وقتی بانیان تورم افسارگسیخته طلبکار FATF میشوند(خبر ویژه)
یک نماینده سابق مجلس میگوید مخالفان FATF دغدغه مالی ندارند!
حشمتالله فلاحتپیشه درباره تصویب نشدن لوایح مربوط به FATF در «مجمع تشخیص مصلحت نظام» به خبر آنلاین گفت: متاسفانه ایران به تصمیمگیریهای پرهزینه معروف است و معمولاً پس از این که هزینههای بسیاری به ملت تحمیل شد آن زمان تصمیماتی اتخاذ میشود، FATF یکی از همین مصادیق است. همه بانکهای جهان تحت مقرراتی عمل میکنند که در FATF شکل میگیرد، این مقررات علیه پولشویی است به بیانی دیگر هدف این است که مانع از این شوند که پول کثیف وارد چرخه مالی و پولی در دنیا شود.
وی افزوده است: پوپولیسم، آفت تصمیمگیری در ایران است یعنی پوپولیستی کردن تصمیمات مربوط به کنوانسیونهای مرتبط با FATF به منافع ملی آسیب وارد کرد.
وی گفت: به هر حال پس از اینکه ایران در لیست سیاه قرار گرفت و هزینههای تحریم مضاعف شد و حتی در حوزه بهداشت و درمان، در اوج کرونا، کشور با مشکل مواجه شد، در حال حاضر با نامه رئیسجمهور و دستور مقام معظم رهبری قرار بر این شد که مجددا در دستور کار مجمع قرار بگیرد اما در دستور کار قرار گرفتن مجدد به معنای رأی آوردن آن نیست چراکه شاهدیم بسیاری از افراد در این باره موضعگیری منفی کردهاند.
فلاحتپیشه گفت: بنده بر این باورم که فضا در مجمع، بسیار بدتر از سال گذشته است، آن زمان سه نفری که به نمایندگی از مجلس درمجمع حاضر میشدند از FATF دفاع میکردند اما در حال حاضر بهطور طبیعی، کسانی که از مجلس به مجمع میروند یقیناً با FATF مخالفت خواهند کرد از این رو اگر موضوع رأیگیری باشد یقینا کنوانسیونهای مرتبط با FATF در مجمع رأی نمیآورند مگر اینکه یک اراده سیاسی براساس مصلحت شکل بگیرد که طبق این اراده سیاسی، امکان رأیآوری سیافتی و پالرمو شکل بگیرد.
وی همچنین ادعا کرده «هیچ کدام از این افراد مخالف FATF دغدغه مالی ندارند و کسی تاوان هزینههای تحمیل شده به ملت را برعهده نمیگیرد.
سخنان این حامی دو آتشه برجام، در حالی است که امثال وی در گذشته مدعی بودند با اجرای برجام، تحریمهای مالی و بانکی و نفتی برداشته میشود، نرخ دلار از 3700 تومان به زیر هزار تومان سقوط میکند، تولید و سفره مردم رونق میگیرد، مردم از یارانه بینیاز میشوند و مشکل آب خوردن و آلودگی هوا و... همگی برطرف میشود! پوپولیسم و عوامفریبی از این روشنتر؟!
ثالثاً همین آقا و همطیفانش، اکنون که حاصل 7 سال عملکرد دولت و چهار سال مجلس همسو با دولت، به 7 تا 10 برابر شدن قیمتها در حوزه ارز و سکه و خودرو و مسکن و همچنین نقدینگی تورمزا و رکود و بیکاری کم سابقه منتهی شده، نه تنها مسئولیت نمیپذیرند و عذرخواهی نمیکنند، بلکه با جاخالی دادن و پریدن روی پله FATF، ادعا میکنند که عدم تمکین از این کارگروه باعث مشکلات اقتصادی شده است و حال آن که دولت، به مدت 4 سال 39 خواسته از 41 خواسته FATF را به اجرا گذاشت که حاصل آن خودتحریمی، لو رفتن مجاری دور زدن تحریمها، فشار دقیقتر آمریکا بر برخی بانکها و صرافیها و مشکلات بیشتر در حوزه مبادلات بانکی شد.