ایران به جمع کشورهای سازنده روتور توربین بخار پیوست
رونمایی از «روتور توربین بخار نیروگاه بعثت» به عنوان نخستین نمونه ایرانی ساخته شده، در استان البرز به بهرهبرداری رسید؛ با ساخت این روتور توربین ۸۲.۵ مگاواتی، ایران در میان پنج کشور برتر سازنده آن قرار گرفت.
وزارت نیرو برای خرید نمونه خارجی (جنرال موتور آمریکا) این روتور توربین باید ۹۰۰ میلیارد ریال (حدود سه میلیون یورو) هزینه میکرد اما با مهندسی معکوس متخصصان ایرانی و داخلی سازی آن تمامی هزینههای صرف شده به ۳۵۰ میلیارد ریال یعنی به حدود یک سوم کاهش یافته است.
به گفته اصغر حکیمی معاون مهندسی و تحقیقات شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران، مدت زمان عملیاتی ساخت این روتور توربین ۶ ماه بوده و دمای بخار بالای ۵۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل میکند.
«محسن طرزطلب» مدیرعامل شرکت برق حرارتی در آیین رونمایی از نخستین روتور توربین بخار ایرانی اعلام کرد:تا نیمه خرداد ماه امسال ۶۹ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاههای حرارتی برای زمان اوج مصرف برق در تابستان امسال آماده میشود.
مجری طرح برقرسانی روستایی کشور بااشاره به میانگین جهانی ۸۵ درصدی برقرسانی روستایی در سال ۲۰۲۰ در جهان، گفت: میانگین برقرسانی به روستاهای ایران ۹۹.۷ درصد و همتراز با کشورهای توسعهیافته جهان است.
«علی چهلامیرانی» دیروز سهشنبه در مراسم افتتاح برقرسانی به ۶۲ روستای کشور در قالب سومین هفته پویش هر هفته_ الف_ب _ ایران که با حضور استاندار کرمانشاه و ارتباط ویدئو کنفرانسی با وزیر نیرو در سرسرای اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه برگزار شد، افزود: اکنون برقرسانی به ۵۷ هزار و ۷۵۵ روستا در کشور با ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع به اتمام رسیده است.
او گفت: ۳۱ درصد شبکه توزیع نیروی برق کشور در راستای پوشش ۲۱ میلیون نفر ساکن در روستاها اختصاص یافته است.
چهل میرانی در بخش دیگر از سخنان خود به برنامههای این حوزه وزارت نیرو در سال ۱۴۰۰اشاره کرد و گفت: امسال برقرسانی به ۲۵۰ روستا در کشور برنامهریزی شده است.
وی اضافه کرد: برق رسانی به روستاهای زیر و بالای ۱۰ خانوار نزدیک شبکه توزیع نیروی برق یکی دیگر از برنامههای وزارت نیرو در سال جاری است.
پروژه برقرسانی به ۶۲ روستا در ۱۶ استان کشور و بهرهمندی ۹۳۱ خانوار روستایی از آن از دیگر افتتاحهای دیروز وزارت نیرو بود که با مجموع اعتبار 175 میلیارد تومانی اجرایی شده است.
این پروژههای برقرسانی در ۱۶ استان اردبیل، ایلام، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، کرمان، خراسانجنوبی، خراسانرضوی، خراسانشمالی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، قزوین، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و یزد به بهرهبرداری رسید.