رئیس قوه قضائیه:
واگذاریهای بنگاههای دولتی نباید همراه با توقف تولید و تعدیل نیروی کار باشد
رئیس قوه قضائیه گفت: در فرآیند واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی باید ملائت و توانایی بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی دیروز در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به موضوع ضرورت افزایش اعتماد مردم به کارآمدی نظام اداری کشور اشاره کرد و بیان داشت: تمام سطوح سازمانی و اداری در کشور در دستگاههای مختلف اعم از دادیاران، بخشداران، ماموران شهرداری، کارگزاران دولتی، بازپرسها و قضات، مدیران و صاحب منصبان و بهطور کلی همه اشخاص نقشآفرین در نظام اداری کشور، باید موضوع افزایش اعتماد مردم به کارآمدی نظام اداری را سرلوحه اقدامات و برنامههای خود قرار دهند.
رئیسی مواجهه کریمانه با مراجعان به دستگاههای اداری و سازمانی را ضرورتی مهم و انکارناپذیر در شاخص افزایش اعتماد مردم به کارآمدی نظام اداری کشور دانست و گفت: همه نقشآفرینان در نظام اداری کشور در تمام سطوح باید حفظ کرامت مردم و مراجعان و بهکارگیری نهایت توان و تلاش خود برای حل مسائل و مشکلات آنها را در صدر اولویتهای کاری خود قرار دهند.
در فرآیند واگذاری باید ملائت و توانایی بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد
وی در ادامه با اشاره به مقوله خصوصیسازی و تکلیف اصل ۴۴ قانون اساسی ناظر بر کاهش تصدیگری دولت و افزایش مشارکت مردم در امور اقتصادی و تولیدی، تأکید کرد: خصوصیسازی از نیازهای کشور برای رونق و توسعه تولید و اشتغال است و همواره باید از بخش خصوصی و فعالان این عرصه که وارد میدان تولید شدهاند، حمایتهای مالی و تسهیلاتی و حقوقی و قضایی به عمل آید.
رئیس دستگاه قضا در ادامه به مشکلاتی که از ناحیه برخی واگذاریهای معیوب و بدون ضابطه ایجاد شده است، اشاره کرد و افزود: در فرآیند واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی باید ملائت و توانایی بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد و این موضوع از تکلیفهای قانونی است؛ در حال حاضر در برخی از مناطق کشور چند مورد نگرانکننده از این واگذاریهای بدون ضابطه و رهاشده وجود دارد که حتما باید پیگیری شوند.
رئیسی ادامه داد: در همان قانون خصوصیسازی که فرآیند واگذاری بنگاههای دولتی در آن تشریح شده است بر نظارت دولت نسبت به توانمندی بخش خصوصی نیز تاکید شده است؛ از همین رو نباید واگذاریهای بنگاههای دولتی همراه با توقف تولید و تعدیل نیروی کار در آن بنگاهها و واحدها باشد.
وی با اشاره به اشکالات ساختاری در فرآیند واگذاری بنگاههای دولتی و ضرورت رفع این مشکلات از ناحیه دولت و مجلس اظهار داشت: سیاست ما در دستگاه قضایی حمایت از خصوصیسازی و کارآفرینان و سرمایهگذارانی است که وارد میدان تولید و اشتغالزایی شدهاند و به آنها تاکید میکنیم که با قوت و شجاعت امور تولیدی خود را دنبال کنند و بدانند همین تقویت بنیه تولیدی و اقتصادی کشور، موجبات یاس دشمنان و شعف دوست داران نظام و کشور ما را فراهم میآورد.
پیگیری پرونده ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی
در سفر رئیس قوه قضائیه به عراق
خبر دیگر اینکه دیروز رئيس قوه قضائیه در نشست خبری قبل از عزیمت به کشور عراق با تشریح اهداف این سفر اظهار داشت: این سفر با دعوت آقای فائق زیدان رئیس شورای قضایی عراق انجام میشود و مقصد بغداد خواهد بود و ضمن زیارت حرم امامین کاظمین(علیهماالسلام)، دیدارهایی با رئیس شورای عالی قضایی، رئیسجمهور، نخستوزیر و مسئولین دیگر کشور عراق خواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری میزان - رئیسی با اشاره به برنامهریزی برای انجام دیدارهای مردمی، ادامه داد: ایران با کشور دوست و همسایه عراق، مناسباتی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد و شاید در بین تمام کشورها ارتباط فرهنگی که با عراق داریم با کمتر کشوری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ارتباط عمیق فرهنگی بین مردم ایران و عراق وجود دارد و این مناسبات روز به روز در حال افزایش است، یکی از مناسبات مهم با این کشور را مناسبات حقوقی و قضایی دانست و ادامه داد: مرز مشترک با عراق، تبادلات مرزی، تجارت، ترددها و اعزام زائر روابط حقوقی و قضایی ایجاد میکند و در این سفر در جهت هرچه بهتر شدن مناسبات حقوقی و قضایی، مذاکراتی با مسئولان قضایی صورت میگیرد.
رئیس قوه قضائیه پیگیری پرونده ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی و همراهان ایشان را که به وسیله آمریکا صورت گرفت، به عنوان یکی از محورهای مهم این نشست مورد اشاره قرار داد و گفت: دستگاه قضایی عراق این موضوع را دنبال و حکم جلب ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا را صادر کرده است که این اقدام جای تقدیر و تشکر دارد. این موضوع از مسائل مهمی است که ما نیز پیگیر آن هستیم و این احساس را در دستگاه قضایی و مسئولان عراقی میبینیم، امیدواریم این مسئله به سرانجام روشنی برسد تا برای دو ملت ایران و عراق پاسخ روشنی داشته باشیم.