها به طور نسبی اصلاحطلبان بیشترند، باید یک وزیر اصلاح طلب معرفی شود. ولی با هر یک که معرفی شد یا در معرض معرفی شدن بود، از جمله آقای دکتر فرجیدانا ملاقات داشتم و تاکید میکردم که باید دانشگاه دولت و مجلس حداکثر تفاهم را با هم داشته باشند. حتی یک بار سرپایی به یاد آقای دکتر فرجیدانا آوردم که داری اشتباه میروی!
به گفته توکلی وزیر علوم و برخی نزدیکانش به جای کمک به تفاهم، برعکس عمل کردند.
حمایت پولکی چه این وری، چه آن وری!
مجری سابق تلویزیون گفت: رضا رشیدپور دوست و همکار من شبکه ایرانیان را برای آقای مشایی اجرا میکند، یک روز دیگر پشت سر آقای روحانی میایستد و میتینگهای تبلیغاتی اجرا میکند.
جواد یحیوی که زمانی با حزب مشارکت همکاری میکرد در گفتوگو با ایسنا، رضا رشیدپور را به رفتارهای متناقض متهم کرد و گفت: رضا رشیدپور دوست و همکار من شبکه ایرانیان را برای آقای مشایی اجرا میکند، یک روز دیگر پشت سر آقای روحانی میایستد و میتینگهای تبلیغاتی اجرا میکند، روز دیگر در یوتیوب به آقای ضرغامی فحش میدهد، امروز هم در شبکه نسیم برنامه میسازد، من نمیفهمم تکلیف چیست.
وی ادامه داد: رضا هر قدر برنامهساز خوبی باشد، آدم باهوشی باشد، مجری دوستداشتنی باشد، رفیق بامعرفتی برای من در دنیای شخصی باشد، اما این موضعگیری فرهنگی، اجتماعی، فکری او را درک نمیکنم. من میتوانم این قضاوت را داشته باشم که رضا پول دوست دارد، هر جا پول بدهند آنجا میرود، کار میکند. حتما اگر شما این حرف را منتشر کنید، رضا از دست من دلخور میشود، به من زنگ میزند، میگوید چرا این حرفها را زدی، ولی رضای عزیز! این تصویری است که تو از خودت ارایه میکنی. گفت «هر لحظه به شکل بت عیار درآمد، دل برد و نهان شد» اینکه تصمیم بگیریم که همه این چرخها را از جهت رضای او بزنیم، ولی بعضی وقتها میبینیم خیلی وقتها رضای او در خیلی از این چرخهایی که ما زدهایم نیست.
نگرانی صدای آمریکااز حساسیت اکثریت مجلس به جریان فتنه
صدای آمریکا نسبت به علنی شدن ارتباط وزیر علوم با فتنهگران ابراز نگرانی کرد و گفت: توفیقی، نجفی و میلیمنفرد نیز عملا در برابر حمله به مجلس به این ارتباط خلع شدند و شکست خوردند.
صدای آمریکا درباره استیضاح فرجیدانا گفت: یادآوری رای اعتماد به کابینه نشان میدهد که اگر نمایندگان تندرو اصولگرا بتوانند وابستگی وزیر علوم به «جنبش سبز/ جریان فتنه» را به اثبات برسانند، آقای فرجیدانا نمیتواند شانسی داشته باشد و یادمان باشد افرادی مانند جعفر توفیقی، محمدعلی نجفی و میلیمنفرد هم عملا در برابر حمله مجلس به آنها با اسلحه فتنه خلع سلاح شدند و شکست خوردند.
صدای آمریکا همچنین گفت: بزدل خواندن مخالفان از سوی روحانی شاید به این دلیل است که میدانست وزیر علوم را از دست داده است.
یادآور میشود برخی انتصابهای وزیر علوم از میان عناصر وابسته به جریان فتنه و بدون استعلام قانونی از وزارت اطلاعات یا در تعارض با نظر دستگاههای ذیربط بوده است.
عملیات فرسایشی مقاومت صخره سخت اسرائیل را موم کرد
وزیر سابق رژیم صهیونیستی اذعان کرد اهداف عملیات «صخره سخت» در نوار غزه محقق نشده است.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما از قدس اشغالی، شائول موفاز با اذعان به شکست عملیات صخره سخت، از موفقیت مقاومت فلسطین در گرفتار کردن اسرائیل در یک جنگ و اختلاف فرسایشی داخلی خبر داد و گفت: «اهداف عملیات ما محقق نشد. باز هم به نقطهای رسیدیم که حماس و اطرافیانش میخواستند. حماس توانست هدف خود را برای گرفتار کردن اسرائیل در یک جنگ فرسایشی محقق کند.»
وی افزود: «واقعیت این است که این روزها اعتماد مردم در اسرائیل از ما سلب شده است. باید فکری برای آن کرد. قرار بود عملیات اخیر اعتماد و امنیت را به اسرائیل بازگرداند اما به نظر میرسد احساس امنیت در جنوب اسرائیل به طور جدی آسیب دیده است.»
