kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۲۰۶
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳
وزیر بهداشت:

ظرفیت واکسن‌سازهای دنیا به‌اندازه 10 درصد مردم جهان هم نیست

وزیر بهداشت با بیان اینکه خود را مکلف به خدمت و حمایت از سلامت مردم می‌دانیم، گفت: خواهشم این است که مسائل واکسن و سلامت را سیاسی نکنند.



به گزارش وبدا، سعید نمکی در ارتباط زنده تصویری با شبکه خبر، اظهار داشت: روز اول هم اعلام کردم که بنده وزیر بهداشت همه مردم ایران هستم و همکارانم هم خدمتگزار همه اقوام، اقشار و دیدگاه‌های مردم این سرزمین هستند. ما خودمان را مکلف به خدمت و حمایت از سلامت مردم می‌دانیم.
نمکی افزود: تقاضا دارم مواردی که ما دنبال می‌کنیم را سیاسی نکنند، واکسن هم یکی از آن پدیده‌ها است.
وی خاطرنشان کرد: از همان روزهای نخست، کمیته ملی واکسن را تشکیل دادیم و بزرگترین هدف‌مان این بود که بتوانیم واکسن ایرانی را بسازیم. مطمئن بودیم که در روزهای سخت با تقاضای بالای واکسن برای مردم جهان، ظرفیت واکسن سازهای دنیا به‌اندازه پوشش واکسیناسیون 10 درصد از مردم جهان هم نیست به همین دلیل از روز اول با تکیه بر دانش داخلی، سعی کردیم شرکت‌های ایرانی را دور هم جمع کنیم، به آنها جرات و جسارت تولید بدهیم و خوشبختانه این حرکت با قدرت شروع شد.
وزیر بهداشت ادامه داد: اولین گروه واکسن ‌سازی در ایران، اجازه فاز بالینی را گرفتند و به خوبی هم پیش می‌روند. بنده هر روز نتایج کار آنها را بررسی می‌کنم. در اوایل هفته آینده مجموعه رازی که اجازه تست بالینی گرفته، کارش را شروع می‌کند و مجموعه دیگری در دست پیگیری است. مجموعه‌ای که در پاستور داریم با انتقال تکنولوژی به خوبی کار را دنبال می‌کند و فاز سوم بالینی این واکسن در کشور آغاز خواهد شد.
تأیید واکسن روسی در مجله معتبر«لنست»
نمکی گفت: از شرکت‌هایی که می‌خواهیم به دلیل نیاز داخلی واکسن وارد کنیم، علاوه‌بر کوواکس که این مژده را بدهم که مجموعه استرازنیکا پریشب اعلام کرد که 4.2 میلیون دوز واکسن در فوریه در قالب کوواکس، شروع به تحویل می‌کند، در کنار آن از شرکت اسپوتنیک روسیه قرار بود واکسن وارد کنیم که خیلی آمدند و حرف‌هایی زدند اما دیروز مقاله‌ای از کارایی این واکسن در مجله معتبر «لنست» چاپ شد.
وی افزود: سیاست ما این بود واکسنی که می‌خواهیم وارد کنیم حتما باید در چند کشور موجه در دنیا ثبت و مصرف شده و فاز بالینی آن در سه فاز در بیرون از مرزها گذرانده باشد. واکسن اسپوتنیک در برزیل، ویتنام، نپال، مکزیک، آرژانتین، ونزوئلا، مالزیّ بولیوی، صربستان، مجارستان، روسیه و بلاروس هم مصرف می‌شود و هم ثبت شده است.
وزیر بهداشت اظهارداشت: کمپانی دیگری یعنی ساینوفارم در چین، امارات، بحرین، مصر، مجارستان، عراق، اردن، مراکش، پاکستان، پرو،‌اندونزی و خیلی از کشورهای دیگر ثبت شده و مصرف می‌شود و دو کمپانی هندی نیز در کشورهای مختلف دنیا ثبت شده‌اند. امیدواریم که در بهمن ماه، با پیگیری‌های مستمر رئیس‌جمهور و همراهی بانک مرکزی و وزارت راه و شهر‌سازی برای حمل‌ونقل واکسن‌ها، واکسن را از منابع مختلف و مطمئن وارد کشور کنیم و تزریق را به گروه‌های آسیب پذیر با رعایت اولویت و عدالت شروع کنیم.
افتخارآفرینی جمهوری اسلامی
در قالب طرح شهید سلیمانی
نمکی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران گرچه در شرایط بسیار سختی است اما بازهم در این عرصه در قالب طرح شهید سلیمانی افتخار آفرینی کرده است و منحنی مرگ و میر بیماران در کشور رو به کاهش است و خوشبختانه توانسته ایم بیماری را در کشور مهار و کنترل کنیم اما آنچه باعث نگرانی بنده و همکارانم می‌شود این است که با کاهش رعایت پروتکل و عدم پایبندی به موازین و مقرراتی که برای فاصله گذاری اعلام کرده‌ایم، خیز ملایمی را در میزان بیماران سرپایی در برخی استان‌ها مشاهده می‌کنیم.
وی تاکید کرد: بر اساس گزارش‌هایی که دریافت می‌کنم در تهران آغاز یک خیز ملایم را در تعداد بیماران سرپایی می‌بینیم و مطمئنا بعد از آن در بیماران بستری نیز شاهد خیز می‌شویم و خدای ناکرده ممکن است در هفته‌های بعد شاهد افزایش مرگ و میر در مراکز درمانی باشیم. باز هم تاکید می‌کنیم که پایبندی به اصول و رعایت پروتکل‌ها نباید فراموش شود.
وزیر بهداشت گفت: اقدامات سختگیرانه تری در مورد ترددها و گشتن خانه به خانه و پیدا کردن خوشه‌های آلودگی و شعله‌های کوچ بیماری را آغاز کرده‌ایم تا اگر خدای ناکرده، شعله‌ای از بیماری در منطقه‌ای وجود داشت بتوانیم زودتر تشخیص دهیم و از پیوستن این شعله‌ها و دامنگیر شدن بیماری جلوگیری کنیم.