kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۳۶۱۶
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۵
در اسفند 99

متوسط قیمت هر متر مربع مسکن تهران از 30 میلیون تومان گذشت

متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی تهران در اسفند سال 1399 با جهشی 94 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 1398 به 30.2 میلیون تومان رسید.



به گزارش فارس، گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران مرتبط با آخرین ماه سال 1399 منتشر شد.
بر اساس این گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی پایتخت در اسفند سال 1399 با 6.6 درصد افزایش نسبت به بهمن‌ ماه به 30.27 میلیون تومان رسید. این در حالی است که در اسفند سال 98 متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران تنها 15.6 میلیون تومان به ثبت رسیده و در سال 99 قیمت مسکن رشد نجومی 93.7 درصدی را تجربه کرده است.
در همین راستا در مناطق 22 گانه تهران، بیشترین بهای یک متر مربع واحد مسکونی در منطقه یک با قیمت 68.72 میلیون تومان و کمترین قیمت در منطقه 18 با 12.13 میلیون تومان گزارش شده است. به استناد گزارش، تعداد معاملات انجام شده در اسفند سال 1399، 5.3 هزار واحد مسکونی ثبت رسیده که نسبت به ماه قبل 34.6 درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال 1398، 48.4 درصد کاهش داشته است. بیشترین معاملات انجام شده پایتخت در اسفند ماه سال گذشته مرتبط با منطقه 5 بوده که 14.7 درصد از معاملات بازار مسکن تهران را به خود اختصاص داده است. آمار مذکور مرتبط با آمار ارائه شده توسط بانک مرکزی است و وزارت راه و شهرسازی پس از ارائه آمار در آذرماه سال گذشته همچنان نسبت به گزارش آمار تحولات مسکن خودداری می‌کند.
سیاست دولت روحانی مهم‌ترین دلیل گرانی مسکن
این وضعیت آشفته مسکن عمدتا ماحصل سیاست عدم حمایت دولت روحانی از ساخت مسکن است. به اعتقاد کارشناسان مسکن، به‌جز تاثیر التهابات ارزی، مهم‌ترین دلیل افزایش چشمگیر قیمت مسکن کاهش عرضه و تولید مسکن با تحریک تقاضا (افزایش وام مسکن) طی پنج‌سال ابتدایی دولت تدبیر و امید بوده است. از ابتدای این دولت که عباس آخوندی وزیرراه و شهرسازی شد سیاست نساختن مسکن از سوی دولت دنبال شد تا جایی که بررسی‌ها نشان می‌دهد طی پنج‌سال ابتدایی دولت روحانی، ساخت‌وساز 41 درصد کاهش یافت به‌طوری که تعداد صدور پروانه‌های ساختمانی از 223 هزار و 828 فقره واحد در پایان سال 91 به 131 هزار و 910 فقره در پایان سال 96 رسید. بی‌توجهی به مسکن مهر و عدم تعیین طرح جایگزین برای آن، معلق ماندن طرح مسکن اجتماعی، تقلیل و بی‌توجهی به رهنمودهای طرح جامع مسکن، تعلیق طرح‌هایی همچون طرح پیشگام و برنامه ملی بازآفرینی شهری و موارد دیگر ماحصل بیش از پنج‌سال تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط عباس آخوندی بود که این کارنامه سبب شد مسئول بعدی نیز تا حدودی همین سیاست را به نوعی ادامه دهد مثلا اسلامی وزیر جایگزین آخوندی اعلام کرد که مسکن ملی را اجرا می‌کند ولی بسیاری از متقاضیان این طرح معتقدند مسئولان اجرایی فقط روی کاغذ طرح مسکن ملی را اجرا کرده‌اند و در میدان، خبر چندانی از این طرح نیست.