بزککاری منحصربهفرد صادق خرازی برای بایدن(خبر ویژه)
صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان مدعی شد: دولت بایدن در میان دولتهای آمریکا در چهل سال گذشته، نزدیکترین سیاست به ایران را دارد.
معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات به «شفقنا» گفت: من میخواهم واقعبینانه و مثبت صحبت کنم. شاید برخی نظر مثبت من را برنتابند و یا به صورتی انتزاعی روی آن داوری کنند. معتقدم در میان دولتهایی که در آمریکا بودند سیاست خارجی آقای بایدن در چهل سال گذشته نزدیکترین سیاست به ایران خواهد بود ولی به شرطی که ما طرف مقابل خود را بفهمیم و بشناسیم. اینکه میگویم نزدیکتر است به این معنی نیست که آنها عاشق چشم و ابروی جمهوری اسلامی باشند یا مبانی ایدئولوژیک انقلاب اسلامی را درک کرده باشند بلکه شرایط ما و آمریکاییها در منطقه بهگونهای است که آمریکا امروز میتواند نزدیکترین سیاست را به ایران داشته باشد.
وی میافزاید: تفکری در آمریکا وجود دارد که میپرسد تا کجا و چقدر باید هزینه اسرائیل را بدهیم؟! از دنیای اسلام دور شدهایم. اگر دقت کنید ما اوباما را به سمت نگاههای انتزاعی هل دادیم. اوباما به دانشگاه الازهر مصر رفت و اولین سخنرانی تاریخی باراک حسین اوباما در الازهر مصر بود و وقتی وارد مسجد الازهر شد مثل مسلمانان کفشهای خود را درآورد و با پای بدون کفش رفت و احترام گذاشت. دولت بایدن و سیاست خارجی بلینکن و تیم امنیت ملی او همه در مورد اعراب متفقالقول هستند. با عربستان سعودی در موضوع یمن مشکل دارند. با امارات مشکل دارند و در قبال عراق نیز عقیده دارند که هرچه زودتر باید عراق را به مردم این کشور تحویل بدهیم و باید دورهگذاری منطقی داشته باشیم. در مورد افغانستان عقیده دارند مذاکره با طالبان بیخود بود. درخصوص پاکستان اولویت اول بایدن مهار این کشور است نه ایران.
خرازی در پاسخ به این سوال که «ایران باید چه واکنشی اتخاذ میکرد؟ از طرفی در سطح عالی نظام گفته شد برای بازگشت به برجام باید تحریمها برداشته شود و از طرفی بایدن گفت ما تحریمها را برنمیداریم و ایران باید اول به برجام برگردد»، گفت: آقای بایدن عقیده دارد باید به برجام برگشت و حال اینکه چه کسی ابتدا برگردد، نیاز به مذاکره دارد. امروز اروپاییان بهدنبال منویات دیگری هستند و میخواهند مشکلات خود با آمریکا را نیز حل کنند. هر زمان کار ما با دموکراتها به مرحله نزدیکی رسیده، کبک اروپاییان خروس خوانده. امروز صداهای ضدایران از اروپا به گوش میرسد. دیپلماسی کار سختی است.
وی افزود: اگر آمریکا به برجام برگردد و تحریمها را بردارد، ایران آماده مذاکره است. اگر ما امتیاز اشتباهی بدهیم باید تا آخر خط اشتباه برویم.
خرازی گفت: فکر میکنم در نهایت آمریکاییها به برجام میآیند.
او این را هم گفته که «برجام میتواند پلی برای واقعبینی و تغییر ماهوی در سیاست خارجی و گفتوگو بین ایران و آمریکا باشد. مسائل ایران و آمریکا روزی باید حل شود. ما نمیتوانیم تا آخر عمرمان در یک آتشبس و جنگ نانوشته و ناگفتهای به سر ببریم. مناسبات بین ایران و آمریکا میتواند به تغییر گفتمانی آمریکا و دنیای اسلام منتهی شود و صلح و امنیت جدیدی را در جهان پدید بیاورد. ما و آمریکا باید یک روز بنشینیم و مسائلمان را با هم حل کنیم و این به نظر بزرگان کشور بستگی دارد».
