kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۵۹۳
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹

کوتاه از انتخابات




پخش مناظره‌های انتخاباتی از صداوسیما قطعی است
معاون سیما از تولید و پخش ۹۰۰ ساعت برنامه، ویژه انتخابات ریاست‌جمهوری در تلویزیون خبر داد.
حمیدرضا شاه‌آبادی در جلسه ستاد انتخابات سیما گفت: معاونت سیما در دوره جدید، توجه و تمرکز خود را بر سه مناسبت مهم نوروز، ماه مبارک رمضان و انتخابات گذاشته است تا با برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های درست و به‌موقع بتواند در عرصه برنامه‌سازی به شایستگی عمل کند. همچنین، محمدحسین صوفی دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه «مناظره‌های انتخاباتی جزو برنامه‌های جدی و قطعی صداوسیما خواهند بود»، در این زمینه اظهار کرد: برنامه انتخاباتی رسانه ملی از هفته آخر اسفند ماه پُرحجم کلید خورده و برنامه‌های متنوعی برای شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی در حال تدارک است.

شرط سعید جلیلی در انتخابات ۱۴۰۰
سید حسین نقوی حسینی، رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی در شهرستان‌های استان تهران در انتخابات سال ۹۲، در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران درباره حضور سعید جلیلی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ بیان کرد: با توجه به اینکه جلیلی در انتخابات سال ۹۲ حضور داشت و رأی خوبی هم به دست آورد، آمادگی نامزدی برای حضور در ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ را هم دارد، اما تمامی گزینه‌ها در جریان اصولگرا منتظر آیت الله سید ابراهیم رئیسی هستند تا ببینند موضع انتخاباتی وی چه چیزی است.
او افزود: اگر سید ابراهیم رئیسی نامزد شود و به انتخابات بیاید، نامزدهای اصولگرایان و سعید جلیلی از او حمایت خواهند کرد، در غیر این صورت فکر می‌کنم جلیلی وارد میدان خواهد شد.
نقوی حسینی در پایان گفت: اگر آقای رئیسی به انتخابات ریاست‌جمهوری بیاید، مورد اجماع اصولگرایان است و با توجه به اینکه سعید جلیلی هم برنامه دارد و هم دولتش را آماده کرده و هم جزو با برنامه‌ترین گزینه‌هاست در صورت حضور سید ابراهیم رئیسی از او حمایت می‌کند. اگر آیت الله رئیسی به انتخابات بیاید، جبهه پایداری نیز از او حمایت می‌کند و اجماع خوبی در اصولگرایان به وجود خواهد آمد.

حدادعادل: کاندیدای ما
 پس از ثبت نام ها اعلام می شود

غلامعلی حدادعادل در نشست شورای مرکزی نیروهای انقلاب اسلامی درباره کاندیدای نهایی این شورا برای انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: این سوال از سوی مردم و رسانه‌ها مطرح می‌شود که کاندیدای ائتلاف چه کسی خواهد بود و ما ضمن بررسی دقیق و هوشمندانه عرصه سیاسی و اجتماعی کشور و اخبار فعالیت‌های چهره‌های در معرض کاندیداتوری صبر می‌کنیم تا تکلیف ثبت‌نام‌ها مشخص شود و طبق سازوکاری مشخص با معیارهای منطقی تصمیم خواهیم گرفت.
حدادعادل با تاکید بر اینکه آنچه مشخص است، ما ۲ ماه پرکار و عملیاتی را در پیش رو داریم،‌ تصریح کرد: ضلع خارجی در این انتخابات بیش از همه ادوار مشغول فعالیت است و تلاش می‌کند تا در فضای عمومی اثرگذار باشد. گرچه مردم تجربه گذشته را درباره این روشها فراموش نمی‌کنند اما می‌طلبد تا رسانه‌های داخلی ونخبگان ضمن روشنگری، عملیات روانی آنها و طرفداران این جریان را خنثی کنند.
رئیس شورای ائتلاف با بیان اینکه برای ریاست‌جمهوری، جبهه انقلاب با عقلانیت و بررسی همه جانبه تلاش می‌کند تا بهترین تصمیم در زمان مناسب گرفته شود تصریح کرد: خطای راهبردی برخی در جریان انقلابی این است که این رقابت را ساده و پیروزی را پیش‌فرض تلقی کرده‌اند.

