حملات پیدرپی به مواضع آمریکا در عراق و سوریه سنتکام: از قدرت گیری مقاومت نگرانیم
همزمان با افزایش حملات علیه نظامیان اشغالگر آمریکایی در عراق و سوریه، یک ژنرال پنتاگون اعتراف کرد که مقاومت در منطقه غرب آسیا در حال قویتر شدن است.
طی دو روزگذشته، نظامیان آمریکایی و شبه نظامیان تحت امر آنها، چهار با در سوریه و عراق هدف حمله قرار گرفتند؛ در سوریه، منطقه قامشلی در شمال و استان دیرالزور در شرق، مکانهایی بودند که به نیروهای اشغالگر آمریکایی و یا مزدوران آنها حمله شد. در قامشلی، درگیری سختی میان ارتش سوریه و شبه نظامیان کرد تحت فرمان آمریکا رخ داد و نتیجه آن تصرف دو پایگاه مزدوران آمریکا به دست نظامیان ارتش سوریه بود. در استان دیرالزور، ابتدا به کاروان نظامیان آمریکایی حمله شد و سپس، شبه نظامیان کرد با هدف حمایت از آمریکاییها، وارد منطقه شدند و محل حمله را تحت محاصره قراردادند. در این زمان خود شبه نظامیان کرد هدف حمله نیروهای مقاومت قرار گرفتند و شماری از آنها زخمی شدند.
عراق
در کشور عراق نیز نظامیان تروریست آمریکایی در استان بابل و حومه فرودگاه بغداد هدف قرار گرفتند؛ در بابل در مسیر حرکت کاروان امدادی نظامیان آمریکایی، دو بمب منفجر شد. این حمله تلفاتی نداشت. اما، مهمترین حملهای که علیه آمریکاییها رخ داده، در پایگاه «ویکتوریا»، که در حومه فرودگاه بغداد قرار دارد، بوده است؛ به گزارش خبرگزاری فارس، منابع خبری از اصابت دست کم سه راکت به پایگاه ویکتوریا خبر دادند. در پی این حمله، صدای آژیر خطر در پایگاه به صدا در آمد و هواپیماهای آمریکایی به طور گسترده در اطراف فرودگاه بغداد به پرواز در آمداند. بر اساس گزارشها، ستونی از دود آسمان پایگاه را پوشاند و بخش نظامی پایگاه بسته شد. نیروهای امنیتی دولت عراق، پس از گشتزنی در منطقه فرات، پرتابکننده راکت را پیدا کردند. پیش از این، مقاومت عراق اعلام کرده بود که مواضع آمریکاییها را هدف قرار خواهدداد. منابعی به پایگاه «صابرین نیوز» گفتهاند که یگان موشکی یکی از گروهای مقاومت، در ساعات اولیه صبح دیروز حمله به این پایگاه نظامی را ترتیب داد و راکتها با دقت به اهداف خود اصابت کردند. سیستم دفاع موشکی آمریکا موسوم به «سی-رام» هم از شناسایی وانهدام این راکتها باز ماند.
نگرانی واشنگتن از قدرت گرفتن مقاومت
ژنرال « کنت مککنزی»، فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا(سنتکام) به شبکه کردی «رووداو» ادعا کرد: «موشک سوری که روز گذشته به «اراضی اسرائیل» شلیک شد، نتیجه سوء مدیریت سلاحها توسط سوریه بود. فکر نمیکنم که هدف، حمله بوده باشد! از زمانی که اسرائیل تحت حمایت نیروهای مرکزی قرار گرفته است اقداماتی را برای تقویت نیروهای آن اتخاذ میکنیم. فکر نمیکنم ما به وقوع جنگی در منطقه نزدیک باشیم.» وی درباره عراق گفت: ادامه حملات پهپادی علیه نیروهای ما، مسئلهای نگرانکننده است، اما تیربارهای دفاع هوایی آمریکا در تعقیب و شکار موشکها مهارت دارند! ما طرح روشن و مشخصی برای خارج کردن نیروهای مان از عراق نداریم، بلکه دولت عراق از ما خواست در آنجا بمانیم و شاید تعداد نیروها را در مرحلهای، افزایش دهیم.» مککنزی همچنین گفت: ما نگران قدرت نظامی حزبالله(لبنان) هستیم. ما با نیروهای نظامی لبنان به عنوان نماینده دولت تعامل میکنیم. مککنزی گفت: عربستان هر روز در معرض تهدید قرار دارد. حمایت آمریکا از ریاض، به بعد لجستیکی محدود میشود. ما مشارکت دیگری در جنگ به ویژه در زمینه تبادل اطلاعات نداریم. این اظهارات در حالی انجام میگیرد که حمایت آمریکا از ریاض در جنگ یمن، بسیار گسترده است.
بغداد به دنبال ساخت راکتور هستهای
«کمال حسین لطیف»، رئیسسازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق، اعلام کرد که کمیته دولتی ویژه ساخت رآکتور تحقیقاتی هستهای، از تشکیل چندین جلسه با هدف بررسی دادههای مرحلهای و اصول مورد تایید، برای احداث رآکتور بر اساس دستورالعملهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او گفت: این جلسات با دو بازدید از سفارت روسیه و دیدار با سفیر این کشور و مشاور شرکت روس اتم (شرکت دولتی فعال در زمینه انرژی هستهای) همراه بود. لطیف افزود: در این جلسات بر سر تدوین یک یادداشت تفاهم توافق شد که شامل بندهای زیادی است و این سبب تسریع در ساخت رآکتور خواهد شد. این مسئول عراقی همچنین، از دیدار دیگری با برخی مسئولان در سفارت فرانسه برای گفتوگو درباره نیاز کشورش به رآکتورهای هستهای جهت تولید برق خبر داده است و افزود: عراق همچنین، بهدنبال همکاری مشترک با فرانسه و بهطور کلی اتحادیه اروپا، برای تقویت توانمندیهای هستهای خود در زمینه برنامههای صلحآمیز است. لطیف گفت: طرف فرانسوی با فعالیت در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای در عراق موافق است و انتظار داریم موافقتها را کسب کند تا از جزئیات همکاری مطلع شویم. بر اساس مفاد یادداشت تفاهم، این همکاری شامل پشتیبانی و کمک به عراق در زمینه استفاده پزشکی و همچنین تولید انرژی نیز خواهد بود. او تصریح کرد: همچنین، خواستار دیدار با مسئولان مربوط در دولت آمریکا هستیم و این کار از سوی یک هیئت دارای اختیارات... در حال پیگیری است. رئیسسازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق گفت: مرحلهای که ما در آن هستیم، مرحله تفاهم و ایجاد زمینه مشترک با شرکا و این پیش از مرحله دریافت پیشنهادات است؛ یک برنامه در رابطه با هزینههای ساخت رآکتور هستهای به دولت ارائه خواهد شد و در صورت تایید، به رسانهها اعلام میشود. سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق اوایل ماه نوامبر(آذر) سال گذشته از نامزدی پنج کشور آمریکا، روسیه، آرژانتین، کره جنوبی و فرانسه برای ساخت رآکتور هستهای جدید در این کشور خبر داد و اعلام کرد که «مصطفی کاظمی»، نخستوزیر عراق، نیز در جریان سفر خود به کشورهای اروپایی، موضوع ساخت رآکتور هستهای را با مقامات فرانسوی بررسی کرده است.