تحلیلگر و کتاب آمریکایی که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند کدامند؟
رهبر معظم انقلاب در بیانات روز جمعه خود به توطئههای آمریکا برای ایجاد بیثباتی در منطقه و بیان صریح آن از زبان یک تحلیلگر و کارشناس معروف آمریکایی اشاره کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته، در سالروز قیام تاریخی مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶ سخنرانی کردند. پبه گزارش فارس، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای به تلاشهای آمریکا برای ایجاد بیثباتی در غرب آسیا و ایران اشاره کرده و فرمودند: «یک کارشناس معروف اندیشکده آمریکایی که خیلیها او را میشناسند صریحاً این حرف را زد، گفت ما خواهان ثبات در ایران و عراق و سوریه و لبنان نیستیم. ما مایل به ثبات در این کشورها نیستیم. او میگوید «مسئله اصلی لزوم یا عدم لزوم بیثباتی در این کشورها نیست.» منظور او این است که این موضوع محرز است که باید بیثباتی ایجاد شود، بلکه موضوع، چگونگی ایجاد بیثباتی است. در جایی با داعش یک وقت هم با فتنه ۸۸ و گاهی هم با کارهایی که میبینید در منطقه انجام میدهند.» اشاره رهبر معظم انقلاب به بخشی از نظرات مایکل لدین است. در صفحه ۵۲ کتاب «سیاستهای ریاستجمهوری و مسیر جنگ دوم عراق» ویرایش جان دیویس که در سال ۲۰۰۶ منتشر شده، به این نقل قول از لدین اشاره شده است. در این بخش کتاب به نقل از لدین، وی در ادعایی حکومتهای ایران، عراق و سوریه را تروریستی خوانده و از لزوم سرنگون کردن آنها میگوید. وی سپس به صراحت میگوید: ثبات یک ماموریت آمریکایی بیاهمیت و یک مفهوم گمراهکننده است. ما به دنبال ثبات در ایران، عراق، سوریه، لبنان و حتی عربستان سعودی نیستیم؛ ما میخواهیم چیزها تغییر کنند. مسئله این نیست که آیا این بیثباتی باید ایجاد شود یا خیر بلکه این است که چطور باید آن را ایجاد کرد. تاریخچه دشمنی این نویسنده و تحلیلگر سیاست خارجی نومحافظهکار که در دورههای مختلف به عنوان مشاور در شورای امنیت ملی و وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا خدمت کرده، در سابقه او به وضوح قابل مشاهده است. او از حامیان جنگ آمریکا علیه عراق بوده است. او به مدت بیست سال کرسی «محقق آزادی» را در اندیشکده آمریکایی ضدایرانی «آمریکن اینترپرایز» در اختیار داشت و هماکنون در جایگاهی مشابه در لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (لابی FDD) مشغول به کار است که تخاصمی دیرینه با ایران دارد و مغز متفکر تحریمهای ضدایرانی دولت آمریکاست.
عنوان کتابی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند چه بود؟
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از بیانات خود به تلاش دستهای خائن و تحلیلگران مغرض برای تغییر مضمون و محتوای حوادث بزرگ ملتها در جهت منافع قدرتهای بزرگ اشاره کردند و گفتند: با گسترش وسایل ارتباط جمعی، امکان تغییر مضمون اینگونه حوادث بیشتر شده است. ایشان تحریف واقعیت رویدادهای مهم کشورها و جهان، آن هم با زبان و قلم اشخاص و نویسندگان معروف را از کارهای مهم دستگاههای جاسوسی و امنیتی برشمردند و با اشاره به کتابی که در زمینه اینگونه فعالیتهای سازمان سیا منتشر شده است، افزودند: این کتاب نشان میدهد که سیا چگونه با تسلط بر مطبوعات و رسانههای بزرگ آمریکایی و حتی اروپایی، حوادث را تحریف و تفسیرهای تأمینکننده منافع آمریکا را به افکار عمومی القا میکند.
گفتنی است، عنوان کتاب مورد اشاره رهبر معظم انقلاب، «خبرچینها» نوشته جوئل ویتنی است که پرناز طالبی آن را به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب توسط نشر کتاب کوچه در سال 1397 و 496 صفحه به بازار عرضه شده است.