kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۳۷۰۵
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۷
ادامه تبعات بحران سیاسی در سرزمین‌های اشغالی

بنی گانتس: اسرائیل در مسیر جنگ داخلی است

در ادامه بن‌بست انتخاباتی رژیم صهیونیستی و عدم توافق احزاب برای تشکیل کابینه ائتلافی، وزیر جنگ این رژیم اعلام کرد که اسرائیل به سمت جنگ داخلی پیش می‌رود.



چهارمین انتخابات پارلمانی پیاپی در سرزمین‌های اشغالی در کمتر از دو سال، که در واقع رفراندومی برای مشروعیت «بنیامین نتانیاهو» بود، نیز نتوانست بحران بن بست سیاسی در این رژیم را پایان دهد و احزاب مختلف برای تشکیل کابینه باید بار دیگر به ائتلاف روی بیاورند، که این بار بسیار سخت‌تر از دور قبل است. در انتخابات قبلی، احزاب راستگرا‌، از جمله حزب «لیکود» به ریاست نتانیاهو و متحدان طبیعی وی، 52 کرسی از مجموع 120 کرسی کنست(پارلمان) را در اختیار گرفته بودند. احزاب مخالف که متعهد به برکناری نتانیاهو بودند، هم 57 کرسی را به دست آوردند. اگر ائتلافی نتواند اکثریت حداقل 61 کرسی را جمع کند‌، در این صورت، اسرائیل به سراغ انتخابات پنجم می‌رود. این مسئله باعث شده تا بسیاری از وزرا و مقامات این رژیم نسبت به خطر جنگ داخلی در رژیم صهیونیستی هشدار دهند.
به گزارش ایسنا، روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل، ضمن انتقاد از نتانیاهو گفت:« می‌ترسم که نتانیاهو اسرائیل را به سمت جنگ داخلی بکشاند، چراکه وی اصول حکمرانی درست و قانون را زیرپا می‌گذارد. به خاطر نتانیاهو، ما توازن را از دست داده‌ایم و این احتمالا به جنگ داخلی منجر می‌شود.»
تجمع علیه نتانیاهو
در همین راستا، ده‌ها تن از ساکنان اراضی اشغالی در مقابل منازل تعدادی از رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی تظاهرات برپا کردند و خواستار تشکیل دولتی بدون حضور نتانیاهو شدند. به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، سایت عبری زبان «واللا» گزارش داد، ده‌ها صهیونیست مقابل منازل بنی گانتس، رهبر ائتلاف آبی و سفید، گدعون ساعر، رهبر حزب امید جدید و نفتالی بنت، رهبر حزب یمینا، تجمع کردند. معترضان خواستار تشکیل دولت جدید شدند.
این تظاهرات پس از دیدار سه ساعتۀ نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با نفتالی بنت صورت گرفت. بنت پس از این دیدار، تصریح کرد که به تلاش‌های خود برای تشکیل یک دولت خوب ادامه خواهد داد و توافق شد که این دیدارها ادامه یابد. بنت بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی، خواستار تصدی پست نخست‌وزیری در چارچوب یک توافق نوبتی با نتانیاهو یا یائیر لاپید، رهبر حزب «آینده‌ای هست» شد. این درحالی است که حزب وی تنها به هفت کرسی دست یافت. با این حال حزب بنت یک حزب دارای اهمیت است و نتانیاهو یا لاپید برای تشکیل دولت به حمایت وی نیاز دارند.
از سوی دیگر، برخی منابع می‌گویند احتمالا نتانیاهو پیشنهادات مطرح شده از سوی احزاب دیگر را قبول کند و برای ریاست رژیم صهیونیستی نامزد شود، چراکه دوره ریاست کنونی ریولین رو به پایان است و قانون اساسی عدم محاکمه رئیس ‌و توقف تحقیقات جنایی علیه او را تضمین می‌کند. در صورت ادامه بحران سیاسی کنونی، نتانیاهو طی دو ماه آتی به دنبال اجرای این گزینه خواهد بود.
خطر موجودیتی
از سوی دیگر، روزنامه عبری‌زبان جروزالم پست در گزارشی نوشت که تهدیدات موجودیتی متعددی متوجه اسرائیل است و جبهه داخلی در برابر این تهدیدات، ضعف قابل توجهی دارد. به نوشته این روزنامه، مرکز پژوهش‌های امنیت داخلی اسرائیل، در سناریونویسی جدیدی، ورود این رژیم به جنگ در چند جبهه از شمال و شرق را اصلی‌ترین تهدید موجودیتی برای رژیم اسرائیل قلمداد کرده و توضیح داده است که برنامه هسته‌ای ایران اصلی‌ترین تهدید برای این رژیم محسوب نمی‌شود. طبق بررسی این مرکز، (وابسته به دانشگاه تل‌آویو) «خطر هسته‌ای ایران» مشکل کوتاه مدت رژیم صهیونیستی است و اما ورود به یک جنگ فراگیر و ویران‌گر در چند جبهه، بدین صورت که سوریه و حزب‌الله از شمال و ایران و عراق از سمت شرق و نیروهای مقاومت در غزه از جنوب حمله کنند، اصلی‌ترین خطر در حال و آینده اسرائیل است.
این گزارش تأکید دارد که وضعیت جبهه داخلی رژیم اسرائیل درخصوص این تهدید موجودیتی بسیار شکننده و ضعیف است و اهداف استراتژیک با ارزش در رژیم صهیونیستی به راحتی قابل دسترسی برای حمله کنندگان احتمالی است.
طبق این گزارش، سامانه‌های دفاع هوایی و پالایشگاه‌های حیفا، ایستگاه‌های تولید و توزیع برق، تأسیسات تصفیه آب، مخازن مواد سمی و زیرساخت‌های گاز مهم‌ترین اهدافی هستند که هر حمله‌کننده‌ای برای هدف قرار‌دادن آنها تلاش خواهد کرد. همچنین، دفتر نخست‌وزیری، ساختمان کنست، ساختمان ستاد مشترک، انبارهای ذخایر استراتژیک، پایگاه‌های نظامی، فرودگاه‌ها و بندرگاه‌ها دیگری اهدافی است که از نظر این مرکز پژوهشی، جزو اهداف حمله کنندگان احتمالی به رژیم صهیونیستی خواهد بود. این گزارش تأکید کرد که در صورت بروز جنگ در چندین جبهه و شلیک انواع موشک و خمپاره، رژیم صهیونیستی به دشواری توانایی مقابله با آن را دارد، به خصوص اینکه اگر ده‌ها موشک به طور همزمان شلیک شود.