kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۶۰۰۰
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۸
اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین‌دستی پتروشیمی تشریح کرد:

راز محبوبیت حاج قاسم در میان صنعتگران و فرصت‌سوزی دستگاه دیپلماسی

اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، راز محبوبیت شهید حاج قاسم سلیمانی در بین صنعتگران را تشریح کرد.





به گزارش فارس، این اتحادیه با ارسال نامه‌ای به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، نسبت به فایل صوتی وی درباره دیپلماسی و میدان واکنش داد.
در این نامه خطاب به ظریف آمده است: پیرو انتشار فایل صوتی منتسب به حضرتعالی پیرامون دو مقوله دیپلماسی و میدان، علی‌رغم میل باطنی بر خود لازم دانستیم چند نکته را به حضرتعالی یادآوری نماییم، باشد تا با ثبت این مرقومه در تاریخ بتوانیم گامی رو به جلو در حوزه تولید در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها برداریم.  برادر ظریف، برخلاف نظر شما که دیپلماسی را بر میدان اولویت می‌دهید ما صنعتگران معتقد هستیم دیپلماسی و میدان هر دو از ابزارها و مولفه‌های قدرت یک کشور بوده و وقتی می‌توان از موفقیت آنها در کشور هدف سخن به میان آورد که میزان صادرات غیر نفتی به آن کشور هدف را مورد بحث و بررسی قرار دهیم‌. با بررسی آمار منتشر شده توسط خود دولت تدبیر و امید به این نتیجه می‌رسیم عمده صادرات غیر نفتی کشور عمدتا به کشورهایی بوده است که از دید جنابعالی میدان بر دیپلماسی اولویت پیدا کرده است. وقتی که کشور‌هایی نظیر عراق، افغانستان‌، پاکستان و ... مقاصد اصلی کالاهای ایرانی است یعنی عملکرد مطلوبی در این حوزه وجود داشته است.
حال باید پرسید دستگاه عریض و طویل دیپلماسی در کشور برای تثبیت و توسعه بازار محصولات در کشور‌هایی نظیر عراق، افغانستان و ... چه شرح وظایفی داشته و ضریب موفقیت آن به چه میزان است. همچنین توضیحات آن وزارتخانه پیرامون بازارهایی نظیر آفریقا‌، آمریکای لاتین و ... که در 8 سال دولت تدبیر و امید از دید تولید‌کنندگان ایرانی خارج شده است خالی از لطف نمی‌باشد.
از دید صنعتگران شما وقتی می‌توانید از عملکرد برجام و دیپلماسی اقتصادی با افتخار یاد کنید که زمینه‌ساز صادرات محصولات تولیدی ایران شده باشید.
بد نیست به عنوان مثال عملکرد دستگاه دیپلماسی در مقاطع کلیدی و تکرارنشدنی نظیر تحریم قطر توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس را با دستگاه دیپلماسی کشور ترکیه مقایسه نمایید و ببینید چگونه این فرصت‌ها توسط دستگاه دیپلماسی از بین رفته است.   
 راه دوری نرویم همین چند ماه پیش که کشور ارمنستان ورود کالاهای ترکیه ای را به ارمنستان ممنوع اعلام کرد عملا دستگاه دیپلماسی چه عمل موفقیت‌آمیزی برای توسعه صادرات غیر نفتی و جایگزینی کالای ایرانی با کالای ترک در بازار ارمنستان داشته است؟ در ماجرای تحریم ترکیه توسط روسیه عملا چه فعالیت مثمر ثمری برای جایگرینی کالاهای ایرانی در بازار روسیه با کالاهای ترکیه‌ای صورت پذیرفت؟ عملکرد دستگاه دیپلماسی را چگونه ارزیابی می‌نمایید؟
راز محبوبیت شهید حاج قاسم سلیمانی در بین صنعتگران این است که صادرات ما در کشورهایی که بازی در دست مرد میدان بود بسیار بهتر از کشورهایی است که بازی در دست مرد دیپلماسی بوده است.