هراس صهیونیستها از انتخابات در فلسطین(نگاه)
محمدرضا کلهر
در پی بروز اختلافهای شدید میان گروه فتح و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از سال ۲۰۰۶ تاکنون هیچگونه انتخاباتی در قلمرو فلسطین از کرانه باختریاشغالی گرفته تا غزه و بیت المقدس شرقی برگزار نشده است. بهمن ماه 1399 سرانجام دو جریان سیاسی اصلی و حاکم در فلسطین- جنبش فتح در کرانه باختری و حماس در غزه- به همراه سایر گروههای سیاسی برای گفت وگو به منظور آمادگی برای برگزاری انتخابات پارلمانی در اردیبهشت ماه و انتخابات تشکیلات خودگردان در تیرماه به توافق رسیدند. این مسئله باعث ایجاد هراس در بین مقامات اسرائیلی شد. به همین جهت اقدام به ایجاد مشکلاتی با هدف به شکست انجامیدن انتخابات کردند.
از چند هفته پیش تاکنون صهیونیستها سلسله اقدامات خصمانه مختلفی را در اراضیاشغالی ترتیب دادهاند که جملگی حکایت از تلاش بیوقفه آنها برای سنگ اندازی در مسیر برگزاری انتخابات ملی فلسطین دارند. از جمله این اقدامات خصمانه میتوان به بازداشت رهبران حماس به ویژه در کرانه باختریاشاره کرد که به اقدامی روزمره تبدیل شده است. یکی از اهدافی که صهیونیستها برای تحقق آن تلاش میکنند تعویق زمان برگزاری انتخابات ملی فلسطین است. کارشکنیهای تلآویو در زمینه انتخابات فلسطین در حالی است که قرار است این انتخابات در ۳ مرحله اصلی برگزار شود؛ مرحله اول انتخابات مجلس قانونگذاری است که در تاریخ ۲۲ مِی (۳۱ اردیبهشت ماه) برگزار میگردد. مرحله دوم انتخابات ملی فلسطین به تعیین ریاست تشکیلات خودگردان مربوط است و در تاریخ ۳۰ ژوئن (۹ تیرماه) برگزار میشود. اما سومین مرحله از انتخابات ملی فلسطین مربوط به انتخابات شورای ملی است که طبق اعلام قبلی در تاریخ ۳۱ آگوست (۹ شهریورماه) برگزار خواهد شد.
هدف اصلی و اساسی صهیونیستها از مداخله در زمینه مسائل مربوط به انتخابات فلسطین، تعویق زمان برگزاری این انتخابات است. صهیونیستها به دنبال آن هستند تا محمودعباس، رئیستشکیلات خودگردان فلسطین را نسبت به تعویق زمان انتخابات به ویژه انتخابات مجلس قانونگذاری مجاب کنند. مقامات رژیم صهیونیستی خود نیک میدانند که پیروزی جنبش مقاومت اسلامی حماس در انتخابات مجلس قانونگذاری تقریباً قطعی است. درست به همین دلیل است که با کارشکنیهای متعدد خود به دنبال تعویق زمان برگزاری انتخابات هستند. از سوی دیگر، صهیونیستها تلاش میکنند تا اگر هدف آنها در تعویق انتخابات ملی فلسطین محقق نشد، حداقل شرایطی را فراهم آورند که از پیروزی جنبش مقاومت اسلامی حماس جلوگیری شود. به همین منظور، طی هفتههای اخیر سلسله اقدامات خصمانهای توسط صهیونیستها علیه جنبش حماس انجام شده است. بازداشت شمار زیادی از رهبران جنبش حماس در نقاط مختلف به ویژه در کرانه باختری تنها یکی از ابعاد فشارهای رژیم صهیونیستی به این گروه مقاومتی برای ممانعت از مشارکت آن در انتخابات و یا فراهم کردن زمینه شکست آن، محسوب میشود. در همین حال، صهیونیستها اعلام کردهاند که اجازه برگزاری انتخابات در قدساشغالی را نخواهند داد؛ جایی که خود به خوبی میدانند رهبران حماس در آنجا دست برتر را دارند. تحلیلگران رژیم صهیونیستی خود اذعان کردهاند که پیروزی «حماس» در انتخابات ملی فلسطین به مثابه یک کابوس برای تلآویو است. «آوی یسسخاروف» تحلیلگر صهیونیست میگوید: «ممکن است کابوس اسرائیل با پیروزی حماس نه تنها در انتخابات مجلس قانونگذاری بلکه در انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان، رقم بخورد».کمال ابورکن هماهنگکننده کابینه رژیم صهیونیستی در اراضیاشغالی فلسطینی نیز نسبت به پیروزی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در انتخابات آتی فلسطین هشدار داد. وی تهدید کرد که در صورتی که حماس پیروز انتخابات پارلمانی فلسطین شود، این رژیم روابط و هماهنگیهای امنیتی با تشکیلات خودگردان فلسطین را قطع خواهد کرد. رژیم صهیونیستی به خوبی میداند که همانگونه که حماس در انتخابات سال 2006 به پیروزی رسید این بار نیز میتواند به این مهم دست یابد و کابوس اسرائیل را به واقعیت تبدیل کند. به همین دلیل بازداشت نامزدهای انتخاباتی حماس در کرانه باختری و فشار بر محمود عباس برای به تعویق انداختن زمان انتخابات روز به روز تشدید میشود.