کد خبر: ۲۱۱۹۳۸
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
پایگاه انگلیسی کانورسیشن بررسی کرد

نقش تاریخی زنان در مقاومت فلسطین





یک رسانه انگلیسی طی گزارشی، به بررسی نقش تاریخی زنان فلسطینی در مبارزات علیه رژیم صهیونیستی پرداخت.
پایگاه اینترنتی «the conversation» طی گزارشی در‌باره مبارزات زنان فلسطینی، نوشت، بر خلاف آنچه که ممکن است از مبارزات ملت فلسطین تصور شود، زنان نقش فراوانی در مقاومت فلسطین، خصوصا در غزه و کرانه باختری (داشته و) دارند. این پایگاه در گزارش‌خود آورده است: «ناظران خارجی تمایل دارند تا چهره غزه را به شکلی کاملا مردانه تصور کنند، به شکل یک نیروی شبه نظامی با ریش و یا مردی که در حال پرتاب سنگ به آن طرف فنس‌های موجود در مرز است؛ اما زنان فلسطینی به عنوان مبارزه، چه در غزه و چه در کرانه باختری، حضوری فعال دارند، که نه تنها علیه اشغال ناعادلانه به مبارزه برخاسته‌اند؛ بلکه به عنوان ستون فقرات جامعه‌ای تکه پاره شده و خسته از اشغالگری‌ها، عمل کرده‌اند.»
طبق این گزارش، زنان از روز نخست در مبارزات ملت فلسطین به شکلی فعال عمل کرده‌اند. در دهه ۲۰ میلادی (دهه بیست قرن بیستم) آنها دوشادوش مردان علیه به دست گرفته شدن کنترل کشورشان از سوی انگلیس‌ها اعتراض کردند. آنها با تشکیل مؤسسات خیریه، تلاش می‌کردند خود را به شکل سیاسی نشان دهند. این پایگاه انگلیسی تاکید کرده:«پس از شکل گیری در سال ۱۹۴۸‌، اکثریت فلسطینی‌ها مجبور شده‌اند تا از سرزمین‌های خود کوچ کنند و در اینجا نیز زنان به عنوان حامیان خانواده‌هایشان و نیز افرادی که مخزن این «داستان ملی» بوده‌اند، نقشی کلیدی بازی کرده‌اند. زنان در این میان، به عنوان حافظه‌ای تاریخی، خاطرات خود از فلسطین را یکی پس از دیگری، به نسل‌های آتی منتقل کردند.» به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه این گزارش آمده است:« در دهه ۶۰ میلادی و با ظهور جنبش آزادی‌بخش فلسطین، که تلاش‌های خود را بر بازگرداندن سرزمین‌های از دست رفته مادری متمرکز کرده بود، شماری از زنان به فعالیت‌های بیشتر نظامی روی آوردند. به طور مثال، «لیلی خالد» چندین هواپیما را به نفع جبهه مردمی آزادی‌بخش
فلسطین ربود و به چهره آشنای رسانه‌های غربی مبدل شد.» به مرور زنان شروع به درگیر شدن در سیاست رسمی فلسطین از طریق عضویت در گروه‌های سیاسی رسمی و اصلی فلسطینی کردند. طبق این گزارش، علیرغم آنکه فلسطینی‌ها آن زمان از لحاظ اجتماعی محافظه‌کار بودند و تلاش داشتند تا زنان و دختران خود را از رفتار‌هایی که شاید به نوعی غیر سنتی و خلاف عفت به شمار می‌رفت، محافظت کنند، بسیاری از زنان جوان‌تر نوع جدیدی از آزادی را از طریق آموزش و بسیج سیاسی تجربه کردند.
پس از انتفاضه (خیزش) غیر خشونت‌آمیزی که در تاریخ ۱۹۸۷ آغاز شد، زنان‌، مردان و کودکان تلاش‌های خود را برای مقابله با سال‌ها اشغالگری سرزمین‌شان،
یکپارچه کردند؛ همچنانکه آنها دست به انجام اقدامات ابتکاری زدند. به طور مثال، آنها پس از بسته شدن مدارس، تأسیسات آموزشی جایگزینی را برای کودکان ایجاد کردند و یک اقتصاد مبتنی بر محصولات خانگی را جایگزین اقتصاد از دست رفته‌شان کردند. این در حالی است که این زنان همچنان به تظاهرات‌ عظیم ادامه می‌دادند. در پایان این گزارش آمده است:« در حالی که ممکن است استدلال شود مشارکت زنان در اقداماتی که خشونت‌آمیز محسوب می‌شود، ممکن است علامت آن باشد که آن جامعه راه خود را گم کرده است؛ اما حقیقت چیزی فراتر از آن است. بسیاری از زنان فلسطینی نشان داده‌اند اگرچه شاید جامعه آنها سلاح‌های متعارف برای جنگ نداشته باشد، اما به جای آن، این جامعه بر روی تمامی اعضای خود برای مشارکت و نیز آگاه ساختن جهان به آنچه که بر آنها می‌گذرد، متکی است.»