وی با انتقاد از شیوه مدیریت جنگ اخیر گفت: «اهداف جنگ محقق نشد و اقدام بازدارنده بینتیجه بود. ساکنان جنوب اعتمادشان را به دولت و کابینه امنیتی از دست دادهاند. به جای آنکه اهداف خود را در جنگ تامین کنیم اهداف حماس را محقق کردیم.»
در همین حال شبکه المنار گزارش داد پس از آن که مقاومت فلسطین تمدید آتشبس را نپذیرفت تحیر و سرگردانی در میان مقامات رژیم صهیونیستی کاملا مشهود شد. این مسئله زمانی شدت گرفت که مقاومت فلسطین شلیک موشک به سوی اراضی اشغالی را از سر گرفت.
دانی دانون عضو کنست گفت: حماس یک گروه کوچک است که یک دولت را به طور کامل متوقف کرده است.
المنار ادامه داد: از سرگیری شلیک موشک به شهرکهای صهیونیستنشین خشم صهیونیستهای ساکن نزدیک به نوار غزه را برانگیخته است. این شهرکنشینان حکومت اسرائیل را که از آنها خواسته بود به منازلشان بازگردند به ضعف و سستی متهم میکنند.
بن کسبت تحلیلگر صهیونیست میگوید: ما خود را در یک بنبست قرار دادهایم. اول گفتیم با کسی مذاکره نمیکنیم، سپس وارد مذاکرات شدیم و اکنون در حالی مذاکره میکنیم که شلیک موشکها ادامه دارد. این نشان میدهد که ما رهبری و سیاست درستی نداریم.
کوبی ماروم فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: ما به هیچ موفقیتی دست نیافتیم لذا حماس به خود اجازه میدهد که دستور جلسه و جدول زمانی تعیین کند.
از سوی دیگر روزنامه القدس العربی در گزارشی نوشت اسرائیلیها با تلخی میپرسند: «کجاست قدرت بازدارنده؟ این بحث در اسرائیل درگرفته که فایده و نتیجه جنگ غزه چیست.
نظرسنجیها نشان داد اسرائیلیها معتقدند نتیجه این جنگ تلخ بود. شاید اظهارات یک منبع امنیتی عالیرتبه اسرائیلی بیانگر دیدگاه منفی در قبال جنگ غزه باشد. وی به رادیو سراسری اسرائیل گفت پرتاب دوباره موشک نشان داد اسرائیل نتوانست قدرت بازدارندگی را محقق کند.»
رفیف دروکر تحلیلگر سیاسی شبکه ده اسرائیل گفت: حمله موسوم به صخره استوار در مقایسه با حمله سرب گداخته در اواخر سال 2008 و اوایل سال 2009 بیشتر به شکست نزدیک است تا پیروزی. در حمله آن سال اسرائیل 10 نظامی را از دست داد با اینکه ارتش تا مرکز غزه رخنه کرد اما این بار 64 نظامی کشته شدند و حدود پانصد نفر زخمی شدند.
وی نوشت: مقاومت فلسطینی طی حملات سرب گداخته روزانه به طور میانگین 39 موشک پرتاب کرد اما این بار هر روز 144 موشک پرتاب کرد و به عسقلان و اشدود و حیفا هم رسید و زندگی عادی دو سوم اسرائیلیها را مخدوش کرد.
در ادامه این گزارش آمده است در میان ساکنان شهرکهای صهیونیستنشین در اطراف غزه نیز از شکست در جنگ و محقق نشدن اهداف سری و علنی جنگ احساس ناامیدی حاکم شده در حالی که نیروی مقاومت توان جنگیشان را از دست ندادهاند.
شای حجاج رئیس شورای منطقهای مرحافیم از وضع کنونی ابراز ناامیدی کرد و گفت وی و ساکنان شهرکهای صهیونیستنشینی که تحت مدیریت وی قرار دارند نمیپذیرند دولت وارد یک جنگ فرسایشی جدید شود.
شکوریراد: مجلس ششم شناخت نداشت وگرنه فرجیدانا همانی بود که میخواستیم
عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم گفت: نمایندگان مجلس ششم شناخت درستی از فرجیدانا نداشتند وگرنه به او رأی میدادند.
علی شکوریراد از اعضای حزب منحله مشارکت در مصاحبه با ایرنا ضمن ادعای اینکه فرجی استقلال رأی دارد، درباره علت رای نیاوردن فرجیدانا در آن دوره از مجلس شورای اسلامی گفت: فکر میکنم همان موقع هم مجلس شناخت درستی از فرجیدانا نداشت وگرنه حتما به او رای میداد. او دقیقا همان چیزی است که دانشگاههای ما میخواهند.
یادآور میشود افراطیون مجلس ششم صرفا به این اعتبار به فرجیدانا رأی ندادند که آن هنگام مصطفی معین در جهت القای حاکمیت دوگانه و فشار به نظام استعفا کرده بود و بنابراین مشارکتیها اصرار داشتند کفه استعفا و تقابل و تهدید را سنگین کنند، اگر نه فرجیدانا نیز معرفی شده خاتمی بود.