kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۸۰۸
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۳

روایت واقعی «خانه امن» در برابر روایت جعلی سریال‌های ضدایرانی


 
احسان رشیدی
  امام علی(ع): سلامتی و امنیت
دو نعمت مجهول هستند
سریال «خانه امن» بر اساس عملیات‌ها و حوادث واقعی گوشه‌ای از زنجیره اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) را به زیبایی نمایش داده است؛ حجم گسترده و نمایش تنوع و پیچیدگی طراحی عملیات‌های دشمن در این سریال تا حدودی دشواری اقدامات بازدارنده و خنثی سازی آن را نشان می‌دهد و مخاطب تحت تاثیر توان اطلاعاتی کشور عزیزمان قرار می‌گیرد.
مقدمه
فصل اول سریال «خانه امن» در50 قسمت و در ژانر جاسوسی، امنیتی از شبکه یک سیما پخش شد. این سریال با استفاده از سوژه‌های حقیقی و جذاب، یکی از پر مخاطب‌ترین آثار سیما در سال‌های اخیر به حساب می‌آید. محور قرار دادن موضوعات مختلف امنیتی متنوع و ایجاد حلقه ارتباط فعالیت‌ها و سرنوشت شخصیت‌های خوب و بد داستان، مخاطب را به دور از پراکندگی، حول محور امنیت با خود همراه می‌سازد. روایت نقش قهرمان‌های سریال نیز از نقاط قوت این مجموعه است. این سریال که اتفاقات واقعی را به تصویر کشیده پاسخ درخوری به سریال‌های خیال پردازانه‌ای چون «هوم لند» و «بلک لیست» است که توسط هالیوود تولید شده و اهداف تروریستی آمریکا و غرب را دنبال می‌کنند، در سریال «بلک لیست» نقشه ترور سردار سلیمانی دو ماه قبل از ترور واقعی نیز به نمایش در آمده بود.
سوژه‌های مطرح شده در سریال «خانه امن» عامل جذب مخاطبان زیاد در داخل و حیرت و سکوت معاندین خارج نشین گردید. مردم با‌اشتیاق، گوشه‌ای از فداکاری‌های فرزندان خود را در قاب تلویزیون دیدند؛ تاکید بر واقعی بودن حوادث و رخدادهای سریال و پردازش ماهرانه، صرف نظر از ضعف جزیی در بخش‌های درام، از عوامل موفقیت این اثر ارزشمند می‌باشد.
خانه امن و ابعاد امنیتی آن
در سریال «خانه امن» به موضوع برخی تخلفات در قوه قضائیه‌اشاره می‌شود و همزمان از یک قاضی پاکدست و فداکار که در دوران دفاع مقدس در جبهه حضور داشته رونمایی می‌کند؛ با طرح مشکلات خانواده این قاضی، دشواری‌های کار قضاوت را به خوبی نمایش می‌دهد، در بخش‌های دیگر به پرونده دستگیری جمشید شارمهد، خنثی کردن عملیات داعش در کرمانشاه و بمب گذاری ورزشگاه آزادی تهران می‌پردازد. ‌اشاره به اظهارات جو بایدن مبنی بر ناامن کردن خاک ایران نکته مهم و اساسی سریال است و در انتها بازشناسی منافقین و همکاری آنها با رژیم صهیونیستی وآل‌سعود را با استدلال قوی بیان می‌نماید؛ در این سریال هم چنین به دستگیری رئیس‌گروهک الاحوازیه نیز‌اشاره شده و توانسته داستان‌های مختلف را در یک مجموعه منسجم و به هم پیوسته بگنجاند.
جو بایدن به دنبال ناامن‌سازی ایران
به گفته جو بایدن :خانه امن ایران باید به یک خانه ناامن تبدیل شود و اهداف دموکرات‌ها ایجاد ناامنی در ایران (همان اهداف جمهوری‌خواهان براندازی جمهوری اسلامی ایران به صورت نرم) است، اهداف ثابت آمریکایی‌ها را در احزاب و دولت‌های مختلف آشکار و اهمیت اقتدار در حوزه اطلاعات و امنیت را به عنوان یک اصل مهم و سرنوشت‌ساز گوشزد می‌نماید.
اقدامات تروریستی گروهک الاحوازیه
و دستگیری سرکرده آن
اقدامات مسلحانه تروریستی گروهک الاحوازیه در اغتشاشات سال گذشته در خوزستان و به شهادت رساندن مردم بیگناه، اجرای عملیات تروریستی سال 97 در مراسم رژه نیروهای مسلح به مناسبت هفته دفاع مقدس و پذیرش این اقدام تروریستی که با حمایت شبکه‌های معاند نیز همراه بود، نحوه دستگیری و چالش‌هایی که سربازان گمنام امام زمان (عج) با آن روبرو بوده‌اند، در بخش‌هایی از سریال به نمایش گذاشته شده است تا مخاطب با سطح گسترده اقدامات ضد انسانی سرویس‌های اطلاعاتی غرب و رژیم صهیونیستی آشنا شود.