اظهارات آقای خرازی به دلایل مختلف، مخدوش و تاریخ مصرف گذشته است. اگر برخی از این گمانهزنیها در سال 92 قابل طرح بود، اکنون مورد راستیآزمایی قرار گرفته و با عملکرد دولتین اوباما و ترامپ (و همچنین مواضع دولت بایدن) ابطال شده است.
چگونه ادعا میشود سیاست خارجی بایدن به سیاست ایران نزدیک است و حال آنکه این دولت با صراحت میگوید حاضر نیست به تعهدات خود در برجام برگردد و آن تعهدات را گروگانی برای تمدید محدودیتهای برجامی ایران و افزودن باجخواهیهای نظامی و منطقهای میداند؟ یعنی آقای خرازی در این موارد، حق را به دولت بایدن میدهد؟! آقای بایدن علنا از ترور شهید سلیمانی حمایت کرد، برخلاف مخالفت با ترامپ، سیاست فشار حداکثری او را ادامه میدهد و در مسائل منطقه نیز جانب جنایتکاران سعودی و صهیونیست را میگیرد.
از سوی دیگر آیا آقای خرازی متوجه نیست که عمق چالش و تقابل ما با اوباما، چگونه رفتن او به مسجدی در الازهر (با کفش یا بدون کفش) نیست؟ آیا او فراموش کرده که شدیدترین تحریمهای تاریخ موسوم به تحریمهای فلجکننده را همین دولت اوباما علیه ملت ایران اعمال کرد. پشت جریان براندازی در سال 88 ایستاد، مرتکب ترور دانشمندان هستهای و خرابکاری سایبری شد، در عراق و سوریه برای ناامن کردن مرزهای ایران و فشار بر کشورمان داعش را راه انداخت و تحریمهای جدید ویزا و آیسا و سیسادا علیه کشورمان را برخلاف برجام اعمال کرد؟ و آیا نمیداند که مقامات دولت بایدن بر تداوم و هوشمندسازی همین فشارهای تحریمی تاکید کردهاند؟!
از طرف دیگر طبق بیانهای روشن و عقلانی رهبر معظم انقلاب، مسئله ما بازگشت آمریکا به برجام نیست بلکه مطالبه مشروع جمهوری اسلامی ایران برداشتن تحریمهاست. در مقابل، دولت آمریکا گردنکشی میکند، این گردنکشی چه ربطی به اروپا دارد که آقای خرازی اصرار دارد به این ترتیب، بایدن را تبرئه و بزک کند؟!
در اینجا هم روشن است که بازگشت آمریکا به تعهداتش، نیاز به مذاکره ندارد؛ برخلاف آنچه آقای خرازی (دقیقا طبق خواسته فریبکارانه آمریکاییها) بازگو میکند.
برخلاف ادعای ایشان، ایران مذاکره جدید را نمیپذیرد چرا که برجام نتیجه و ماحصل مذاکره است و اگر بنای بر دبّه کردن آمریکاییها باشد، چنانکه کردهاند، به تعبیر آقای روحانی، مذاکره دوباره دیوانگی است. آقای خرازی همین را هم متوجه نمیشود؟! و بالاخره اینکه، این ادعا که مسائل آمریکا و ایران روزی باید حل شود، بازارگرمیهای پیشابرجامی بود و آمریکا برای چندمین بار ثابت کرد دنبال حل عادلانه هیچ مسئلهای نیست، همچنان که به هیچ قول و قراری هم پایبند نمیماند.
جالب این که سایت دیپلماسی ایرانی از قول مجله نیوزویک نوشته «بایدن بهتر از ترامپ نیست».