کارشناس حوزه انرژی هشدار داد
پیشبینی خاموشی گسترده در صورت مصرف بیرویه برق
یک کارشناس حوزه انرژی اعلام کرد: علاوهبر افزایش قابل توجه مصرف انرژی برق در سال 1400، شرایط کمبارشی زمینه خارج شدن نیروگاههای برقآبی را فراهم کرده و زمینه تشدید وقوع بحران خاموشی در ماههای پیش رو تشدید میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، یکی از اساسیترین شاخصهای صنعت برق که میتواند بیانگر اوضاع این صنعت تلقی شود، شاخص اوج بار مصرف است.
بر اساس گزارش وضعیت شبکه برق کشور مندرج در تارنمای شرکت مدیریت شبکه برق ایران، اوج بار مصرف برق در آخرین روز فروردین ماه سال 1400 به 43 هزار و 739 مگاوات رسید. این در حالیست که در 31 فروردین ماه سال 1399، اوج بار تنها 34 هزار و 233 مگاوات بود. در حقیقت اوج بار 31 فروردین ماه سال جاری نسبت به سال گذشته با افزایش نجومی 28 درصدی را تجربه کرده است.
بر اساس آمار مذکور رشد اوج بار نسبت به سال گذشته حتی از 28 درصد نیز فراتر رفته و در تاریخ 29 فروردینماه سال 1400 شاهد افزایش 40 درصدی اوج بار نسبت به سال گذشته بودهایم. در همین زمینه، محمد پورحمید، کارشناس حوزه انرژی ضمناشاره به شرایط بحرانی مصرف برق در سال جاری گفت: «متاسفانه در سال 1400 شاهد رشد نجومی اوج بار نسبت به سال گذشته هستیم و این رشد با ارقام 40 درصدی نسبت به سال 1399 رسیده است.» این کارشناس حوزه انرژی در بیان اینکه سیاستهای مدیریت تقاضا از همین الان باید اعمال شود تا شاهد افزایش نامتعارف اوج بار در سال 1400 نباشیم، گفت: «علاوهبر افزایش قابل توجه مصرف انرژی برق در سال 1400، شرایط کم بارشی زمینه خارج شدن نیروگاههای برقآبی را فراهم کرده و زمینه تشدید وقوع بحران خاموشی در ماههای پیش رو تشدید میشود.»
تهدید خشکسالی
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی نیز با اشاره به تهدیدهای زیست محیطی پیش روی کشور گفت: با توجه به کاهش چشمگیر حجم بارشها، برای امسال خشکسالی پیشبینی میشود. صادق ضیائیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در نیمه دوم سال ۹۹ ما شاهد کاهش چشمگیر بارشها در بسیاری از مناطق کشور حتی مناطق شمالی کشور بودیم، توضیح داد: متاسفانه فصل پیش رو در کشور فصل بارشی نیست و ما در کشور این فرصت را از دست دادیم و نباید انتظار بارش چندانی را در این مدت باقیمانده داشته باشیم. وی افزود: البته با توجه به آنکه در دو سال گذشته و در سالهای ۹۶ و ۹۷ سالتر آبی داشتیم، بنابراین وضعیت در مقایسه با سالهای قبلتر بهتر است، چراکه ۷ تا ۸ سال پیش شاهد خشکسالیهای شدیدتری بودیم.
این مسئول یادآور شد: در شهر تهران هم پیشبینی میشود که اردیبهشت و تابستان گرمی خواهیم داشت و روند افزایش دما را همچنان تجربه خواهیم کرد. گفتنی است مسعود منصور، رئیسسازمان جنگلها نیز در این زمینه عنوان کرده است: با کاهش بارندگیها قطعاً امسال شاهد خشکسالی خواهیم بود و آبخیزداری با کارکردهایی که دارد میتواند در احیای قناتها و تقویت سفرههای زیرزمینی نقشآفرینی کند.