چمران: از هیچ‌کس برای کاندیداتوری دعوت نکرده‌ایم
مهدی چمران، نایب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفت‌وگویی درباره روند تشکیل شوراهای ائتلاف سراسر کشور و زمان پایان این فرآیند، گفت: بیش از ۹۰ درصد مجامع استانی ما شکل گرفته و انتخابات آن‌ها برگزار شده است، تنها در چند درخواست ‌ترمیم وجود دارد که آن‌ها نیز به زودی انجام خواهد شد.
چمران ادامه داد: آخرین مجمع استان‌های ما، مجمع تهران است که ثبت‌نام آن از چند روز قبل آغاز شده و هنوز تا مهلت یک هفته‌ای ثبت‌نام‌ها زمان باقی‌مانده است اما با استقبال خوبی مواجه شدیم و تاکنون بیش از ۱۴ هزار نفر برای حضور در مجمع نام‌نویسی کرده‌اند. پس از این نام‌نویسی‌ها مراحل بعدی انجام شده و مجمع تهران به زودی تشکیل می‌شود.
وی درخصوص اعضای این شورا، بیان داشت: اعضای شورای ائتلاف همان ترکیب دوره گذشته است و به‌طور ثابت و دائم جلسه دارند.
نایب‌رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بیان کرد: تا این لحظه وارد مرحله رایزنی با کاندیداها یا بررسی مصادیق انتخابات ریاست‌جمهوری نشده‌ایم.
وی ادامه داد: روند کار به این صورت است که در ابتدا باید یک مرحله انتخابات میان کاندیداها در مجمع عمومی برگزار شود و پس از این رأی‌گیری که نظر مجمع مشخص شد، از کسانی که منتخب مجمع هستند برنامه دریافت کرده و با افراد وارد رایزنی می‌شویم.

ظریف: نگرانی من از رأی آوردن است نه رأی نیاوردن!
محمد جواد ظریف در صفحه اینستاگرامی خود درباره جلسه روز دوشنبه خود با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نوشت: از یکی از نمایندگان (عباس مقتدایی، نائب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس) نقل شده است که «برآوردم از جلسه امروز کمیسیون این است که ظریف نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ می‌شود.»
 وی اضافه کرد: پس از چندین بار تأکید بر عدم تمایل برای نامزدی، نمی‌خواستم دوباره وارد این موضوع شوم.
ظریف خاطرنشان کرد: یادآوری کردم که علت تصمیم بنده برای نامزد نشدن نگرانی از سبد رأی نیست که برای بهبود آن از سیاست خارجی و یا انسجام ملی هزینه کنم. نگرانی من از رأی آوردن است نه رأی نیاوردن. بر عزم خود برای نامزد نشدن استوارم؛ ولی تداوم فشارها، آزارها، افتراها و تهدیدها در اقبال عمومی و در این عزم تأثیر معکوس دارد. برنامه کاندیدای اقتصاددان انتخابات ۱۴۰۰ برای پرداخت یارانه
حسن سبحانی، کاندیدای اقتصاددان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هم در گفتگویی گفت: همانطور که می دانید پرداخت یارانه هدفمند نیست. همه یارانه دریافت می‌کنند فقط قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است، اما هر چند در آن زمان، با پرداخت یارانه نقدی مخالف بودم ولی در حال حاضر که یک دهه در حال اجرا شدن است با قطع آن به دو دلیل مخالفم. او اضافه کرد: نخست این که، عده زیادی که گرفتار مشکلات هستند الان وابسته به یارانه هستند. دوم اینکه، شرایط اقتصادی هم به گونه‌ای نیست که به همه مردم بگوییم بروند کار کنند. لذا در حال حاضر باید وضع موجود را اصلاح کرد؛ در واقع به جای اینکه بگوییم به ثروتمندان یارانه پرداخت نشود که هیچ گاه رخ نمی‌دهد باید گفت، این کمک‌های اجتماعی برای اقشار فقیر و محروم است.

پزشکیان: باید یارانه را حذف کرده و بازار را آزاد کنیم
مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در برنامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل که با عنوان «تحول در حکمرانی، عدالت و کارآمدی» برگزار شد، گفت: بنده معتقدم که بنزین را باید به قیمت بازار آزاد یعنی ۲۰ هزار تومان بدهند اما به هر ایرانی چندین لیتر سهمیه بدهند.
پزشکیان در خصوص یارانه‌ها گفت: اگر یارانه‌ها حذف شود و بازار آزاد شود و سوبسیدها به دهک‌های پایین تعلق گیرد مشکلات اقتصادی حل خواهد شد.
پزشکیان تاکید کرد: هنوز برنامه‌ای برای کابینه خود ندارد و شعارش «صداقت، عدالت و انصاف» است.

مطهری: سابقه اجرایی من برای رئیس جمهور شدن کم است
داوطلب کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری در نشست خبری که در باشگاه خبرنگاران برگزار شد، گفت: یکی از طرح‌های من ساخت مسکن در بافت فرسوده و ساخت شهرک در جای مناسب است. طرح مسکن مهر خوب بود اما گاهی در جاهای مناسب نبود که به‌سختی فروش می‌رفت و یا متقاضی نداشت و باید حساب‌شده باشد.
وی درباره گزینه معاون اولی خود گفت: اگر نام فرد مطرح شود مشکلات ایجاد می‌کند اما دو یا سه نفر برای معاون اولی در ذهن دارم.
وی افزود: با توجه به اینکه سابقه اجرایی من کم است و دوازده سال نماینده بودم و چند سال نائب رئیس بودم، باید کسی را که سوابق اجرایی بیشتری دارد استفاده کنم اما اجازه دهید نام نبرم.