کد خبر: ۲۱۳۰۹۹
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۳
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

ویروس انگلیسی در ۲۸ استان در حال گردش است مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به شناسایی و گردش ویروس جهش یافته در ۲۸ استان، از ورود حدود یک میلیون و 260هزار دوز واکسن کرونا به کشور خبر داد.

به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی با اشاره به اینکه شصت و یکمین جلسه ستاد به ریاست رئیس‌جمهور و حضور همه اعضا برگزار شد، گفت: در این جلسه ستاد که آخرین نشست سال 99 بود، روند یک ساله شیوع کرونا در کشور بررسی شد. در این جلسه همه اعضا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز سلامت، از زحمات کادر بهداشت و درمان در خانه‌های بهداشت روستاها، بیمارستان‌ها و اورژانس در سراسر کشور تقدیر و تشکر کردند.
رئیسی با بیان اینکه سال گذشته مردم فوق‌العاده همکاری کردند، افزود: اصناف، کسبه، شرکت‌های دانش‌بنیان، صنعت، نیروی انتظامی، دادستان‌های سراسر کشور جهت همکاری برای نظارت بر رعایت پروتکل‌ها مشارکت فعالانه‌ای داشتند، مردم با رعایت پروتکل‌ها و کمک‌های مومنانه بسیار ما را همراهی کردند، همچنین علما،‌اندیشمندان، متخصصان و در راس همه، رهبر معظم انقلاب به عنوان الگوی عملی بسیار کمک کردند که جای تقدیر و تشکر دارد.
هنوز ویروس کرونا در دنیا تاخت و تاز می‌کند
وی با اشاره به اینکه هنوز ویروس کرونا در دنیا تاخت‌وتاز می‌کند، ادامه داد: در کشوری همچون برزیل با شیوع ویروس جهش یافته، میزان ابتلا و مرگ و میر درحال افزایش است؛ همان‌طور که این تجربه در انگلستان بود و ویروس جهش یافته انگلیسی باعث شد تعداد بیماران بستری و مرگ و میرها افزایش پیدا کند؛ این ویروس جهش‌یافته را باید جدی گرفت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ویروس جهش یافته در ۲۸ استان کشور شناسایی شده و در گردش است، گفت: وضعیت فعلی اغلب استان‌ها در سطح کشور نسبتا پایدار بوده، اما این شرایط شکننده است و باید به دقت وضعیت موجود را حفظ کنیم؛ اقدامات ویژه‌ای که در آذرماه در راستای کنترل کرونا در کشور انجام شد و همکاری خوب مردم، سبب شد اکنون وضعیت نسبتا پایداری را در کشور شاهد باشیم.
مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند
رئیسی ادامه داد: همان‌طور که می‌دانیم مردم عزیز و قهرمان خوزستان که دین بزرگی بر گردن همه ما ایرانیان دارند، درگیر این بیماری هستند و میزان زیادی ابتلا در سطح این استان وجود دارد؛ خوشبختانه با رعایت خوبی که در استان خوزستان اتفاق افتاده، امید است به زودی در برخی شهرستان‌های استان شاهد باشیم که مردم عزیز بر این ویروس فائق آیند.
وی افزود: اقداماتی که در شادگان، هویزه، خرمشهر و دشت آزادگان صورت گرفت، باعث شد این شهرها از وضعیت قرمز خارج و به سمت نارنجی حرکت کنند و بعضی از شهرستان‌ها هم از وضعیت نارنجی به سمت زرد حرکت کردند که این موضوع جای بسیار خوشحالی دارد البته میزان رعایت پروتکل‌ها همچنان باید افزایش یابد؛ امیدواریم در سراسر کشور شاهد باشیم که پیک و خیز جدیدی اتفاق نیافتد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تبریک فرا رسیدن سال جدید، گفت: امیدواریم مردم پروتکل ‌هایی را که وضع شده است را رعایت کنند و بر اساس توصیه رهبر معظم انقلاب، رئیس‌جمهور، وزیر بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا تا حد امکان از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند و بدون اینکه خیز جدید بیماری ایجاد شود، امسال را پشت سر بگذاریم تا ان شاءالله روند واکسیناسیون کامل ‌شود. مطمئن هستیم از مهرماه به بعد سال آینده، پس از اینکه واکسیناسیون بسیاری از مردم انجام شد وضعیت خیلی بهتری خواهیم داشت.
شرایط و ممنوعیت‌های سفر
رئیسی با تاکید بر اینکه در جلسه اخیر مقرر شد تا در شهرهای قرمز و نارنجی سفر به هیچ وجه صورت نگیرد، خاطرنشان کرد: مردم برای خروج از شهرهای قرمز حتی با هواپیما، قطار و اتوبوس حتما باید تست منفی کرونا داشته باشند. ورود پلاک‌های غیربومی به شهرهای قرمز و همچنین پلاک بومی شهرهای قرمز به سایر شهرها ممنوع
است.
میزان واردات واکسن‌های خارجی به کشور
وی همچنین درباره میزان واردات واکسن کرونا گفت: تاکنون ۴۱۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسیه، 250 هزار دوز واکسن سینوفارم، ۱۲۵ هزار دوز واکسن از بهارات هندوستان و ۱۰۰ هزار دوز واکسن کوبایی به دستمان رسیده است، همچنین قرار است روز دوشنبه ۳۷۵ هزار دوز هم از بهارات هندوستان به دستمان برسد که در مجموع حدود یک میلیون و ۲۶۰ هزار دوز واکسن به کشور وارد شده است؛ در این هفته برنامه گسترده‌ای برای انجام واکسیناسیون کادر درمان و گروه‌های آسیب پذیری که پیش‌بینی کرده بودیم، خواهیم داشت؛ همان‌طور که قول داده بودیم پیش از سال نو یک میلیون نفر واکسینه می‌شوند.