kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۰۲۱
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸
از نتایج سوءتدبیر

پرواز دوباره قیمت مرغ به بالای 30 هزار تومان

از زمانی که قانون انتزاع از سوی رئیس‌جمهور به حالت تعلیق درآمده، قیمت مواد غذایی به شدت افزایش یافته که یکی از آثار آن جهش دوباره قیمت مرغ به کیلویی 30 هزار تومان است.




حبیب اسدالله‌نژاد؛ نایب‌رئیس‌کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ به بیش از ٣٠ هزار تومان به دلیل سودجویی عده‌ای در بازار این کالا رخ داده است، گفت: قیمت‌های فعلی مورد تأیید ما نیست. قیمت منطقی هر کیلوگرم مرغ حداکثر ٢۵ هزار تومان است.
این فعال بخش خصوصی همچنین از تعلل دولت در اصلاح نرخ مصوب مرغ بعد از افزایش رسمی نرخ مؤلفه‌های تولید انتقاد کرد.
گفتنی است، قیمت مرغ که اخیرا با برنامه‌های تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی متعادل شده و به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برگشته بود، با خیز دوباره افزایش زیادی یافته و این سؤال مطرح است که آیا برنامه این وزارتخانه مقطعی و به عنوان مسکن بوده؟ آیا تولید مرغ کم شده و به افزایش قیمت در بازار دامن زده است؟ آیا وزارت صمت در کنترل بازار و نظارت‌ها اهمال می‌کند؟
گزارش میدانی خبرگزاری فارس حاکی است که قیمت مرغ در منطقه 19 تهران کیلویی 30 هزار تومان به فروش می‌رسد که از قیمت 20 هزار و 400 تومانی مصوب ستاد تنظیم بازار حدود 10 هزار تومان بیشتر است.
قیمت مرغ دو ماه پیش به کیلویی40 هزار تومان هم رسیده بود که با برنامه‌ریزی افزایش عرضه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، محصول استان‌های پر تولید به استان‌های کم تولید نسبت به جمعیت، مانند تهران سرازیر و قیمت‌ها شکسته شد، به طوری که در کمتر از 10 روز قیمت‌ها در بازار متعادل شد، اما این روند نتوانست پایدار باشد و دوباره قیمت‌ها اوج گرفته است.
در این میان مسئولان وزارت صمت که متولی کنترل قیمت در بازار خرده‌فروشی هستند،  مقصر گرانی را وزارت جهاد کشاورزی می‌دانند و می‌گویند تولید کافی انجام نمی‌شود. البته در دیگر سو مسئولان وزارت جهاد کشاورزی هم وزراتخانه مقابل را عامل گرانی‌های اخیر در‌باره مرغ و تخم مرغ می‌داند. واقعیت این است که از وقتی قانون انتزاع از سوی رئیس‌جمهور تعلیق شده و اختیارات بازار مواد غذایی به وزارت متولی تجارت واگذار شده، بازار ارزاق بهم ریخته است. قانون انتزاع (انتزاع وظایف بازرگانی کشاورزی از وزارت صمت و تمرکز در وزارت جهادکشاورزی) سالها توانسته بود این کلاف سردرگم بین دو وزارتخانه را باز کند اما با تصمیم رئیس‌جمهور اکنون دو وزارتخانه، گرانی را به گردن یکدیگر می‌اندازند و مردم متضرر می‌شوند.
گفته‌های مسئولان وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید بیش از نیاز مرغ و تخم‌مرغ خیلی دور از ذهن نیست، چرا که بر اساس آمارهای فائو ایران جایگاه هفتم تولید مرغ و دهم تخم مرغ را در دنیا دارد. کشور ایران در تولید مرغ خودکفا و حتی صادر‌کننده است، به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، سالانه دو میلیون و 700 هزار تن مرغ تولید می‌شود.