جمشید شارمهد و سرانجام دشمنی با مردم
در قسمت‌های آخر سریال دستگیری جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی تندر که از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت می‌کرد، درپی یک عملیات پیچیده اطلاعاتی و وارد نمودن ضربه اساسی به این گروهک تروریستی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) به نمایش گذاشته می‌شود، جمشید شارمهد در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ عملیات انفجار در حسینیه شهدا وابسته به کانون رهپویان وصال در شهر شیراز را طراحی و هدایت نموده است که منجر به شهادت ۱۴ نفر و مجروح شدن ۲۰۰ نفر گردید.
منافقین و شست‌و‌شوی مغزی عناصر خود
وب سایت ژئوپولیتیکا در مقاله‌ای آورده است که سازمان منافقین گروهکی است که از درون آن داعش و حملات انتحاری بروز و ظهور کرده است.
در این مقاله آمده است: منافقین اولین گروهکی است که عملیات انتحاری را آغاز کرد و خود را سرمشق گروه‌های تروریستی می‌خواند و ادعا می‌کنند که سرکرده این گروهک هم جان اعضا را فدای تمایلات خود می‌کند.
در بخش‌هایی از سریال «خانه امن» به خانواده‌هایی می‌پردازد که با پذیرفتن طلاق‌های ایدئولوژیک و شست‌و‌شوی مغزی در سازمان تروریستی منافقین از هم جدا شده و حتی کودک خود را بنا به خواست سازمان رها کرده‌اند. توجه و رعایت مسائل عاطفی و انسانی توسط مسئولین و نیروهای اطلاعات کشورمان حتی نسبت به دشمن خطرناکی مثل منافقین که سابقه ترور 17 هزار نفر از هموطنان عزیزمان را در پرونده دارند از نکات ظریف و قابل توجهی است که تفاوت‌های اصولی اطلاعات بنا شده بر پایه اسلام را با بلاد کفر به نمایش می‌گذارد.
ارتباط منافقین با ترکی فیصل و اسرائیل سه ضلع مثلث تروریستی را تشکیل می‌دهند که خانه امن هنرمندانه از لایه‌های پنهان همکاری تنگاتنگ آنان پرده بر می‌دارد و عملیات‌های مختلف دفاعی اطلاعاتی ایران در بحرین، دوحه، رژیم صهیونیستی و ریاض را به نمایش گذاشت، بدیهی است کمترین تاثیر این بخش از سریال که بر اساس واقعیت ساخته شده، ایجاد ترس و هراس از توانمندی اطلاعاتی برون مرزی ایران است.
دستگیری فرمانده داعش در کرمانشاه
نفوذ یک تیم عملیاتی داعش به کرمانشاه و شناسایی و ‌اشراف اطلاعاتی کامل بر تحرکات این تیم در سریال خانه امن با جزئیات به تصویر کشیده شده، با ورود فرمانده این تیم از طریق مرزهای غربی به کرمانشاه در حالی که از لحظه ورود به خاک ایران تحت نظر، توسط نیروهای اطلاعات در چند لایه قرار دارد زمان اجرای عملیات تروریستی نزدیک می‌شود، با وجود انجام عملیات به موقع نیروهای اطلاعات که منجر به انهدام تیم تروریستی داعش و دستگیری فرمانده آن، دو نفر از تروریست‌ها روز قبل برای اجرای عملیات به تهران اعزام شده و بخشی از ماجرای این تیم هم چنان ادامه پیدا می‌کند، موضوع بهره‌گیری از ضعف فرمانده و لیدر تروریست‌ها که بدون درگیری تسلیم می‌شود بدون استفاده از روش‌های مرسوم در سرویس‌های اطلاعاتی غرب باعث همکاری نامبرده با اطلاعات و کشف تیم‌های تروریستی جدید در داخل کشور می‌شود که در نوع خود کم نظیر است، رصد شبانه‌روزی عناصر ضد انقلاب و هوشمندی نیروهای اطلاعات در شناسایی، کنترل و‌ اشراف همه‌جانبه بر تحرکات آنان و زیر ضربه بردن بهنگام از ویژگی‌های نیروهای مومن و فداکار اطلاعات است که در تمامی قسمت‌های سریال جاری است.
جمع‌بندی:
استقبال گسترده مردم از سریال «خانه امن» که بر پایه حوادث واقعی و با کیفیت مطلوب ساخته شده نشانگر این مطلب است که فیلمسازان تلویزیون و سینما باید به ژانر جاسوسی و اطلاعاتی در آثار خود نگاه ویژه‌ای داشته باشند تا ضمن برآورده کردن خواست مخاطبین در میدان مقابله فرهنگی، برادران و فرزندان خود را که در گمنامی جان فشانی می‌کنند، شهید یا مجروح می‌شوند بدون اینکه حتی خانواده آنها خبر داشته باشد، در این نبرد نابرابر یاری نمایند.
تجربه سریال «خانه امن» نشان داد علی‌رغم تلاش معاندین برای تضعیف صدا و سیمای ملی، می‌توان در کشور فیلمی امنیتی ساخت که مخاطبین زیادی را به خود جلب نماید و بدون شک ادامه این روند میتواند با هزینه‌های بسیار کم آگاهی بخشی به طیف وسیعی از جامعه را درخصوص مسائل امنیتی فراهم آورد.